Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Re:Succesiune dupa moartea ambilor parinti

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart  1  3 Final
 17-04-2017
Vizitator
Mihaela a scris pe 14-04-2017:
Buna ziua mar interesa cateva intrebari va rog tatal meu a decedat sa dezbatut mostenirea eu sunt unica fiica din partea tatalui problema este ca eu fiica rezult dintro anterioara casatorie a tatalui tata sa recasatorit cu mama actuala vitrega dupa cum vam spus sa dezbatut mostenireala un apartament dar pe mn mar interesa cea lalta parte a tatalui care rezulta la mama vitrega inca dupa moartea dansei imi revine mie mentionez ma intereseaza doar partea tatalui multumesc astept raspins

Va revine o cota de 3/4 din acea parte... restul de 1/4 revine sotiei supravietuitoare
Răspunde
 20-06-2017
Vizitator

Buna ziua. Bunicul a decedat acum 3 ani. Bunica etse inca in viata, Aveau 3 copii: 2 fete si un baiat (tatal meu). Baiatul (tatal meu) a murit cand aveam eu 5 ani (mentionez ca acum am 27 ani). in urma decesului bunicului , matusile mele vor sa faca succesiunea, ele neavand copii. intrebarea mea este: ce drepturi am eu ? pot sa faca succesiunea in lipsa mea? e posibil sa faca in asa fel incat sa nu am nici un drept ?
Răspunde
 06-12-2017
Vizitator
MADGA CORMAN MULTUMIM. a scris pe 06-03-2015:
BUNA ZIUA AS DORI CATEVA INFORMATI PRIVIND SUCCESIUNEA DUPA MOARTE AMBILOR PARINTI CE ACTE SANT NECESARE SI CAT TIMP AR DURA SATEM DOAR 2 SURORI
Răspunde
 02-04-2018
Vizitator
Succesiunea revine copiilor dar daca unul din e e decedat,dreptul acestuia îi revine sotiei acestuia ori copiilor ?
Răspunde
 02-04-2018
Vizitator
Si cine decide cui ii revine succesiunea sotiei s-au copiilo?succesorului decedat.Va multumesc foarte mult.
Răspunde
 05-04-2018
Vizitator
In situatia in care X a decedat dupa parintii sai, acesta este mostenit de sotie cat si de copiii sai. Daca X era deja decedat la data parintilor sai, partea cuvenita lui X din mostenirea parintilor sai va fi culeasa numai de copii.
Răspunde
 31-07-2018
Vizitator
buna ziua
am si eu o intrebare
mama mea a fost recasatorita
ea a murit acum un an si jumatate
noi eram trei frati sora mea a murit in luna iunie iar tatal vitreg a murit acum o saptamana noi nu am facut succesiunea dupa mama inainte ce documente ne trebuie
va multumesc
Răspunde
 03-12-2018
Vizitator
Am facut succesiune dupa mama.Suntem 2 frati.In curind o sa avem extrasele despre imobil ,si terenuri intra,si extravilan.
Daca vrem sa vindem ceva din bunuri sus mentionate avem nevoie de semnatura sotiilor sau numai semnaturile mostenitoarelor prevazut in succesiune?
Răspunde
 04-12-2018
Vizitator
Re: Barna Bogdan

Bunurile dobandite de dvs prin mostenire in timpul casatoriei sunt bunuri proprii - numai ale dvs nu si ale sotiei. - conform art. 340 lit. a Cod civil.

Astfel, puteti vinde singur aceste bunuri fara acordul sotiei - conform art. 342 Cod civil dar pentru aceasta trebuie dupa ce dobanditi bunul prin mostenire sa faceti mentiune in cartea funciara in care sunteti trecut la proprietar ca bunul este dobandit prin mostenire in timpul casatoriei si ca este BUN PROPRIU (numai al dvs) - nu bun comun (al ambilor soti) - conform art. 344 Cod civil privind formalitatile de publicitate.
Răspunde
 04-12-2018
Vizitator
Este sufficienta numai semnatura dvs dar cu respectarea conditiilor de publicitate prevazute de art.344 Cod civil.
Răspunde
 04-12-2018
Vizitator
Intrun CF sunt 2 titulari.Bunurile sunt bunuri proprii din mostenire.In caz de deces al unui titular,cine mosteneste partea decedatului?Ambii titulari sunt casatoriti.
Multumesc anticipat!
Răspunde
 05-12-2018
Vizitator
Re: Bogdan

Dupa TERMINAREA succesiunii si ELIBERAREA certificatului de mostenitor dvs trebuie sa mergeti la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (carte funciara) si sa solicitati functionarului inscrierea dvs (la fel trebuie sa faca si fratele dvs pentru bunul mostenit de el) in CARTEA FUNCIARA A IMOBILULUI (pe care l-ati mostenit si care este trecut in certificatul de mostenitor) trecerea dvs ca PROPRIETAR ASUPTA IMOBILULUI mostenit si dovediti cu certificatul de mostenitor ca ati mostenit respectivul imobil.

De asemenea mai solicitati functionarului de la cartea funciara sa faca mentiune in CF A IMOBILULUI mostenit de dvs ca respectivul imobil este BUN PROPRIU dobandit prin mostenire de dvs in timpul casatoriei - in baza art. 344 Cod civil.

Dupa trecerea dvs ca proprietar in CF A IMOBILULUI puteti vinde imobilul oricui doriti chiar fara acordul sotiei si fara semnatura acesteia deoarece imobilul mostenit de dvs este bun propriu (numai al dvs) nu bun comun (al ambilor soti).
Răspunde
 05-12-2018
Vizitator
In locul celor doi titulari din CF a imobilului mostenit de dvs veti fi trecut in CF ca proprietar dvs.
Răspunde
 05-12-2018
Vizitator
rectifcare: asupta = asupra imobilului
Răspunde
 05-12-2018
Vizitator
Re: Bogdan

In locul celor doi titulari din CF a imobilului mostenit de dvs veti fi trecut in CF ca proprietar dvs. - dar dupa terminarea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor si daca urmati pasii pe care vi i-am spus.
Răspunde
 05-12-2018
Vizitator
Dupa terminarea succesiunii in locul celor doi titulari veti fi trecut in CF a imobilului dvs alaturi de fratele dvs daca fratele dvs mosteneste si el ceva (o cota) din acelasi imobil.

Fiecare puteti vinde cota-parte mostenita (o camera, doua camere, etc.) din acelasi imobil ce va revine prin certificatul de mostenitor - dar dupa terminarea succesiunii si mentiunile in cartea funciara.
Răspunde
 08-12-2018
Vizitator
Buna ziua ma numesc Czink Ionel mihai nascut la data de 08/11/1955 fiul lui Iosif si Niculina si doresc daca se poate cum trebue sa procedez pentru revizuirea unei parti din apartamentul tatalui meu deoarece am ancercat sa fac demersuri si nu am putut rezolva nimic deoarece eu nu exist acestea fiind spuse de catre noul locatar al acestui apartament deoare sant singurul copil al acestor parinti
Răspunde
 08-12-2018
Vizitator
Buna ziua ma numesc Czink Ionel mihai nascut la data de 08/11/1955 fiul lui Iosif si Niculina si doresc daca se poate cum trebue sa procedez pentru revizuirea unei parti din apartamentul tatalui meu deoarece am ancercat sa fac demersuri si nu am putut rezolva nimic deoarece eu nu exist acestea fiind spuse de catre noul locatar al acestui apartament deoare sant singurul copil al acestor parinti
Răspunde
 08-12-2018
Vizitator
Deschideti succesiune dupa ultimul parinte decedat (mama sau tata) la un notar public si astfel dobanditi bunurile parintilor - si aparatmentul - in calitate de mostenitor al acestora.
Răspunde
 08-12-2018
Vizitator
Notarul public pe care il contactati pentru deschiderea succesiunii trebuie sa isi aiba cabinetul intr-un oras din acelasi judet in care ultimul parinte decedat (mama sau tata) a avut domiciliul la data decesului.
Răspunde
RăspundeStart  1  3 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.