Forum întrebări juridice - Drept civil |
|
|
16-09-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Daca mostenitorul care a decedat este cel care a dat procura atunci procura nu mai este valabila. | |
|
|
|
16-09-2023 |
 | Marcu Georgeta Vizitator |
| Moștenitori este verișoara mea și mama ei , iar mătușa mea a murit. În urma procurii făcută de ele în urma documentelor și certificatelor de Moștenitori urma sa mi se facă verișoara mea . Acum se va face taxa după mătușa mea , partea ei revenind verisoarei? Taxa de succesiune se face la ultimul domiciliul al mătușii sau una sau făcut primele acte? | |
|
|
|
16-09-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Daca mostenitorul care a decedat este cel care a dat procura (a imputernicit pe cineva) sau este cel pe numele caruia s-a dat procura (imputernicitul) atunci procura nu mai este valabila. | |
|
|
|
16-09-2023 |
 | Marcu Georgeta Ermina Vizitator |
| Marcu Georgeta a scris pe 16-09-2023: Moștenitori este verișoara mea și mama ei , iar mătușa mea a murit. În urma procurii făcută de ele , și în urma documentelor și certificatelor de Moștenitori urma sa mi se facă mie act de donatie, verișoara mea fiind in viata. Acum se va face din nou taxa după mătușa mea , partea ei revenind verisoarei? Taxa de succesiune se face la ultimul domiciliul al mătușii sau unde sau făcut primele acte? | |
|
|
|
16-09-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Daca matusa dvs a murit procura intocmita de matusa dvs nu mai este valabila. | |
|
|
|
16-09-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Verisoara dvs trebuie sa faca o noua procura fara matusa dvs. Actele indeplinite in baza procurii vechi raman valabile. Deci actele juridice intocmite pana la data intocmirii procurii noi de catre verisoara dvs raman valabile. Actele juridice intocmite dupa decesul matusii dvs trebuie intocmite in baza procurii noi date de verisoara dvs. | |
|
|
|
16-09-2023 |
 | Marcu Georgeta Ermina Vizitator |
| Va mai deranjez cu o ultimă întrebare. Trebuie să facă doar o nouă procură verișoara mea? Sau sa se deschidă taxa de succesiune și După mătușă mea , verișoarei mele revenindui toată partea? Și după aceea verișoara făcându-mi mie din nouă procură pentru donatie? VĂ mulțumesc | |
|
|
|
16-09-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Nu vad de ce pentru donatie s-a facut procura pe numele dvs. Dvs sa fiti imputernicita prin procura ca sa ce? | |
|
|
|
16-09-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Verisoara si matusa trebuia sa va doneze direct bunul fara a intocmi nicio procura pe numele dvs. | |
|
|
|
16-09-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Trebuiau sa va doneze bunul prin contract de donatie autentificat de un notar public roman. | |
|
|
|
16-09-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Procura de imputernicire (de reprezentare, de mandat) din dreptul procesual civil (procesul civil, codul de procedura civila) este diferita si inceteaza in conditii diferite fata de cea din dreptul civil (dreptul substantial, codul civil). | |
|
|
|
16-09-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| CAPITOLUL II Părţile SECŢIUNEA a 4-a Reprezentarea părţilor în judecată Art. 88 Încetarea mandatului Mandatul nu încetează prin moartea celui care l-a dat şi nici dacă acesta a devenit incapabil. Mandatul dăinuieşte până la retragerea lui de către moştenitori sau de către reprezentantul legal al incapabilului. CAPITOLUL IX Contractul de mandat SECŢIUNEA a 2-a Mandatul cu reprezentare Art. 2030 Modurile de încetare Pe lângă cauzele generale de încetare a contractelor, mandatul încetează prin oricare dintre următoarele moduri: a) revocarea sa de către mandant; b) renunţarea mandatarului; c) moartea, incapacitatea sau falimentul mandantului ori a mandatarului. Cu toate acestea, atunci când are ca obiect încheierea unor acte succesive în cadrul unei activităţi cu caracter de continuitate, mandatul nu încetează dacă această activitate este în curs de desfăşurare, cu respectarea dreptului de revocare sau renunţare al părţilor ori al moştenitorilor acestora. | |
|
|
|
16-09-2023 |
 | Anonim Vizitator |
| În procură ca eu ca mandatara sunt împuternicit sa solicit , să semnez tot ce va fi nevoie si ca prezentul mandat este valabil pana la indeplinire sau revocare dar nu mai mult de 5 ani. | |
|
|
|
17-09-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Art.88 este din codul de procedura civila. Art.2030 este din codul civil. | |
|
|
|
17-09-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Art 2020 - Cod civil .............. Cu toate acestea, atunci când are ca obiect încheierea unor acte succesive în cadrul unei activităţi cu caracter de continuitate, mandatul nu încetează dacă această activitate este în curs de desfăşurare, cu respectarea dreptului de revocare sau renunţare al părţilor ori al moştenitorilor acestora. | |
|
|
|
17-09-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Art 2030 - Cod civil .............. Cu toate acestea, atunci când are ca obiect încheierea unor acte succesive în cadrul unei activităţi cu caracter de continuitate, mandatul nu încetează dacă această activitate este în curs de desfăşurare, cu respectarea dreptului de revocare sau renunţare al părţilor ori al moştenitorilor acestora. | |
|
|
|
26-09-2023 |
 | Catalin Vizitator |
| Salut, Vreau sa știu dacă am fost 4 fratii și au murit inpreuna cu părinții și am rămas singur, mai au drept la moștenire si copiii fraților mei?? | |
|
|
|
08-10-2023 |
 | Vioricad16 Vizitator |
| Bună-ziua dacă mama mea a murit acum zece ani și nu s a făcut succesiune ptr ca tatăl meu era încă în viata după moartea tatălui treb facuta succesiunea și ptr moartea mamei.multumesc | |
|
|
|
04-12-2023 |
 | DORU Vizitator |
| Buna seara, suntem doi frati, parinti nostri au decedat cu multi ani in urma, fratele meu a intrat in mod abuziv in tot ce detineau parinti nostri fara sa fiu intrebat. Poate beneficia de tot fara caeu sa nu fiu deacord? | |
|
|
|
27-10-2024 |
 | Ionuț Vizitator |
| Bună ziua. Am rugămintea să mă ajutați cu o problema in materie de succesiuni : - soțul și soția dețin împreună un imobil, însă au decedat fara dezbate succesiunea; cei 2 au avut împreună un fiu; - fiul celor 2 s-a căsătorit insa a decedat și el fara a dezbate succesiunea - au rămas 2 fii și soția acestuia care vor sa dezbată succesiunea Cum se împarte moștenirea între cei 2 fii și mama lor ? Va mul8 | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |