Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Succesiune dupa moartea ambilor parinti

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 10
 16-09-2023
Vizitator
Daca mostenitorul care a decedat este cel care a dat procura atunci procura nu mai este valabila.
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator

Moștenitori este verișoara mea și mama ei , iar mătușa mea a murit. În urma procurii făcută de ele în urma documentelor și certificatelor de Moștenitori urma sa mi se facă verișoara mea . Acum se va face taxa după mătușa mea , partea ei revenind verisoarei? Taxa de succesiune se face la ultimul domiciliul al mătușii sau una sau făcut primele acte?
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
Daca mostenitorul care a decedat este cel care a dat procura (a imputernicit pe cineva) sau este cel pe numele caruia s-a dat procura (imputernicitul) atunci procura nu mai este valabila.
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
Marcu Georgeta a scris pe 16-09-2023:
Moștenitori este verișoara mea și mama ei , iar mătușa mea a murit. În urma procurii făcută de ele , și în urma documentelor și certificatelor de Moștenitori urma sa mi se facă mie act de donatie, verișoara mea fiind in viata. Acum se va face din nou taxa după mătușa mea , partea ei revenind verisoarei? Taxa de succesiune se face la ultimul domiciliul al mătușii sau unde sau făcut primele acte?
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
Daca matusa dvs a murit procura intocmita de matusa dvs nu mai este valabila.
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
Verisoara dvs trebuie sa faca o noua procura fara matusa dvs.

Actele indeplinite in baza procurii vechi raman valabile.

Deci actele juridice intocmite pana la data intocmirii procurii noi de catre verisoara dvs raman valabile.

Actele juridice intocmite dupa decesul matusii dvs trebuie intocmite in baza procurii noi date de verisoara dvs.
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
Va mai deranjez cu o ultimă întrebare. Trebuie să facă doar o nouă procură verișoara mea? Sau sa se deschidă taxa de succesiune și După mătușă mea , verișoarei mele revenindui toată partea? Și după aceea verișoara făcându-mi mie din nouă procură pentru donatie? VĂ mulțumesc
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
Nu vad de ce pentru donatie s-a facut procura pe numele dvs.

Dvs sa fiti imputernicita prin procura ca sa ce?
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
Verisoara si matusa trebuia sa va doneze direct bunul fara a intocmi nicio procura pe numele dvs.
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
Trebuiau sa va doneze bunul prin contract de donatie autentificat de un notar public roman.
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
Procura de imputernicire (de reprezentare, de mandat) din dreptul procesual civil (procesul civil, codul de procedura civila) este diferita si inceteaza in conditii diferite fata de cea din dreptul civil (dreptul substantial, codul civil).
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
CAPITOLUL II
Părţile

SECŢIUNEA a 4-a
Reprezentarea părţilor în judecată
Art. 88

Încetarea mandatului

Mandatul nu încetează prin moartea celui care l-a dat şi nici dacă acesta a devenit incapabil. Mandatul dăinuieşte până la retragerea lui de către moştenitori sau de către reprezentantul legal al incapabilului.

CAPITOLUL IX
Contractul de mandat

SECŢIUNEA a 2-a
Mandatul cu reprezentare
Art. 2030

Modurile de încetare

Pe lângă cauzele generale de încetare a contractelor, mandatul încetează prin oricare dintre următoarele moduri:

a) revocarea sa de către mandant;

b) renunţarea mandatarului;

c) moartea, incapacitatea sau falimentul mandantului ori a mandatarului.

Cu toate acestea, atunci când are ca obiect încheierea unor acte succesive în cadrul unei activităţi cu caracter de continuitate, mandatul nu încetează dacă această activitate este în curs de desfăşurare, cu respectarea dreptului de revocare sau renunţare al părţilor ori al moştenitorilor acestora.
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
În procură ca eu ca mandatara sunt împuternicit sa solicit , să semnez tot ce va fi nevoie si ca prezentul mandat este valabil pana la indeplinire sau revocare dar nu mai mult de 5 ani.
Răspunde
 17-09-2023
Vizitator
Art.88 este din codul de procedura civila.

Art.2030 este din codul civil.
Răspunde
 17-09-2023
Vizitator
Art 2020 - Cod civil
..............
Cu toate acestea, atunci când are ca obiect încheierea unor acte succesive în cadrul unei activităţi cu caracter de continuitate, mandatul nu încetează dacă această activitate este în curs de desfăşurare, cu respectarea dreptului de revocare sau renunţare al părţilor ori al moştenitorilor acestora.
Răspunde
 17-09-2023
Vizitator
Art 2030 - Cod civil
..............
Răspunde
 26-09-2023
Vizitator
Salut,

Vreau sa știu dacă am fost 4 fratii și au murit inpreuna cu părinții și am rămas singur, mai au drept la moștenire si copiii fraților mei??
Răspunde
 08-10-2023
Vizitator
Bună-ziua dacă mama mea a murit acum zece ani și nu s a făcut succesiune ptr ca tatăl meu era încă în viata după moartea tatălui treb facuta succesiunea și ptr moartea mamei.multumesc
Răspunde
 04-12-2023
Vizitator
Buna seara, suntem doi frati, parinti nostri au decedat cu multi ani in urma, fratele meu a intrat in mod abuziv in tot ce detineau parinti nostri fara sa fiu intrebat. Poate beneficia de tot fara caeu sa nu fiu deacord?
Răspunde
 27-10-2024
Vizitator
Bună ziua.
Am rugămintea să mă ajutați cu o problema in materie de succesiuni :

- soțul și soția dețin împreună un imobil, însă au decedat fara dezbate succesiunea; cei 2 au avut împreună un fiu;
- fiul celor 2 s-a căsătorit insa a decedat și el fara a dezbate succesiunea
- au rămas 2 fii și soția acestuia care vor sa dezbată succesiunea

Cum se împarte moștenirea între cei 2 fii și mama lor ?

Va mul8
Răspunde
RăspundeStart 10
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.