Forum întrebări juridice - Drept civil |
|
|
12-10-2020 |
 | Miha Vizitator |
| am nevoie urgent de o declaratie pe propria raspundere ca nu detin terenuri,paduri etc pentru facultate(bursa sociala). multumesc! | |
|
|
|
21-01-2021 |
 | Georgiana Vizitator |
| Bună ziua! Sunt despărțită de soț de trei ani(momentan nu legal, suntem în proces de divorț). El nu ma ajuta cu creșterea copiilor și nu vrea sa îmi dea nici adeverință de la muncă. Specific ca îmi trebuie adeverință pentru bursele sociale ale copiilor. Ce ma îndrumați sa fac? Am înțeles ca la notar este un fel de declarație precum el nu ma ajuta cu nimic. | |
|
|
|
09-02-2021 |
 | Cornelia Vizitator |
| Notar DB a scris pe 30-01-2012: In functie de scop, declaratia din care rezulta ca o persoana nu realizeaza venituri poate fi gratuita. Acesta este si cazul dvs., pentru ca din cate am inteles, este o declarate care priveste acordarea burselor pentru elevi si studenti (declaratia mai este gratuita si cand priveste obtinerea de rechizite scolare sau obtinerea de locuri de cazare in camine). Buna ziua, la toti notarii este gratuit sau fiecare fac dupa cum vor? Eu am platit 35 lei pentru o astfel de declaratie. | |
|
|
|
12-10-2021 |
 | Simona Vizitator |
| Buna ziua mar interesa cat costa o adeverinta precum ca nam venit | |
|
|
|
25-08-2022 |
 | Elena Vizitator |
| Buna ziua.se poate face o declaratie pe proprie taspundere ca nu am venituri si online sau trebuie neaparat sa merg la un notar in zona? Multumesc | |
|
|
|
25-08-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| O declaratie pe propria raspundere trebuie sa fie semnata si datata de cel care o face. Daca institutia va cere originalul unei astfel de declaratii atunci nu puteti face declaratia online din cauza semnaturii care trebuie sa fie originala. Daca institutia va cere doar o copie dupa declaratie atunci dvs puteti depune declaratia si online pe adresa de email a institutiei in pdf cu semnatura scanata. | |
|
|
|
25-08-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Nu este neaparat nevoie sa mergeti la notar pentru declaratie. Declaratia pe propria raspundere o puteti redacta si Dvs in inscris sub semnatura privata : pentru ca dvs nu faceti aceasta declaratie in fata notarului ci in fata functionarului institutiei care vi-o solicita respectiv ANAF. Deci declaratia poate fi redactata de dvs si trebuie datata si semnata de dvs. | |
|
|
|
25-08-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Semnatura este de doua feluri : - semnatura olografa : de mana cu pix sau stilou; - semnatura electronica : cu drept de semnatura electronica conform legii. | |
|
|
|
25-08-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Declaratia in original datata si semnata o puteti depune la sediul institutiei personal sau o puteti trimite prin posta pe adresa institutiei. Declaratia datata si semnata in copie o puteti trimite online pe adresa de email a institutiei astfel : redactata in word scoasa la imprimanta semnata si scanata si trimisa online in pdf. | |
|
|
|
05-09-2022 |
 | Mary Vizitator |
| Dacă sotu e plecat și am nevoie de o adeverință ca nu am nici un venit trebuie sa vina și el sa declare | |
|
|
|
05-09-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Nu. Trebuie sa declarati numai Dvs pentru ca Dvs sunteti persoana care nu aveti niciun venit. | |
|
|
|
05-09-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Nu trebuie sa declare si sotul Dvs. Trebuie sa declarati numai Dvs pentru ca Dvs sunteti persoana care nu aveti niciun venit. | |
|
|
|
05-09-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Adeverintele de venituri se elibereaza si declaratiile de venituri se dau pe persoana nu pe familie. | |
|
|
|
05-09-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Depinde cine trebuie sa declare ca nu are venituri : Dvs sau sotul Dvs sau si Dvs si sotul Dvs. | |
|
|
|
05-09-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Depinde cine va solicita aceasta declaratie unde si la ce va trebuie. | |
|
|
|
05-09-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Conteaza deci pentru ce va trebuie aceasta declaratie ca nu aveti venituri. | |
|
|
|
05-09-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Institutia care va solicita aceasta declaratie va spune ea daca trebuie data numai de catre Dvs sau numai de catre sotul Dvs sau si de catre Dvs si de catre sotul Dvs in functie de scopul si interesele urmarite si de utilitatea si intrebuintarea acestei declaratii de venituri. | |
|
|
|
05-09-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| In functie de institutia care va solicita aceasta declaratie si de scopul si interesele urmarite : declaratie de venituri poate fi data numai de catre Dvs sau numai de catre sotul Dvs sau si de catre Dvs si de catre sotul Dvs. De aceea conteaza cine este institutia solicitanta si pentru ce va trebuie aceasta declaratie de venituri. Asa cum am mentionat declaratia de venituri se da pe fiecare persoana in parte si nu pe familie. Doar institutia solicitanta va poate spune daca trebuie sa dati numai Dvs declaratia sau numai sotul Dvs sau si Dvs si sotul Dvs. | |
|
|
|
06-09-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Declaratiile de venituri se dau pe persoana si nu pe familie dar depinde pentru ce, cu ce scop. Daca se cere, se solicita ca intreaga familie sa nu aiba venituri atunci toti membrii familiei trebuie sa declare (pe persoana) ca nu au venituri. Daca se cere, se solicita ca numai un membru al familiei sa nu aiba venituri atunci doar acel membru al familiei trebuie sa declare (pe persoana) ca nu are venituri. | |
|
|
|
12-09-2022 |
 | Lilianaa.ilie@gmail.com Vizitator |
| Buna ziua. Am o intrebare in legătură cu declarația de venit ptr depunerea dosarului de bursa de studiu:.daca sotul a lucrat în străinătate (UE)in luna iunie ,dar de atunci nu mai lucrează..trebuie menționat in cererea declarației de venit ptr bursa de studiu?mentionez ca din iunie 2022 nu avem nici un venit. în această declarație trebuie menționată și alocația copilului din acea țară?momentan in Romania nu ia alocație.urmeaza sa depunem dosarul.va multumesc mult. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |