Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Re:declaratie ca nu am venituri - cat costa

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 4  6  Final
 13-09-2019
Vizitator
LEGEA NR. 204/2006

Conturile participanţilor şi evaluarea activelor

Art. 78

(1) Participantul este proprietarul activului personal din contul său.

(2) Activul personal este insesizabil, neputând face obiectul nici unei măsuri de executare silită.

(3) Activul personal nu poate fi gajat sau cesionat, nu poate fi folosit pentru acordarea de credite sau pentru a garanta credite, sub sancţiunea nulităţii.

Art. 79

(1) Contribuţiile se colectează pe baza codului numeric personal în conturile individuale ale participanţilor.

(2) Contribuţiile la un fond de pensii facultative şi transferurile de lichidităţi băneşti se convertesc în unităţi de fond şi diviziuni ale acestora, calculate cu 6 zecimale.

(3) Valoarea totală a unităţilor de fond ale unui fond de pensii facultative este întotdeauna egală cu valoarea totală a activelor fondului.

(4) Comisia emite norme referitoare la activul total net şi la principiile de evaluare a activelor şi pasivelor fondurilor de pensii facultative.

Plata pensiilor

Art. 93

(1) Activul personal este folosit numai pentru obţinerea unei pensii facultative.

(2) Dreptul la pensia facultativă se deschide, la cererea participantului, cu îndeplinirea următoarelor condiţii cumulative:

a) participantul a împlinit vârsta de 60 de ani;

b) au fost plătite minimum 90 de contribuţii lunare;

c) activul personal este cel puţin egal cu suma necesară obţinerii pensiei facultative minime prevăzute prin normele adoptate de Comisie.

Art. 94

Se exceptează de la prevederile art. 93 situaţiile în care:

a) participantul nu îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la art. 93 alin. (2) lit. b) şi c), caz în care primeşte suma existentă în contul său ca plată unică sau plăţi eşalonate în rate pe o durată de maximum 5 ani, la alegerea sa;

b) participantul beneficiază de pensie de invaliditate pentru afecţiuni care nu mai permit reluarea activităţii, definite potrivit Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, caz în care poate obţine:

1. suma existentă în contul său ca plată unică sau plăţi eşalonate în rate pe o durată de maximum 5 ani, dacă nu îndeplineşte condiţia prevăzută la art. 93 alin. (2) lit. c), conform normelor adoptate de Comisie;

2. o pensie facultativă ale cărei condiţii şi termene sunt stabilite prin lege specială privind organizarea şi funcţionarea sistemului de plată a pensiilor reglementate şi supravegheate de Comisie, dacă îndeplineşte condiţia prevăzută la art. 93 alin. (2) lit. c);

c) decesul participantului a survenit înainte de depunerea cererii pentru obţinerea unei pensii facultative, caz în care suma din cont se plăteşte beneficiarilor, în condiţiile şi în cuantumul stabilite prin actul individual de aderare şi prin actul de succesiune;

d) decesul participantului a survenit după deschiderea dreptului la pensia facultativă, caz în care sumele aferente se plătesc către persoana nominalizată;

e) decesul participantului a survenit după deschiderea dreptului la pensia facultativă şi acesta nu a ales un tip de pensie facultativă cu componenta de supravieţuitor, caz în care sumele aferente se plătesc beneficiarilor.

Art. 95

În termen de 3 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, se adoptă legea specială privind organizarea şi funcţionarea sistemului de plată a pensiilor reglementate şi supravegheate de Comisie.

Art. 96

Pensia facultativă se supune reglementărilor legale privind impozitarea pensiilor şi executarea silită.
Răspunde
 22-09-2019
Vizitator

Bună ziua as dori sa mi spuneți daca poate soțul sa dea declarație in locul meu precum că eu nu am venit.
Răspunde
 22-09-2019
Vizitator
Buna ziua.va rog frumos imi spuneti si mie,trebuie sa fac o declaratie pe propria răspundere la notar ca nu realizez venituri,aceasta declaratie fiind pt alocația complementară.se plătește această declaratie?
Răspunde
 24-09-2019
Vizitator
Buna ziua,puteti sa-mi spuneti va rog de unde sa obtin o declaratie ca nu lucrez nicaeri
Răspunde
 30-10-2019
Vizitator
Buna ziua , am nevoie pentru mama de o adeverinta precum ca nu are nici un venit , aceasta adeverinta este pentru o pensie de handicap , mai precist pentru ancheta pentru a face pensia de handicap!
Problema este ca mosteneste impreuna cu un frate, un pamant , acest lucru poate incurca , sau se incadreaza ca si cum ar avea un venit ? desi ea nu a lucrat , nu detine nici o pensie de nici un fel??

Multumesc !!!
Răspunde
 30-10-2019
Vizitator
In opinia mea, o casa, un apartament poate produce unele venituri in bani, daca proprietarul le inchiriaza.

De asemenea, un teren poate produce unele venituri in bani sau in produse agricole (recolte) daca proprietarul il arendeaza (il inchiriaza) sau daca il lucreaza agricol.

Deci, terenul respectiv ar putea incurca daca are o suprafata mai mare si este lucrat agricol, producand recolte, chiar daca acestea sunt numai pentru consumul propriu (nu sunt vandute).
Răspunde
 30-10-2019
Vizitator
Pamantul nu este cultivat , dar va fi vandut si impartit la 2 !
Răspunde
 30-10-2019
Vizitator
Suma de bani obtinuta din vanzarea terenului reprezinta un venit care se impoziteaza o singura data.

Aceasta suma de bani este obtinuta de mama dvs o singura data nu de mai multe ori, nu in mod regulat, astfel ca nu poate fi considerata un venit constant si nu poate incurca la primirea pensiei, mama dvs fiind in continuare o persoana fara venituri (impozabile).
Răspunde
 30-10-2019
Vizitator
Daca mama dvs ar depune intr-un cont bancar suma de bani obtinuta din vanzarea pamantului, atunci dobanzile lunare primite ar reprezenta un venit constant al mamei dvs.
Răspunde
 30-10-2019
Vizitator
Din punct de vedere legal, veniturile pe care o persoana le obtine in mod constant, periodic, regulat, pot fi cunoscute si controlate de inspectorii fiscali (de ANAF) numai daca acea persoana vinde recoltele, produsele alimentare obtinute de la animalele din gospodarie, inchiriaza spatiile locuibile sau comerciale pe care le are (camere, apartamente), prin intermediul unei activitati comerciale inregistrate la Oficiul Registrului Comertului (societate comerciala, persoana fizica autorizata - PFA, intreprindere individuala - II) si plateste la stat impozit pe profitul (sau impozit pe venitul) obtinut din aceasta activitate comerciala desfasurata de persoana respectiva in mod legal.

Alte venituri mai sunt: salariile, pensiile din sistemul public sau privat, dobanzile depozitelor bancare, etc, pe care de asemenea se plateste impozit pe venit.
Răspunde
 30-10-2019
Vizitator
vinde, inchiriaza, valorifica.
Răspunde
 31-10-2019
Vizitator
pensii, salarii, arenzi, chirii, dobanzi, sume de bani obtinute din valorificarea produselor agricole, produselor alimentare, recoltelor (printr-o activitate economica inregistrata la Registrul Comertului pentru care se plateste impozit pe profit sau pe venit) = venituri constante (periodice, regulate)
Răspunde
 11-11-2019
Vizitator
Buna ziua am și eu o întrebare. Am nevoie de o adeverință ptr medic .adeverință de venit pe familie .de unde pot sa iau nu sunt căsătorită dar locuiesc cu un barbat și copilul e pe numele lui eu sunt somera .de unde pot sa iau adeverință
Răspunde
 12-11-2019
Vizitator
Eu stiu ca de la Administratia Fiscala (ANAF) din judetul in care domiciliati.
Răspunde
 31-08-2020
Vizitator
sint in italia. am cancer. nu ma pot deplasa si nici nu am pe nimeni sa ma ajute cum pot avea adevarinta ca nu am avere si nici un venit cu care sa ma itretin. imi trebuie pentru pensie de boala.
Răspunde
 31-08-2020
Vizitator
sint in italia. am cancer. nu ma pot deplasa si nici nu am pe nimeni sa ma ajute cum pot avea adevarinta ca nu am avere si nici un venit cu care sa ma itretin. imi trebuie pentru pensie de boala.
Răspunde
 17-09-2020
Vizitator
Buna seara am Șieu o întrebare cum pot sa obțin și eu o adeverință pentru bursa am fata la școală nu am niciun venit muncesc cu ziua fata e pe numele lu taicaso sunt daspartia de 7ani și copilul locuiește cu mine neam daspartit de comun acord și copilul e la mn nu dețin nici o înștiințare
Răspunde
 30-09-2020
Vizitator
Cat costa declaratia pe propia raspundere ca nu am venituri
Răspunde
 05-10-2020
Vizitator
Bună ziua aș avea nevoie de o declarație notariala precum că nu am venit necesară ficei mele pentru ai acorda bursă. Cam cât ar costa și dacă trebuie să o facă ambii părinți
Răspunde
 07-10-2020
Vizitator
Sora mea este internata la spitalul de psihiatrie și neurologie brasov , eu nu sunt sora ei mai mică și as dori sa știu cum pot obține și de unde pot lua o foaia care dovedește ca nu deține nici un venit pentru a putea fratele meu să o coasigure.
Răspunde
RăspundeStart 4  6  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.