Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Re:Acceptare tacita succesiune - sanse dezbatere in instanta ?

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 4 Final
 25-10-2019
Vizitator
Legea nu il poate obliga pe fratele dvs sa va lase dvs cota sa teren pe motiv ca dvs ati construit o casa, astfel ca trebuie sa va intelegeti cu fratele dvs ca el sa renunte la cota sa de teren in favoarea dvs in schimbul soldei pe care dvs doriti sa o platiti, deoarece el este mostenitor si are aceleasi drepturi ca si dvs.
Răspunde
 25-10-2019
Vizitator

Daca terenul a fost al tatalui dvs titlul de proprietate in anul 2012 nu trebuia eliberat pe numele tatalui dvs deoarece acesta era decedat din 2006 ci trebuia eliberat pe numele tuturor mostenitorilor sai care au dezbatut si acceptat succesiunea sa.

Daca terenul a fost al dvs si nu al tatalui dvs atunci titlul de proprietate trebuia eliberat in anul 2012 numai pe numele dvs.
Răspunde
 25-10-2019
Vizitator
Da in anul 1992 se dadea de la stat teren pt construirea unei case in schimbul unui teren extravilant dar tata nu la dat si nu a obtinut titlu de proprietate doar era trecut in primarie ca foloseste terenul dar fara acte eu am vorbit cu un unchi deal sotie pt am da o bucata de teren pt acel teren el a foat deacord si mia dat pe baza terenului acela care lam donat peimarul mia zis ca imi elibereza titlu pe numele meu deorece eu am donat nu tata si sa fim corecti eu man zbatut primarul mia zis sa ridic casa pe terenul acela deorece tu ai donat terenul tu ai titlu avand copul de 1 an neavand unde locui am ridicat casa acolo si eu am ridicat casa in 2011 si ma trezesc cu titlu pe tata in 2012
Răspunde
 25-10-2019
Vizitator
Daca eu ai dau cat ma obliga lege sai dau si el nu este deacord si vrea mai mult ce sa fac sai dau sau wxista alta cale de atac
Răspunde
 25-10-2019
Vizitator
Deorece eu lam inmormanta eu am facut tote pomenele pana la 7 ani cum se fac platesc impozit pe acel teren din 2006 pana in prezent am facut pad pt locuinta si tern adica jumatate din intabulare precum ca eu folosesc bunul de dupa tata fara a fi vrun mostenitor si fara pretentii deorece tata si mama sou despartit cand erem noi mici eu am ramas cu tata el si sora a stat la mama parinti find in concobinaj
Răspunde
 25-10-2019
Vizitator
Conform Noului cod civil puteti invoca in instanta ca fratele dvs nu poate avea calitatea de mostenitor deoarece nu a acceptat mostenirea expres sau tacit in termenul de optiune de un an.

Legea e nedreapta in multe situatii nu numai in situatia in care va aflati dvs, dar fiind litera de lege aceasta trebuie respectata cat timp este in vigoare.
Răspunde
 06-12-2020
Vizitator
Buna seara,
Ce se intampla cu mostenirea dupa decesul ambilor parinti, fara dezbatere la decesul primului( tatal)
Santem doi copii,deci eu si fratele meu
Este vreo "penalizare" daca nu am facut dezbatere la decesul tatalui?
Multumesc mult pentru raspuns
Răspunde
RăspundeStart 4 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.