Forum întrebări juridice - Drept civil |
|
|
25-10-2019 |
 | Word Vizitator |
| Depunerea unei noi cereri in termenul legal era posibila numai in cazul in care instanta nu atribuia cota de teren a proprietarului caruia i s-a anulat titlul de proprietate celeilalte parti, celuilalt proprietar. | |
|
|
|
25-10-2019 |
 | Ella Vizitator |
| dar cererea de anulare se face acuma dupa 26 ani.iar termenul de persoana neindreptatita la reconstituire este interpretabil.persoana resp.[AMANDOI FRATI] era trecuta in anexa 3 si fisa sintetica a familiei detinatoare a terenurilor.ce as mai putea invoca,va rog ,peste 2 saptamani am termenul.multumesc | |
|
|
|
25-10-2019 |
 | Word Vizitator |
| In instanta puteti invoca faptul ca sunteti mostenitoare, iar cota dvs de teren nu poate reveni nimanui, nici celuilalt frate si nici comunitatii locale in situatia in care titlul dvs ar fi anulat pentru nedepunerea cererii in termenul legal, iar dvs asa cum ati stapanit cota dvs de teren timp de 26 de ani aveti dreptul sa o stapaniti in continuare pana la o noua modificare a legii care sa prevada un nou termen in care dvs sa depuneti o noua cerere, si in plus o parte din vina revine si comisiei care v-a eliberat titlul de proprietate fara a va informa ca este necesara depunerea prealabila a unei cereri. De asemenea, termenul de 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii in anul 1991, in interiorul caruia trebuia depusa cererea, a fost un termen foarte scurt, in care prevederile legii cu greu puteau fi cunoscute in totalitate atat de cei care aplicau legea (autoritatile locale si judetene) cat si de cei care isi cereau drepturile (eliberarea unor titluri de proprietate). | |
|
|
|
25-10-2019 |
 | Word Vizitator |
| De asemenea, in instanta mai puteti invoca faptul ca nedepunerea cererii reprezinta un motiv de nulitate relativa si nu un motiv de nulitate absoluta, deoarece nulitatea absoluta trebuie prevazuta expres de lege, si Legea 18/1991 nu prevede acest lucru. Fiind vorba de o nulitate relativa si nu absoluta, aceasta nulitate relativa a titlului de proprietate putea fi invocata de fiica fratelui dvs in termenul de prescriptie de 3 ani de la data eliberarii titlului de proprietate si nu dupa 26 de ani. | |
|
|
|
26-10-2019 |
 | Ella Vizitator |
| am inteles ca reclamantii vor sa utilizeze faptul ca nu este cerere materiala,desi eu am specificat ca fost mandat tacit din partea surori iar mama mea[acuma decedata] a fost de fata ea scriindu-i si cererea fratelui.eu deasemenea am stiut de acest lucru dar n-am alti martori toti sunt decedati.trebuie sa gasesc ceva in sprijinul sustinerii existentei cereri.nu se pune problema lipsei interesului sau vointeti de actiune in reconstituiea si revendicarea terenului.va rog mai analizati si dati-mi variante de rezolvare.multumesc. legea 169/ din 1997 vb. de anulare ...in cazul persoanelor neindreptatite cu interpretare tot la lipsa cererii mai putin ca era mostenitoare directa la fel ca fratele.O neatentie a comisiei pericliteaza dreptul unei persoane si nu pot dpvedi asta .va rog mai ganditi ceva.multumesc | |
|
|
|
26-10-2019 |
 | Word Vizitator |
| Sunt destul de utile informatiile pe care vi le-am dat. | |
|
|
|
26-10-2019 |
 | Word Vizitator |
| La momentul prezent nu mai gasesc alte aspecte care ar putea fi analizate, dar ma voi gandi si daca ar mai fi si altele le voi scrie pe forum. | |
|
|
|
26-10-2019 |
 | Word Vizitator |
| Daca mai aveti si alte idei, le puteti foarte bine pune in aplicare. | |
|
|
|
26-10-2019 |
 | Ella Vizitator |
| multumesc cu multa recunostiinta. | |
|
|
|
26-10-2019 |
 | Word Vizitator |
| Cu placere. Succes la proces. | |
|
|
|
26-10-2019 |
 | Word Vizitator |
| Daca intre timp mai gasesc ceva voi scrie. | |
|
|
|
02-06-2020 |
 | Dan Uscatescu Vizitator |
| In instanta in 27 mai 2020, in judetul Gorj, a fost condamnat cadastristul Primariei Danesti si au fost anulate 21 titluri de proprietate, conform: https://www.pandurul.ro/articol/condamnare-cu-amanare-pentru-cadastristul-primarie_124271.html Intrebare: cei care nu locuim in comuna si avem T.P. care au avut probleme cu aceasta Primarie ( comisie locala), cum aflam care sunt Titlurile anulate? in ce tarlale erau? A cui este obligatia de a anunta proprietarii ? Pun intrebarea, deoarece, 57 proprietari de fond forestier/ paduri am avut eliberate T.P. in 1996 in alta tarla T78 in loc de T79. Nu ne-a anuntat nimeni. Daca nu doream intabularea, nu aflam nimic. Multumesc ptr. raspuns | |
|
|
|
02-06-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Articolul 63 - Legea 18/1991 privind fondul funciar În toate cazurile în care legea (n.n. Codul civil, Legea 18/1991 privind fondul funciar) prevede nulitatea (n.n. relativa sau absoluta) unor operațiuni sau acte juridice (n.n. Titlu de proprietate), litigiul se judeca potrivit dreptului comun (n.n. Codul de procedura civila) și nu conform procedurii speciale prevăzute în prezentul capitol. Art. 427 - Codul de procedura civila Comunicarea hotărârii (1) Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii. (2) Hotărârile definitive prin care s-a dispus efectuarea unei înscrieri în cartea funciară sau, după caz, în alte registre publice se vor comunica din oficiu şi instituţiei sau autorităţii care ţine acele registre. (3) Hotărârile definitive prin care s-a dispus anularea, în tot sau în parte, a unui act notarial se comunică din oficiu de îndată notarului public instrumentator, direct ori prin intermediul camerei notarilor publici în circumscripţia căreia funcţionează. (4) De asemenea, hotărârile prin care instanţa se pronunţă în legătură cu prevederi cuprinse în Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene şi în alte acte juridice ale Uniunii Europene se comunică, din oficiu, chiar dacă nu sunt definitive, şi autorităţii sau instituţiei naţionale cu atribuţii de reglementare în materie. -Hotararea judecatoreasca a fost comunicata, trimisa prin posta tuturor partilor din proces: reclamanti si parati, conform art.427 Cod procedura civila, astfel ca toate partile din proces pot cunoaste prevederile hotararii, referitoare la: -titlurile de proprietate anulate; -tarlalele prevazute in titlurile anulate; -suprafetele si proprietarii terenurilor cuprinse in titlurile de proprietate anulate; -destinatia agricola a terenurilor respective: forestiera, agricola, faneata, pasune; -motivele de fapt si de drept ale anularii titlurilor de propeietate. -Daca ati fost parte in proces: reclamant sau parat, vi s-a comunicat prin posta hotararea judecatoreasca din care ati putut afla toate aspectele mentionate mai sus. | |
|
|
|
02-06-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| In procesul penal in care a fost condamnat cadastristul si au fost anulate cele 21 de titluri de proprietate, trebuiau sa fie citati in calitate de parti civile si cei 21 de titulari ai titlurilor de proprietate anulate, -sau dupa solutionarea procesului penal si condamnarea cadastristului, primaria comunei trebuia sa deschida un proces civil separat intre aceasta in calitate de reclamant si cei 21 de titulari ai titlurilor de proprietate respective, in calitate de parati, in vederea pronuntarii unei hotarari judecatoresti civile de anulare a celor 21 de titluri de proprietate. Hotararea penala - in prima situatie sau hotararea civila - in a doua situatie, trebuia comunicata prin posta tuturor partilor din procesul penal: condamnat, parti civile sau din procesul civil: reclamanti si parati. | |
|
|
|
25-08-2020 |
 | Rus Ioan Vizitator |
| Buna seara.Am o problema în legatura cu eliberarea unui titlu de proprietate a unui teren aferent imobilului in care locuiesc. Imobilul este întabulat și terenul în folosință vesnica in urma unei tranzacții la notariat de vanzare/cumpărare in anul 1990. Dosarul a fost refuzat de către prefectura.Ce demersuri trebuie sa facem in acest caz pentru a întra în posesia titlului de proprietate. | |
|
|
|
08-02-2021 |
 | Ioana Popescu Vizitator |
| Sora mea a fost pusă în posesie de Primăria Tg-Jiu,conform Legii 18/1991,s-a întocmit proces-verbal, s-a eliberat adeverință făcându-se cadastru,în 2013.A plătit anual impozit iar acuma respectiv pe 4februarie 2021, primește comunicare să se prezinte în instanță pentru anularea tuturor actelor de un moștenitor care deținea un Titlu de Proprietate din 2004.Cine e vinovat în această speță și ce se poate face din moment ce primăria a spus că o pune în posesie din rezerva ei? De ce nu s-a prezentat din 2004 acest proprietar și dacă e adevărat titlul de proprietate nu se vedea în evidența Comisiei de Fond Funciar din Tg-Jiu? Ce se poate anula? | |
|
|
|
24-05-2021 |
 | Ioan Boldea Vizitator |
| Bună ziua Se poate trece pe un nou titlu de proprietate, terenurile deținute pe titluri de proprietate separat. Menționez ca sunt soț și soție și ar dori sa aibă un titlu comun cu toate terenurile pe care le detin. | |
|
|
|
24-05-2021 |
 | Ioan Boldea Vizitator |
| Bună ziua Se poate trece pe un nou titlu de proprietate, terenurile deținute pe titluri de proprietate separat. Menționez ca sunt soț și soție și ar dori sa aibă un titlu comun cu toate terenurile pe care le detin. | |
|
|
|
24-05-2021 |
 | Ioan boldea Vizitator |
| Deci se poate face un titlu de proprietate în comun ,pentru toate terenurile pe care le dețin? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |