Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Re:Re:ANULARE DECIZIE PENSIE

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart  1  3
 21-12-2020
Vizitator
Buna ziua,

As dori daca se poate sa ma lamuriti cu urmatoarea problema, am depus dosarul pentru pensie anticipata partial, si as vrea sa stiu daca dupa emiterea deciziei de pensionare, pot sa obtez pentru continuarea activitatii la locul de munca actual, fara a beneficia de pensia anticipata partial.
Mentionez ca am varsta de 62 de ani si doresc sa continui activitatea.
Cu stima,
Nicusor Stoenescu
Răspunde
 21-12-2020
Vizitator

Cel mai bine este sa apelati la art.106(3) din legea 263/2010:

(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.
Răspunde
 27-12-2020
Vizitator
Buna ziua,

Va reog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie:
in cazul anularii deciziei de pensionare la cererea titularului, ce se intampla cu actele depuse la dosar pentru stabilirea pensiei?
Deasemenea, cum se procedeaza pentru o noua solicitare de decizie de pensie si dupa ce interval de timp se poate face acest lucru.
Va multumesc.
Răspunde
 27-12-2020
Vizitator
Dosarul ramane la casa locala.
Cererea de redeschidere a drepturilor se poate redepune oricand se doreste.
Răspunde
 04-01-2021
Vizitator
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsuri si as dori sa ma lamuririti cu inca o problema:
in cazul in care solicit anularea deciziei de pensionare, ce acte trebuiesc depuse la casa de pensii in afara de cererea de anulare a deciziei(ex: decizia de pensionare copie sau original, copie act de indentitate, etc}.
Va multumesc.
Răspunde
 04-01-2021
Vizitator
Doar cererea.
Răspunde
 18-01-2021
Vizitator
Eu am depus dosarul pentru pensie anticipata in anul 2018 si am primit Decizia de pensie calculata cu 1,1 indice de corectie. Eu nu am beneficit nici o zi de pensie deoarece sunt angajata deci actul juridic nu a produs nici un fel de efecte. Mentionez ca eu am avut tot timpul caliatatea de angajat, nu de pesionar fara pensie (explicatie CJP)
Intrebare: În luna octombrie 2021 pot ramane la pensie la limita de varsta, cu ce coeficient de corectie o sa mi se calculeze pensia?
In ce conditii pot retrage dosarul de pensie din moment ce nu am beneficiat nici o zi de pensie?
Răspunde
 18-01-2021
Vizitator
Deoarece nu ati anulat acea decizie veti ramane cu indicele de corectie de 1,15 valabil pentru anul 2018.
In luna octombrie 2021 nu va mai exista notiunea de indice de corectie in legislatia pensiilor publice.
Răspunde
 20-01-2021
Vizitator
Buna ziua,

In cazul contestarii deciziei de pensionare in instanta, carei instante judecatoresti trebuie sa ma adresez si care este taxa de timbru pentru o astfel de actiune.
Mentionez ca locuiesc in sectorul 3.
Multumesc.
Răspunde
 20-01-2021
Vizitator
Cererea se adreseaza Tribunalului Bucuresti.
Nu se plateste nicio taxa.

http://portal.just.ro/3/SitePages/Rezultate_dosare.aspx?k=contestatie%20decizie%20pensionare&a=%20MJmpIdInstitutie=3
Răspunde
 04-03-2021
Vizitator
Buna ziua,

In cazul in care ai o decizie de pensionare anticipat partial, poti continua activitatea ca angajat, fara a recurge la cererea de anulare a deciziei de pensionare.
Mentionez ca nu s-a aplicat plata pensiei, in principiu poti sa pastrezi decizia de pensionare si sa continui activitatea, fara a beneficia de plate pensiei.
Răspunde
 04-03-2021
Vizitator
Se poate asa ceva.
Problema este ca acea perioada lucrata dupa emietrea deciziei va intra in calcul doar la trecerea la limita de varsta.
Daca se cere anularea deciziei acea perioada va intra in calcul oricand se va redepune dosarul.
Răspunde
 05-03-2021
Vizitator
Buna ziua

Care este procedura pentru pastrarea deciziei si continuarea activitatii fara a anula decizia de pensionare.
Mentionez ca doresc aceasta solutie deoarece acum se aplica coeficientul de indexare care se pare ca va fi anulat. Nu se stie noua formula de calcul care se doreste ss se aplice in noua lege.Ce sfat imi sugerati.
Multumesc.
Răspunde
 05-03-2021
Vizitator
Daca nu o anulati/contestati in termenul prevazut de lege decizia devine definitiva.
Răspunde
 05-03-2021
Vizitator
Problema ridicata de mine sete urmatoarea: in cazul in care am o decizie de pensionare partial anticipata, pot sa nu dau urmare acestei decizii si sa raman in continuare la locul de munca, fara a benefica de aceasta decizie si fara a anula/contesta decizia.
In speta pot sa pastrez decizia ca atare si sa continui activitatea, urmand ca la o data ulterioara sa depun adeverinta de incetare a activitatii si solicitarea de punere in plata a drepturilor de pensie conform deciziei.( cu riscul ca lunile lucrate anterior deciziei sa fie luate in calcul doar la decizia de limita de varsta).
Daca se poate care sunt procedurile pentru acessta situatie.
Răspunde
 05-03-2021
Vizitator
Nu trebuie sa intreprindeti nimic.
Totul va decurge de la sine.
Decizia nu va fi pusa in plata.
Daca doriti la un moment dat sa puneti in plata decizia trebuie sa depuneti dovada incetarii CIM.
In momentul trecerii la limita de varsta depuneti adeverinta cu stagiul adaugat(lucrat dupa deschiderea drepturilor.
Răspunde
 28-04-2023
Vizitator
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca se poate cumula venitul dintr-o pensie anticipata partial cu ve niturile obtinute din activitati desfasurate ca PFA.
Va multumesc.
Răspunde
 28-04-2023
Vizitator
Da venitul obtinut dintr-o pensie anticipata partial se poate cumula cu veniturile obtinute din activitati desfasurate ca PFA.
Răspunde
 08-09-2023
Vizitator
Am primit decizia de pensie parțial anticipată pe 22 august și am penalizare 21%.Eu am lucrat până la venirea deciziei și intenționez să incetez contractul de muncă de la 1octombrie.Daca ar fi luate în considerare și aceste zile lucrate ar scădea penalizarea la 17,4%.Ce ar trebui să fac pentru a fi luate în calcul? Să cer anularea deciziei și să cer pensionarea anticipată parțială începând cu 1octombrie?
Răspunde
 08-09-2023
Vizitator
Singura varianta posibila:
Legea 263/2010
Art.106
(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.
Răspunde
RăspundeStart  1  3
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.