Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Re:Re:Re:ANULARE DECIZIE PENSIE

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 4 Final
 17-01-2024
Vizitator
Buna ziua,
Sunt angajat cu contract pe perioada nedeterminata, intre timp am primit si decizia de pensionare la limita de varsta, intrebarea mea este daca am obligatia sa notific angajatorul cu privire la aceasta decizie de pensionare.
Va multumesc.
Răspunde
 15-02-2024
Vizitator

Bună ziua!
In 28.12.2023 am depus cerere cu dosarul aferent pentru pensie. Am 59 ani, dar sunt pensionabilă la limită de vârstă prin reducerea vârstei de pensionare corespunzător anilor de muncă lucrați în condiții deosebite .
Am primit decizia și pensia este neașteptat de mică.
Am depus dosarul deoarece se zvonea că noua lege va scoate coeficientul de corecție și va avea și alte modificări în urma cărora ar rezulta pensii mai mici. In fine, au fost tot felul de discuții pe tema noii legi. M-am gândit că până primesc decizia vor apărea și normele și poate reușesc să calculez cât ar fi pensia pe noua lege și să mă hotărăsc ce fac. Însă normele nu au apărut și sunt in situația în care nu știu cum să procedez. Nu îmi permit deocamdată să rămân în pensie avand in vedere că pensia este mult mai mică decât salariul pe care îl am acum
Mă gândesc să fac cerere de anulare a deciziei și să redepun cerere de pensie la sfârșitul lunii august având în vedere că de la 1 septembrie ar trebui sa intre în aplicare noua lege și ar trebui la data respectivă să existe normele și casele de pensii să aibă și softurile noi. Și până primesc noua decizie pe legea in vigoare până la 31 august poate reușesc să îmi calculeze cineva cat ar fi pe noua lege. Și dacă nu m-ar dezavantaja drastic noua lege, as anula din nou decizia și aș continua sa lucrez.
Din păcate cei de la casa de pensii nu sunt dispuși să facă simulări pe motiv că au foarte mult de lucru. Probabil că și au. Și probabil nu vor fi dispuși nici în septembrie să îmi facă o simulare pe noua lege. Dar sper să se ivească o oportunitate.
Precizez că lucrez la stat și cel puțin pe moment este foarte posibil să mi se aprobe continuarea activității prin cumul cu pensia dar nu știu cât va dura situația asta , dacă nu se va modifica cumva și codul muncii (sau unde se precizează faptul că se poate cumula pensia cu salariul) sau se deblochează posturi si prefer să continui să lucrez pe salariul destul de bun pe care il am in prezent atat cat mai pot dpdv al sănătății decât să rămân doar cu o pensie mult mai mică și să risc să nu mi se aprobe continuarea activității prin cumul cu pensia cu salariul sau sa se modifice actele normative în viitorul apropiat și peste un an când ar trebui sa redepun cererea pentru aprobarea continuării activității prin cumul pensie cu salariul să nu mai permita legile sau sa nu mi se mai aprobe de către conducerea instituției indiferent de motiv.
Pe de altă parte mă gândesc și la varianta ca pe noua lege pensia să îmi fie mult mai mică decât ce am primit pe decizia de acum. Poate mă puteți sfătui.
Vă mulțumesc pentru răbdare.
Răspunde
RăspundeStart 4 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.