Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Re:Re:Re:Cerere de anulare a unei decizii de pensionare

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 8 Final
 11-01-2023
Vizitator
Contractul individual de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie anticipata partiala si nu prin demisie.

Daca dupa data comunicarii deciziei de pensie anticipata partiala si incetarea de drept a contractului individual de munca dvs va angajati din nou cu contract individual de munca - atunci nu aveti dreptul sa cumulati pensia cu salariul deoarece nu sunteti enumerata printre categoriile de pensionari prevazuti la art.118 din Legea 263/2010 si este vorba de venituri obtinute din activitati pentru care asigurarea este obligatorie si pierdeti pensia si primiti salariul.

Daca dupa data comunicarii deciziei de pensie anticipata partiala si incetarea contractului individual de munca dvs obtineti venituri din activitati pentru care asigurarea este facultativa, de exemplu in temeiul unui contract de colaborare dintr-un pfa - atunci dvs cumulati pensia cu aceste venituri deoarece art 118 din Legea 263/2010 nu prevede nimic in legatura cu activitatile independente pentru care asigurarea este facultativa si primiti si pensia si aceste venituri.
Răspunde
 11-01-2023
Vizitator

Am revizuit textul anterior.
Răspunde
 11-01-2023
Vizitator
Va multumesc mult pentru raspuns. Totul este clar acum.
Răspunde
 11-01-2023
Vizitator
Cu placere.
Răspunde
 13-01-2023
Vizitator
Dupa anularea deciziei de pensionare dosarul se restituie imediat?
Răspunde
 13-01-2023
Vizitator
Dosarul de pensionare se restituie imediat dupa ce primiti raspuns de la casa locala de pensii ca decizia dvs de pensie a fost anulata.
Răspunde
 06-09-2023
Vizitator
Data nasterii-30.06.1963;
Vechime in campul muncii- 42 ani si 10 luni. Sunt salariata si doresc sa stiu daca ma pot pensiona anticipat(sa pot beneficia de indicele de corectie, 1.41), dar sa lucrez in continuare la serviciul pe care il am, fara sa primesc pensia. Deci, daca pot suspenda plata pensiei pana la iesirea la limita de varsta. Stiu ca acum se comunica deciziile de pensionare si nu as vrea sa mi se suspende contractul de munca. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspunde
 06-09-2023
Vizitator
DRAGNEA DORINA a scris pe 06-09-2023:
Data nasterii-30.06.1963;
Vechime in campul muncii- 42 ani si 10 luni. Sunt salariata si doresc sa stiu daca ma pot pensiona anticipat(sa pot beneficia de indicele de corectie, 1.41), dar sa lucrez in continuare la serviciul pe care il am, fara sa primesc pensia. Deci, daca pot suspenda plata pensiei pana la iesirea la limita de varsta. Stiu ca acum se comunica deciziile de pensionare angajatorului si nu as vrea sa-mi inceteze contractul de munca. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspunde
 06-09-2023
Vizitator
DRAGNEA DORINA
-Influienta indicelui de corectie in cuantumul pensiei se va mai resimti doar in primul an de aplicare a unei noi legi.
In al doilea an, va disparea definitiv.
Răspunde
 09-10-2023
Vizitator
Am o decizie de respingere a cererii de acordare a pensiei anticipate partiale. Mai pot beneficia de reducerea cu 2 ani a varstei de pensionare pentru toxixitate?
Răspunde
 10-10-2023
Vizitator
Bubulinna
Luna si anul nasterii.
Total stagiu de cotizare.
Din ce se compune acesta.
Răspunde
 23-10-2024
Vizitator
Ce acte sunt necesare pentru anularea deciziei de pensie si daca trebuiesc legalizate!Multumesc!
Răspunde
RăspundeStart 8 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.