Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Calcularea pensiei in functie de indicele de corectie - Speta

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart  4  6 Final
 05-02-2020
Vizitator
Formula mea:

PMA2 = (PMA x Ic) : (10 - Ic)

PMA2 = (1,874634 x 1,41) : (10,00 - 1,41) = 2,64323394 : 8,59 = 0,30771

PMA = 1,874634 (punctajul mediu anual al pensionarului)

Ic = 1,41 (indicele de corectie)

PMA2 = 0,30771 (punctajul mediu anual aferent indicelui de corectie de 1,41)

PMA total = 1,874634 + 0,30771 = 2,182344

VP = 1265 Lei (valoarea unui punct de pensie)

Pensia = PMA total x VP = 2,182344 x 1265 lei = 2760,665 lei

Deci, pensia (pentru limita de varsta) corespunzatoare indicelui de corectie de 1,41 in speta de mai sus este de 2760,665 lei.

Jurist: Maria Floricel, Piatra Neamt
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator

Si daca exista acea formula,vorbesc de marirea indicelui de la 1,2 la 1,41 care este aceia.multumesc
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Va rog sa nu mai duceti discutia in derizoriu.
De ce este complicat sa aplicam o majorare de 20, respectiv de 41%(sau orice procent dorim) la un anume punctaj mediu anual ?
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Ex:
Am avut valoarea punctului de pensie de 1100
Acesta s-a majorat cu 15% incepand cu 01/09/2019.
1100x115%=1265
Considerati ca pentru acest lucru(calcul) este nevoie de vreo formula de calcul ?
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Va spun eu care este formula conform rationamentului d-nului Carp:

PMA2 = PMA x Ic - PMA

PMA2 - punctajul mediu anual aferent indicelui de corectie.

PMA - punctajul mediu anual al pensionarului.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Conform rationamentului d-nului Carp:

PMA + PMA2 = PMA x Ic = PMA total

PMA2 = PMA total - PMA = PMA x Ic - PMA

PMA2 - punctaj mediu anual aferent idicelui de corectie

PMA - punctaj mediu anual al pensionarului

Ic - indice de corectie

VP - valoarea unui punct de pensie

Pensia = PMA total x VP = PMA x Ic x VP = (PMA + PMA2) x VP

Acestea sunt formulele conform rationamentului d-nului Carp.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Crede cineva ca eu nu stiu sa fac o asfel de formula de calcul ?
O fi asa de greu ?
La ce mi-ar fi necesara ?
Doar daca mi-as dori sa ma complic.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Rationamente si formule matematice exista in numar nelimitat si se pot descoperi si inventa altele noi, tot in numar nelimitat.

Eu gasesc o eroare in formula de calcul a pensiei, conform rationamentului dvs, din punct de vedere practic, in cazul in care indicele de corectie este egal cu zero, precum si in cazul in care indicele de corectie are o valoare cuprinsa intre zero si unu (0 si 1) - cand pensiile se vor diminua (pana la anulare) si nu se vor majora, prin aplicarea unui indice de corectie, care ia una dintre aceste valori.

Pensiile se vor majora numai in cazul in care indicele de corectie are are o valoare egala sau mai mare decat 1, conform rationamentului dvs.

Dar, sa speram ca valoarea viitoare a indicelui de corectie va fi in avantajul pensionarilor, adica peste 1 (unu).
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
V-am implorat:
Lasati indicele de corectie ocolo unde se afla.
El are rolul lui pe si-l va indeplini in continuare conform prevederilor legale.
Nu mai aduceti nimiciodata in discutie indicele de corectie.
Nu ati inteles nimic despre notiunea de “indice de corectie”
Am mai spus-o, si o repet pentru ultima data:
Nicio pensie nu va scadea in urma aplicarii indicelui de corectie, indiferent de valoarea acestuia.
Crede cineva ca valoarea indiceluyi va fi vreodata cu minus in fata ?, adica:-1,2’, -1,41 ?
Din acest motiv va rog din suflet, lasati-l(indice) sa-si faca datoria fata de pensionari.
Va asigur ca si-o va face.
Este ultima mea discutie despre indicele de corectie.
Ati coborat discutia mult/mult/mult, prea jos.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Ceea ce am scris eu despre indicele de corectie o sa va folosesca si dvs mai tarziu, d-le Carp, si cred ca veti pune si in aplicare ceea ce am scris, daca ati inteles corect mesajul pe care am dorit sa il transmit.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Pentru aplicarea indicelui de corectie nu este nevoie de nicio formula, asta ca sa va fie clar.
Este o simpla inmultire.
Omologati-va formulele la OSIM, introduceti-le in legislatia pensiilor publice si voi fi nevoit sa apelez la ele.
Repet si o voi repeta mereu:
-Aveti mare grija cum va gestionati imaginea.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Se cunoaste autorul acestor formule, nu mai este nevoie de omologarea lor la OSIM, si in plus prevad ca veti fi nevoit sa apelati la aplicarea formulelor respective, cat de curand, chiar fara omologarea lor la OSIM.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Nu-mi poate impune nimeni, nici chiar legea, sa fac operatiuni aritmetice cu ajutorul unor formule.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
M-am decis.
Nu mai intru in discutii derizorii.
Daca nu stiti sa faceti aplicatii foarte simple, nu merita sa-mi mai pierd timpul si nervii cu asa ceva.
Am alte probleme, mult mai importate de rezolvat, tot pentru pensionari.
Nu mai intru in nicio discutie.
Voi ramane doar ca observator a cea ce se intampla si voi mai lua din cand in cand pozitie.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
De o descoperire, constatare stiintifica in domeniul legislativ trebuie sa beneficieze orice persoana, si dvs, de asemenea.

Formula matematica de calculare a punctajului mediu anual aferent unui indice de corectie, si rationamentul matematic de calculare a pensiei in functie de un indice de corectie, reprezinta, o astfel de descoperire, constatare stiintifica in domeniul legislativ, realizata de mine, dupa o munca intensa de documentare si cercetare cu privire la indicele de corectie, timp de aproximativ 6 luni, fara intrerupere.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Regula de trei simpla aplicata de mine:

La (PMA + PMA2) corespunde Ic^1 = 10

La PMA corespunde Ic^2 = 10 - Ic

La PMA2 corespunde Ic

Prin calcul:

PMA2 = [Ic x (PMA + PMA2)] : 10 = (Ic x PMA) : (10 - Ic)

Aceasta este formula descoperita de mine pentru calcularea punctajului mediu anual (PMA2) aferent unui indice de corectie Ic.

Acelasi autor.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
In stabilirea acestei formule am plecat de la urmatoarea premisa:

Exemplu:

20 + 80 = 100 (intregul procentual)

2 + 8 = 10 (tot un intreg aferent intregului procentual)

Ic^1 = 10

Ic^2 = 10-2 = 8

Ic = 2

SAU

Ic^1 = 10

Ic^2 = 10-8 = 2

Ic = 8

Prin analogie cu intregul procentual 100% am aplicat regula de trei simpla cu Ic^1 = 10.

Acelasi autor.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Nu ma intereseaza aceasta formula.
Nu este pentru mine, este(o fi) pentru soft.
Nu cred ca va produce vreodata efecte.
Motivare:
Notiunea de indice de coretie a fost temporara si va disparea in cel mai scurt timp posibil, cel mai tarziu 01/09/2021.
Răspunde
 06-02-2020
Vizitator
Concluzii:

Este bine de stiut cum trebuie calculat un indice de corectie, in cazul in care acesta va fi reintrodus in legislatia viitoare, in aceeasi forma, mai ales ca in prezent, prevederea legala referitoare la indicele de corectie, se afla inca in vigoare.

Deci, in opinia mea, in prezent, un indice de corectie Ic poate varia, poate creste si scadea, pe o scara de la 0 la 10, adica:

Ic minim = 0 (nu atinge aceasta valoare dar tinde la zero)

Ic maxim = 10 (nu atinge aceasta valoare dar tinde la 10)

In cazul in care, in viitor, un indice de corectie Ic va atinge valoarea 10, sau va avea o valoare mai mare decat 10, variind intre 0 si 20, de exemplu:
Ic = 8, 9, 10, 11, 12, 13, 16, etc., atunci trebuie marita scara de variatie a indicelui de corectie de la 0 la 20, s.a.m.d.

Ic minim = 0 (nu atinge aceasta valoare dar tinde la zero)

Ic maxim = 20 (nu atinge aceasta valoare dar tinde la 20)

S.a.m.d.

Deci, marim (sau micsoram) scara de variatie (de crestere si de scadere) a indicelui de corectie Ic in functie de valoarea pe care o va avea in viitor un indice de corectie, dar nu modificam cu nimic mersul firesc al elementelor de calcul din formula indicelui de corectie, pentru a obtine o anumita valoare a indicelui de corectie mai mare sau egala decat 1, care sa ne convina noua, sa fim noi multumiti, si anume:

1.valoarea punctului de pensie, care conform legislatiei actuale trebuie actualizata anual cu rata inflatiei (VP) - are mersul ei firesc;

2.valoarea castigului salarial mediu brut pe anul precedent (CSMap) - are mersul ei firesc;

3.procentul de 43,3% - asa a fost stabilit.

Conform art.170 din Legea pensiilor 263/2010:

Ic = (43,3% x CSMap) : VP

Ic - indice de corectie, intotdeuna pozitiv, mai mare sau egal cu zero.

CSMap - poate varia, poate creste si scadea, dar VP - poate numai sa creasa, prin majorare sau prin actualizarea anuala cu rata inflatiei (conform Legii pensiilor vechi 263/2010 si a Legii pensiilor noi 127/2019).

In prezent, scara de variatie a indicelui de corectie Ic este de la 0 la 10 (de la zero la zece), asa cum am mentionat mai sus, si atingerea sau depasirea valorii 10 de catre indicele de corectie Ic este aproape imposibila.

Ic minim = 0 (nu atinge aceasta valoare dar tinde la 0)

Ic maxim = 10 (nu atinge aceasta valoare, dar tinde la 10).

Autor: Jurist, Maria Floricel, Piatra Neamt
Răspunde
 06-02-2020
Vizitator
Precizari:

CSMap - poate sa varieze, poate sa creasca, de exemplu: 5400 lei, 5600 lei, 5800 lei, 6100 lei, 6300 lei, etc., sau poate sa scada, de exemplu: 5200 lei, 5000 lei, 4800 lei, 4500 lei, 4200 lei, etc., dar

VP - poate numai sa creasca prin majorarea anuala cu rata inflatiei (conform Legii pensiilor vechi 263/2010 si a Legii pensiilor noi 127/2019), de exemplu: 1100 lei, 1265 lei, 1775 lei, 1875 lei, etc.

Ic - indicele de corectie, poate sa varieze (poate sa creasca si sa scada) pe o scara de la 0 la 10, in functie de modul in care variaza CSMap, creste si scade si in functie de modul in care creste, se majoreaza VP.

Conform legislatiei pensiilor Ic se aplica la punctajul mediu anual al pensionarului, o singura data, la data pensionarii acestuia, si trebuie sa determine majorarea punctajului mediu anual al pensionarului si, implicit, majorarea pensiei acestuia prin aplicarea Ic.

Conform rationamentului meu, Ic poate determina numai majorarea punctajului mediu anual al pensionarului si a pensiei acestuia, si nu poate determina diminuarea acestora, indiferent de valoarea pe care o are Ic intre 0 si 10 (tinzand la aceste valori, fara a le atinge).

Dar, conform rationamentului meu, majorarea punctajului mediu anual si a pensiei unui pensionar, in functie de valoarea pe care o are Ic intre 0 si 10, este una foarte mica, foarte redusa, fapt care nu determina crearea unor inechitati intre pensionari, in functie de aplicarea unui anumit indice de corectie Ic care are o anumita valoare de la 0 la 10, la punctajul mediu anual si, implicit, la pensia unui pensionar.

Acelasi autor.
Răspunde
RăspundeStart  4  6 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.