Forum întrebări juridice - Legea pensiilor |
|
|
06-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Imi cer scuze, dar nu ma mai pot abtine, nu mai rezist. Trebuie sa iau pozitie fata de cei care isi bat joc de munca mea de zi cu zi si noapte de noapte. Sa va demonstrez cine manipuleza, induce in eroare(in cazul de fata pe Ion) cine da informatii false. Ion spune: Am 65.61221 punctaj total,224956 punctaj mediu anual,0,37493 indicele de corectie (1,2 indicele in2019)care ar fi diferenta la pensia mea cu acest 1,2 1si daca se poate sa imi spuneti cit ar fi cu 1,41 acum in 2020. multumesc frumos Consultant spune: In Decizia dvs de pensionare pentru limita de varsta aveti urmatoarele date: Valoare punct pensie = 1265 lei Indice de corectie = 1,2 Nr.total de puncte = 65,61221 Punctaj mediu anual (total) = 2,24956, din care: -punctaj mediu anual aferent indicelui de corectie = 0,37493 Stagiu complet de cotizare: 35 ani Pensia dvs pentru limita de varsta este de: 2,24956 x 1265 = 2845,6934 Lei Carp spune: Ce simplu este de calculat: 1,87463X120%=2,24956X1265=2846 LEI 1,87463X141%=2,64323X1265=3344 LEI Aici, calculul pe indicele de corectie 1,2 este corect si corespunde cu al meu. Singurul lucru in plus sunt cifrele de dupa virgula in cuantumul pensiei. Pensia = 2846 si nu 2845,6934 lei In decizie este mentionat cuantumul pensiei si punctajul mediu anual aferent indicelui de corectie. Eu am simplificat calculul introducand indicele de corectie direct in punctajul mediu anual total(definitiv/cu indice). Adica l-am calculat “BABESTE” vorba lui Ion. 1,87463x120%=2,24956 punctaj mediu anual (total)in care este inclus si indicele de corectie de 1,2. Calculul facut de casa pentru aflarea valorii indicelui de corectie este simplu si el si este urmatorul: 1,87463x20%=0,37493 Din calculul meu simplificat, “:BABESTE” vorba lui Ion, acesta se poate extrage din punctajul total 2,24956-1,87463=0,37493 Consultant 65,61221 : 35 = 1,874634 punctaj mediu anual (al dvs) Aplicam regula de trei simpla: Daca la 1,874634 ii corespunde 10 - 1,41 = 8,59 Atunci la PMA2 ii corespunde 1,41 Calculam PMA2 - punctajul mediu anual aferent indicelui de corectie de 1,41 PMA2 = (1,41 x 1,874634) : 8,59 = 0,30771 Punctajul mediu total este de: 1,874634 + 0,30771 = 2,182344 Calculam pensia: 2,182344 x 1265 lei = 2760,665 lei Deci pensia dvs pentru limita de varsta corespunzatoare indicelui de corectie de 1,41 este de 2760,665 lei conform rationamentului mei, mai mica decat cea calculata de Casa de Pensii pentru pensia dvs de limita de varsta corespunzatoare indicelui de corectie de 1,2 - deoarece conform rationamentului MEU punctajul mediu anual AFERENT indicelui de corectie de 1,2 este MAI MIC decat cel calculat de Casa de Pensii. Tot deranjul, manipularea, ducerea in eroare a pensionarilor, in cazul de fata, Ion, se datoreaza faptului ca “consultant”, d-na jurist nu a mai folosit aceiasi metoda de calcul. A facut calcule pe o formula care acum este in laboratorul dansei de cercetare/inovare. Aceasta formula nu face parte din nicio lege, prevedere legala ca sa produca si efecte. Daca facea dupa aceiasi metoda ca la indicele de 1,2 si la 1,41, atunci eram pe aceeasi lungime de unda. 1,87463x143%=2,64323x1265=3344 lei, in loc de 2761 Asa ca a reusit sa-l “pacaleasca” pe Ion cu 3344-2761=583 lei/luna Luana spune: …….. O să încerc să contactez pe cineva de la casa pensii…. Despre persoana mea, Carp Mircea, puteti sa cereti relatii in ceea ce priveste cunoasterea legislatiei de Casa Judeteana de Pensii Vrancea. Numar telefon 0237212627 Luati organigrama si cereti relatii despre mine de la orice nivel, directori, juristi, sefi serviciu, sefi compartimente,R.T.C. Puteti sa-I intrebati de ex: De ce mi-au rezolvat mie zeci si zeci de dosare asa cum am cerut eu, daca calcule le-am facut “BABESTE”, vorba lui Ion. Fac precizarea ca nu cunosc personal pe niunul dintre ei, si nici ei pe mine. Cu toate acestea va pot da multe detalii despre mine. In conditiile de mai sus rog ca: Luana Consultant Ion Sa va spuneti punctual de vedere si sa hotarati cine manipuleaza, cine are dreptate: Carp, sau Consultant Ca se inteleaga toata discutia dintre noi, rog ca fiecare sa aiba o singura interventie. Rog pe Consultant: Opriti-va!, Opriti-va!, Opriti-va! Din postarile fara numar. Ster ca cineva sa faca orine cat de curand in aceste postari fara numar. Eu am avut aceasta ocazie acum vreo 9 ani, dar am refuzat-o. Sa devin moderator.Va stergeam peste 95% din mesaje. Patrati-va formulele deocamdata in laborator. Eu consider ca aceste formule scapate din laborator sunt adevarati “virusi” care contamineaza rau. Nu intereseaza pe nimeni aceste formule si nici nu se vor aplica vreodata. V-am atentionat si va atentionez de fiecare data. Aveti grija cum va gestionati imaginea. Ma opresc deocamdata aici. Am atatea de spus, incat nu ma mai pot opri. Fac eforturi fantastice pentru acest lucru. Nu ma mai provocati. Nu-mi mai dati mie lectii. Eu nu primesc lectii de la nimeni, de la orice nivel ar fi acestea pe domeniul legislatiei pensiilor publice. Multumesc si scuze. Credeti-ma. Asa nu se mai poate. Repet: Puneti ordine, opriti aceste postari fara numar care nu produc nici un efect, ale aflandu-se doar in faza de laborator. Nu mai liniste, nu am pace, nu mai resist nervos. | |
|
|
|
06-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| Ion din pacate nu mai este norocos pentru ca a beneficiat de un indice de corectie Ic = 1,2 si pensia dumnealui este doar de 2846 lei si nu de 3344 lei, insa vor fi norocosi cei care se vor pensiona anul acesta sub incidenta unui indice de corectie Ic = 1,41. La anul, daca indicele de corectie va fi Ic = 1,085 sau Ic = 0,93, persoanele care se vor pensiona sub incidenta unor astfel de indici vor fi si mai dezavantajate, si este posibil sa nu isi primeasca nici macar drepturile prevazute de lege. | |
|
|
|
06-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Ion 3/2 Intrebare.cine poate sa imi raspunda.am bagat dosarul de pensie anticipata in octombrie 2019,am primit decizia in 25 noiembrie 2019,dar s-a dat legea din 15 noiembrie cu 4 luni la gr 2 si am bagat alt dosar pentru limita de virsta in 5 dec.2019,nu mi-a venit inca decizia de pensionare,pot merge sa anulez decizia pentru ca a fost calculata cu indicele de 1.2 si sa bag alt dosar pentru indicile de 1,41.multumesc consultant 6/2 Ion din pacate nu mai este norocos pentru ca a beneficiat de un indice de corectie Ic = 1,2 si pensia dumnealui este doar de 2846 lei si nu de 3344 lei, insa vor fi norocosi cei care se vor pensiona anul acesta sub incidenta unui indice de corectie Ic = 1,41. Rog administratorul sa spuna cine manipuleaza, cine intoxica, cine umbla cu difesiuni Iar trebuie sa va repet: Aveti grija de cum va gestionati imaginea publica. | |
|
|
|
06-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| Precizari: Procentul de 43,3% din formula de calcul al indicelui de corectie Ic prevazuta de art.170 din Legea 263/2010 - are rolul de a mentine valoarea indicelui de corectie in intervalul, intre valorile 1 si 2. Adica Ic trebuie sa varieze, sa creasca si sa scada, intre 1 si 2, adica trebuie sa aiba o valoare mai mare sau egala decat 1 si mai mica sau egala decat 2. Asta deoarece procentul de 43,3% este mai mare decat procentul p% care se retine din salariul lunar brut pentru plata la stat a contributiei de asigurari sociale, procent care in prezent, eu stiu ca este de 25%. Castigul salarial mediu brut pe anul precedent (CSMap) are cam aceeasi valoare cu Salariul mediu brut lunar (SMBc) corespunzator valorii punctului de pensie (VP), din care se retine procentul p% pentru plata la stat a contributiei de asigurari sociale. Valoarea punctului de pensie = VP = Contributie medie = p% x SMBc = =(p x SMBc) : 100 De aici SMBc = VP : p% = (VP x 100) : p Ic = (43,3% x CSMap) : VP = (43,3% x CSMap):(p% x SMBc) Prin comparatie, din aceasta formula se poate observa ca valoarea indicelui de corectie Ic, AR PUTEA FI mentinuta intre valorile 1 si 2, adica Ic sa fie mai mare sau egal cu 1 si mai mic sau egal cu 2, deoarece: CSMap si SMBc au cam aceeasi valoare si 43,3% este mai mare decat p%. In prezent, eu cunosc ca procentul p% din salariul lunar brut din care se retine contributia pentru plata la stat a asigurarilor sociale, pentru pensii, este de 25%. Auror: Jurist Maria Floricel, Piatra Neamt | |
|
|
|
06-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Va repet. 1)Pastrati-va formulele in laborator. 2)Dati raspunsuri cu incadrare in legislatia in vigoare. 3)Nu mai postati, fara numar. 4)Opriti-va!, Opriti-va!, Opriti-va! Daca nu reuseste nimeni sa va opresca. Eu tot mai sper sa se intamplae acest lucru. | |
|
|
|
06-02-2020 |
| Bună ziua! Mă adresez domnului Carp,eu unul îl apreciez pentru răspunsuri simple și concrete. Dacă primesti bani pe prima pensie dar n-au expirat cele 30 de zile de la instintare primire decizie prin poștă (primire prin poștă 09.01.2019) si ai făcut cerere de retragere decizie pe 05.02.2020 dai bani înapoi? | |
|
|
|
06-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Este normal/logic ca trebuie sa dati inapoi. | |
|
|
|
06-02-2020 |
| Mulțumesc, scurt si la obiect. | |
|
|
|
06-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Atenție. Să vă încadrați în termenul legal de 30 zile de la comunicare. | |
|
|
|
06-02-2020 |
| Eu ca simplu om,fără studii am o școală profesionala,consider că domnul avocat Mircea Carp are dreptate.Parerea mea.Am altă părere de domnisoara jurist Maria Florocel.Omul simplu intreaba ceva legat de pensii si dansa devieaza, la cati elevi ar trebui să fie într-o clasă!!!!! Face fel si fel de formule,cand se mai apropie cometa Halley de pământ, dar de pensie concret nu pomenește! Parerea mea vrea să demonstreze că ea știe multe. Alooo! La obiect raspunsul, nu bazaconii!!! | |
|
|
|
06-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Precizare: Eu nu sunt avocat. Am precizat de nenumate ori ca am pregatire medie. Nu am niciun fel de studii juridice. Doar stapanesc legislatiua pensiilor publice. Atat si nimic mai mult. | |
|
|
|
06-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| Ma bucur utilizator soaisa 1957 - ca recunoasteti faptul ca, eu cunosc multe lucruri in domeniul matematicii si al legislatiei romanesti, lucruri pe care vreau sa le fac cunoscute si celor interesati. | |
|
|
|
06-02-2020 |
| Nu contează ce studii aveți, dar faci simplu,că să înțeleagă aproape orice persoană. Și domnișoara Maria știe,dar explică prea complicat! | |
|
|
|
06-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| Lucrurile sunt complicate, nu le complic eu. | |
|
|
|
07-02-2020 |
 | Ion Vizitator |
| Daca o sa primesc pensia de 2846 marita cu indicele de1,41 deocamdata am 4 variante, doamna maria andronache de la casa de pensii iasi spune ca se mareste cu 21% adica 3443 lei,dl carp spune ca o sa primesc 3343 lei,alt consultant 2924 lei,iar consultatul cu formula spune 2760 | |
|
|
|
07-02-2020 |
 | Ion Vizitator |
| Dl carp spune ca nu sint printe norocosii care ar beneficia de marire,mai repet odata situtia mea poate ma ajutati cu un raspuns,am depus dosarul de pensionare anticipata fara penalizare pe 9 octombrie 2019,ca sa primesc pensia trebuia sa duc decizia de incetare a lucrului,eu am mers in continuare la serviciu,nu aveam cum sa primesc pensia anticipata,intre timp pe 15 noiembrie s-a legea cu 4 luni la an pentru gr 2,am 60 de ani,20 ani in gr 2 si automat de la anticipata ajug la limita de virsta avind reducere de6,8 ani ,am primit decizia pe 28 noiembrie,iar pentru ca vream sa mai lucrez pe 15 decembrie am mers la casa de pensii am complectat alt formular pentru limita de virsta,am primit alt numar de dosar,iar acum astept decizia,daca decizia de plata a pensiei va fi din 15 dec.2019 pot cere anularea pensiei si sa depun alt dosar in termen de 30 de zile de la emitere,exista posibilitatea sa primesc pensia din 9 octombrie si sa ramin cu indicele de 1,2 sau sa ramin cu calculul din octombrie la 1,2 dar sa primesc pensia din decembrie,sau poate e si alta varianta.nu ar fi corect cred eu sa primesc acel indice de 1,2 valabil din octombrie fara sa fi primit si pensia anticipata din octombrie 2019 ,banuiesc ca la dosarul din 15 decembrie se iau in calcul si lunile lucrate ,octombrie si moiembrie. Multumesc,sper sa ma lamuriti | |
|
|
|
07-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| D-na de casa locala nu stapaneste legislatia pensiilor publice si mai ales aplicatiile. Am mai inatalnit multe astefel de cazuri. Chiar acum am o disputa cu o casa locala. A pus in plata intr-un dosar de pensie o suma de 3130 de lei, in loc de 28094 lei. In ceea ce priveste pe d-na Maria Andronache Mi-am dat seama imediat unde greseste. Am facut si probele. | |
|
|
|
07-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Daca treceti de la indicele de corectie de 1,2, la cel de 1,41 pensia trebuie fie de 3344 lei. Asa spun calculele mele "BABESTI" Daca casa locala are bani de la buget si nare ce face cu ei, este problema ei. | |
|
|
|
07-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| Daca la data pensionarii dvs anticipate ati beneficiat de un indice de corectie de Ic = 1,2 si la data pensionarii pentru limita de varsta ati fi beneficiat de un indice de corectie diferit, si anume de un indice de corectie de Ic = 1,4 s-ar fi luat in considerare, in cazul dvs, indicele de corectie care are valoarea mai mare, adica s-ar fi luat in considerare indicele de corectie Ic =1,41 – conform art.170 alin.3^1 din Legea 263/2010. Art.170 – Legea pensiilor 263/2010. (3) Indicele de corecție se aplică o singură dată, la înscrierea inițială la pensie. (3^1) În situația în care indicele de corecție rezultat în urma aplicării prevederilor alin. (1) și (2) este mai mic decât cel precedent calculat, se păstrează acesta din urmă. (4) Punctajul mediu anual rezultat în urma aplicării indicelui de corecție reprezintă punctajul mediu anual realizat de asigurat, care se utilizează la determinarea cuantumului pensiei. Dvs atat la data pensionarii anticipate cat si la data pensionarii pentru limita de varsta ati beneficiat de acelasi indice de corectie Ic = 1,2. Deci, indicele dvs de corectie este de 1,2 daca au trecut 30 de zile de la data la care v-a fost comunicata, de la data cand ati primit Decizia de pensionare pentru limita de varsta cu indicele de corectie de 1,2, deoarece termenul de 30 de zile de la data comunicarii acestei decizii fiind implinit, expirat dvs nu mai aveti dreptul sa cereti anularea deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pentru a depune un nou dosar si o noua cerere de pensionare pentru limita de varsta, care sa intre sub incidenta noului indice de corectie Ic=1,4. La ce data ati PRIMIT dvs Decizia de pensionare pentru limita de varsta cu indicele de corectie de 1,2? | |
|
|
|
07-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| Valoarea unui indice de corectie se poate modifica de la an la an, poate sa creasca sau sa scada in intervalul 1 si 2, adica indicele de corectie poate fi mai mare sau egal cu 1 si mai mic sau egal cu 2. Daca un pensionar beneficiaza de mai multi indici de corectie, de exemplu s-a pensionat mai intai anticipat sau s-a pensionat anticipat partial si apoi s-a pensionat pentru limita de varsta si indicii de corectie au avut valori diferite la aceste date de pensionare anticipata si apoi pentru limita de varsta - pensionarul va beneficia de indicele de corectie, va ramane cu indicele de corectie care are valoarea mai mare - conform art.170 alin.3^1 din Legea pensiilor 263/2010. In rest, indicele de corectie poate sa varieze in intervalul 1 si 2, adica poate sa creasca sau sa scada de la an la an. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |