Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Re:Respingere dosar pensionare anticipata

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde 2 Final
 26-09-2021
Vizitator
Inteleg ca nu am indeplinit conditia de varsta,la momentul depunerii cererii aveam 51 ani si 9 luni, dar functionara a zis ca e bine, min.51 ani si 7 luni.
Ar trebui sa depun o noua cerere fix este un an, la varsta de 53 de ani?
Răspunde
 26-09-2021
Vizitator

Cand indepliniti conditiile unui aliniat de mai sus, redepuneti dosarul(cererea).
Răspunde
 04-12-2021

Bună ziua.Sotul meu a depus dosar ptr. pensie anticipata la data de 12.10.2021,dar i s-a respins dosarul deoarece nu a avut decăt 40 de ani si 6 luni vechime si vârsta de 60 de ani.Acum vrea sa completeze cererea ptr.pensie anticipată parțial. Întrebarea mea este dacă dosarul depus este valabil și numai cererea să o completeze și să o depună fară alt dosar nou.Vă mulțumesc!
Răspunde
 04-12-2021
Vizitator
Se modifica doar cererea.
Răspunde
 04-12-2021

Vă mulțumesc!
Răspunde
 07-01-2022
Vizitator
Bună ziua!Soțul meu este născut în anul in 1960 are vechimea în muncă de 32 de ani din acești 19ani sânt lucrați în grupa a2 de muncă Poate beneficia de reducerea virstei de pensionare ?In ce an se poate pensiona ? Multumesc!
Răspunde
 07-01-2022
Vizitator
Limita de varsta la 58 ani si 4 luni.
Răspunde
 07-01-2022
Vizitator
Multumesc pentru raspuns! Să inteleg ca se poate pensiona cu vîrstă indicată de dumneavoastră dar dacă nu are stagiul complet de 35de ani de cotizare mai pote beneficia de reducerea virstei de pensionsre?
Răspunde
 07-01-2022
Vizitator
La cei 32 ani se mai adauga 4 ani si 9 luni de stagiu aferent grupei(3 luni/an0.
Răspunde
 08-01-2022
Vizitator
Multumesc pentru răspuns! Acum am înțeles se va putea pensiona la limită de varsta la 65 de ani! Cu respect!
Răspunde
 08-01-2022
Vizitator
Ati inteles gresit.
Eu v-am raspuns:
Limita de varsta la 58 ani si 4 luni.
Detaliile nu va intereseaza.
Poate depune dosarul pentru limita de varsta oricand doreste.
Răspunde
 08-01-2022
Vizitator
Multumesc pentru timpul acordat si răspuns am calculat eu greșit deci in anul acesta poate depune dosarul de pensionare!Multumesc!
Răspunde
 08-01-2022
Vizitator
Eu v-am raspuns ca la 58 ani si 4 luni.
Sotul d-voastra a depasit varsta de 61 ani.
Deci oricand doreste poate sa-si depuna dosarul pentru limita de varsta.
Indeplineste toate conditiile cerute de lege.
Răspunde
 08-01-2022
Vizitator
Multumesc pentru timpului acordat si răspunsuri!
Răspunde
 22-07-2022
Vizitator
Nuna ziua dl.Carp.Revin la problema de anul trecut cand am primit respingere pensionare la lumita de varsta in conditii de handicap accentuat.In septembrie implinesc 53 ani, deci indeplinesc conditia de varsta 63-10=53, dar nu o mai indeplinesc pe cea de stagiu, deoarece acum prin OUG 94/2021 s-a modificat art.58 din Legea 264/2011-fiind necesar 2/3 din stagiul complet de cotizare in conditii de handicap accentuat. Eu am boaka din nastere si primul certificat din 12.2009.Ce ma sfatuiti sa fac? Am vreo sansa daca contest certificatul in instanta?
Răspunde
 22-07-2022
Vizitator
Nuna ziua dl.Carp.Revin la problema de anul trecut cand am primit respingere pensionare la lumita de varsta in conditii de handicap accentuat.In septembrie implinesc 53 ani, deci indeplinesc conditia de varsta 63-10=53, dar nu o mai indeplinesc pe cea de stagiu, deoarece acum prin OUG 94/2021 s-a modificat art.58 din Legea 264/2011-fiind necesar 2/3 din stagiul complet de cotizare in conditii de handicap accentuat. Eu am boaka din nastere si primul certificat din 12.2009.Ce ma sfatuiti sa fac? Am vreo sansa daca contest certificatul in instanta?
Răspunde
 22-07-2022
Vizitator
Ca sa ma fac inteleasa mai bine: inainte de OUG 94/2021, data dobandirii handicapului era data aparitiei bolii (data de nastere in cazul meu) , acum se scrir data primului certificat de handicap conform instructiunii nr.2/16.12.2921 a Comisiei Suprrioare de handicap.
Răspunde
 23-07-2022
Vizitator
Art.58 in forma de baza(promulgata):
b) cu 10 ani, în situaţia asiguraţilor cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condiţiile handicapului preexistent calităţii de asigurat, cel puţin două treimi din stagiul complet de cotizare;
Art.58 in forma consolidata/prevazuta de O.U.G.94/2021:
b) cu 10 ani, în situația asiguraților cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condiții de handicap accentuat, cel puțin două treimi din stagiul complet de cotizare;
Concluzie:
-In forma prevazuta de O.U.G.94/2021 este mai avantajoasa.
A disparut notiunea de preexistent calitatii de asigurat
Răspunde
 25-07-2022
Vizitator
Buna ziua. Va multumesc frumos pentru disponibilitatea de a-mi raspunde. In cazul meu OUG 94/2021 constituie un dezavantaj, doarece initial se scria pe certificat ca data a dobandirii handicapului: data de nastere (06.09.1969- boala congenitala), iar acum se scrie data dobandirii primului certificat de handicap (decembrie 2009). In acest fel nu mai pot indeplini conditia de vechime in munca de 23 ani si 4 luni, ci doar cea de varsta de 53 ani. Sau poate interpretez eu gresit articolul de lege?
Răspunde
 25-07-2022
Vizitator
Vorbiti de doua notiuni diferite:
(1)Data dobandirii handicapului.
(2)Data dobandirii certificatului de handicap.
Legislatia a facut trimitere tot timpul la data dobandiri handicapului.
Răspunde
Răspunde 2 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.