Forum întrebări juridice - Legea pensiilor |
|
|
24-01-2013 |
 | A.Androne Vizitator |
| Am lucrat 17 ani ,pana in 2001,in grupa I de munca,dupa legea 263/2010 numai beneficiez de reducerea de 6 luni la an,pentru care am munci si am platit.Nu considerati ca este un abuz(furt)si o incalcare a drepturilor constitutionale ? | |
|
|
|
25-01-2013 |
 | Popa Marin Vizitator |
| referitor la acest abuz privind asimilarea grupei I de munca la grupa II de munca, care ma afecteaza si pe mine ,doresc sa intreb daca sunt sanse(sepoate legal) sa putem da in judecata ,si sa castigam dreptul de aavea din nou grupa 1 multumesc si atept un raspuns :marinpopa57@yahoo.com | |
|
|
|
27-01-2013 |
 | Kolozsi tibor Vizitator |
| Am muncit 21 de ani in grupa 1 de munca pana in apr 1 2001 in turnatorie si toti acesti ani au fost uitati, nu am reusit sa ies la pensie pt ca m-am nascut pe 5 ianuarie si legea 263/2010(boc-basescu,fraudata la voturi de roberta anastase in parlament)a intrat in vigoare pe data de 1ian 2011.Deci din cauza a cinci zile am primit 7 ani penalizare.Cum se poate accepta asa ceva de catre legiuitori? | |
|
|
|
28-01-2013 |
 | Un om obisnuit Vizitator |
| Raspunde cineva la aceste intrebari pe care le-au pus si le pun oamenii in continuu ? D-na Mariana Campeanu, Ministrul Muncii, a promis in nenumarate randuri la TV ca va ajusta aceasta nedreptate facuta celor care au lucrat in grupa I de munca anterior perioadei de 01.04.2001... Ce trebuie sa faca oamenii ca sa ii auda cineva ? Sau se asteapta sa moara, pentru ca cei care au lucrat in aceasta grupa, au avut conditii speciale iar acum in marea lor majoritate sufera de diverse boli incurabile...daca nu au decedat deja...probabil asta se vrea in aceasta tara ... sa moara ce mai conteaza ca au muncit si au achitat ca prostii contributii pentru grupa I,asa pe neasteptate s-a trezit cineva si a egalat grupa I cu grupa II...pentru cei de la guvernare prea putin conteaza, pentru ca habar n-au ce inseamna asta...ei si-au tocit coatele terminand in 8 ani o facultate... De ce sa se faca verificari, de ce sa ajute cineva "prostimea" ? Asta e Romania, dar e bine ca exista Dumnezeu si la cati oameni au avut de suferit pe aceasta tema, la un moment dat Dumnezeu va face ceva ... | |
|
|
|
31-01-2013 |
 | Pascu Vizitator |
| esira in strada rezolva probema | |
|
|
|
31-01-2013 |
 | Elena Vizitator |
| sint de acord sa iesim in strada este un abuz !!! | |
|
|
|
31-01-2013 |
 | Maria Vizitator |
| se poate da in judecata aceast abuz? cui sa ne adresam? | |
|
|
|
31-01-2013 |
 | Vica Vizitator |
| maria a scris pe 31-01-2013: se poate da in judecata aceast abuz? cui sa ne adresam? | |
|
|
|
02-02-2013 |
 | EUGEN Vizitator |
| curtea constitutionala sau CEDO !!!!!!! | |
|
|
|
02-02-2013 |
 | EUGEN Vizitator |
| curtea constitutionala sau CEDO !!!!!!! | |
|
|
|
04-02-2013 |
 | Pascu Vizitator |
| organizarea celor care au fost privilegiati de gr 1 intr o forma legislativa care sa ne cerem drepturile perdute in guvernarrea regimului basist. | |
|
|
|
05-02-2013 |
 | Corleone Vizitator |
| Oare de ce nu remediaza nedreptatea regimul Ponta - Antonescu? | |
|
|
|
06-02-2013 |
 | Daniela Vizitator |
| Eu sunt in aceeasi situatie, am lucrat 20 de ani in gr 1 de munca inainte de 2001 si acum nu se mai ia in consideratie ca fiind gr 1 , ne-au furat niste drepturi castigate, iar legea prin care au facut asta este neconstitutional, pentru ca o lege civila nu se aplica retroactiv. Am postat pe toate paginile de Facebook ale celor care ar putea sa faca ceva si nu se obosesc nici macar sa raspunda, acum ca au trecut alegerile nu mai au nevoie de noi si ne ignore, poate vor mai face niste promisiuni la viitoarele alegeri. Am creat o pagina pe care va rog sa o vizitati si dati like pentru a o putea promova, trebuie sa fim mai multi si sa le atragem atentia, daca nimic nu merge atunci singura optiune este sa iesim in strada si sa ne cerem drepturile, nu trebuie sa ii mai lasam sa ne ignore.Faceti ceva, nu este de ajuns sa ne plangem pentru ca nu ne ia nimeni in seama.https://www.facebook.com/pages/Drepturi-pentru-fosta-grupa-1-de-munca/364801733626771?ref=hl | |
|
|
|
06-02-2013 |
 | Eugen Vizitator |
| drepturi si despagubiri !!!!!!! | |
|
|
|
07-02-2013 |
 | Daniela Vizitator |
| Trebuie sa facem cava cat mai repede, exista un proiect de lege care a trecut de senat si camera deputatilor si se afla pe ordinea de zi la parlament pt saptamana viitoare. Are propuse doua variante, una adoptata de senat, si care este cea mai corecta, si una propusa de comisia de munca , ATENTIE ! care vrea sa elimine tabelul 4 prin care se acorda reducerea varstei de pensionare conform gr 1 de munca si sa aprobe alt tabel conform caruia nu se va acorda 6 luni / an reducere varsta de pensionare, ci 3 luni /an, DECI NU VA REZOLVA NIMIC !!Pentru situatia unui muncitor cu 20 de ani vechime in gr 1 de munca inainte de 2001 , ar trebui conform tabelului 4 si prevederilor gr 1 de munca sa se acorde 10 de reducere, in schimb , daca acest nou tabel va fi aprobat, se vor acorda doar 6 ani si 6 luni.Proiectul de lege este Pl-x 717/2011, este pe ordinea de zi si va fi dezbatut in parlament in jurul datei de 12-13 februarie probabil.Faceti demersuri , care puteti, pentru ca sa fie adoptata varianta senatului, altfel va fi vai si amr, nu se va mai dezbate curand un asemenea proiect si dureaza mult oricum. Ar trebui ca atnci cand se dezbate, sa iesim in strada si sa ne facem auziti | |
|
|
|
07-02-2013 |
 | Daniela Vizitator |
| Cand am spus demersuri m-am referit sa facem tot ce putem sa atragem atentia pe forumuri, pe pagini de Facebook ale politicienilor, nu trebuie sa ii lasam sa ne ignore , sau sa ii lasam sa aprobe aberatia de propunere a comisiei muncii | |
|
|
|
07-02-2013 |
 | Daniela Vizitator |
| https://www.facebook.com/pages/Drepturi-pentru-fosta-grupa-1-de-munca/364801733626771?ref=hl Intrati aici si dati like , trebuie sa fim cat mai multi pentru a ne putea face cunoscute doleantele si eventual sa ne organizam sa facem ceva | |
|
|
|
07-02-2013 |
 | Unomafectat Vizitator |
| In perioada 11-12.02.2013 se discuta ( se afla pe ordinea de zi ) in Camera Deputatilor, Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 262/2010 privind sistemul unitar de pensii publice ( PL-x-717/2011 ), ce are ca obiect tocmai subiectul nostru de discutie.Pentru lamuriri suplimentare puteti accesa site-ujl Camerei Deputatilor : (http://www.cdep.ro/caseta/2... ). | |
|
|
|
07-02-2013 |
 | Daniela Vizitator |
| Tocmai despre asta vorbeam , si anume despre faptul ca acel proiect de lege are 2 variante, una adoptata de senat si care este in masura sa repare discriminarile din legea pensiilor, si una propusa de comisia de munca, prin care nu se rezolva NIMIC, mai rau, propune un nou tabel care este o mizerie. Cititi mai sus postarile mele anterioare | |
|
|
|
08-02-2013 |
 | Pascu Vizitator |
| sa esim in strada noua lege apensilor la 20 de ani lucrati in gr. 1 ne scad 6 ani din virstade pensionare 65 ani.sa muncim pentru aiti care au esit la pensie la 38 de ani [cadre militare]si compensati luate. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |