Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Ne-au furat la drumul mare

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde 2 Final
 10-02-2013
Vizitator
am lucrat in gr.1 16 ani si trebuia sa beneficiez de o reducere de 8 ani iar ei dau 3,6 ani fiinca primii 6 ani ai 1 an.Trebuie iesit in strada.
Răspunde
 10-02-2013
Vizitator

Am muncit 15 ani jumatate inainte de 2001 in grupa 1 de munca cu 100% iscris in cartea de munca iar acum constat, ca dupa Legea 263/2010(discrimunatorie conform art 16 din Constitutie) si mai ales dupa normele de aplicare HG257/2011(aberante de altfel), nu mi se face reducerea varstei standard de pensionare cu 6 luni la 1 an, asimilandu se cu grupa deosebita. Este un abuz si o discriminare pt ca ni s au luat drepturile, pentru care s a platit la bugetul de stat contributiile pt grupa 1 pana n 2001, echivalentul grupei speciale.
Trebuie sa sesizam avocatul poporului si curtea constitutionala pt ca este o lege discriminatorie
Proiectul de lege PL-x-717/2011, e la Camera Deputatilor din octombrie 2012, este uitat de lume, initiatorii, doi parlamentari unguri, poate nici nu mai sunt in parlament sa o sustina, pt ca este initiata in 2011 cand erau ceilalti la putere.
Forma adoptata de Senat trebuie votata e singura care ne avantajeaza pastrand tabelul pt gr. 1 din vechea lege, pt ca forma adoptata de comisia de munca este la fel de proasta.
Am scris la 2 parlamentari pe care i am votat sa ne sustina, dar desi ne au promis, nici macar nu ne a dat un raspuns. S au vazut alesi si au uitat foarte repede
Proiectul trebuie votat in jur de 11-12 februarie in forma votata de senat, Camera Deputatilor fiind camera decizionala.
Răspunde
 12-02-2013
Vizitator
Peste 20 ani in gr.l(cu 70%) si acum mi se scad doar 3 ani din varsta de pensionare.Am colegi care au folosit fosta lege valabila pana in 31.12.2009,si care sunt de ani buni la pensie folosind un drept al lor.
Problemele pe care le suferim noi se datoresc NUMAI alesilor nostri(trecuti si prezenti) care fie presati de FMI si Banca Mondiala fie doar din lehamite si desconsideratie pentru gloata de votanti si mai mult ca sigur PENTRU BINELE LOR n-au binevoit si nu binevoiesc inca sa judece echilibrat si nepartinitor acest deziderat al nostru-pentru ca nu cerem nimic in plus decat sa se pastreze acelasi mod de calcul pentru cei(putini probabil) care se mai incadreaza in aceste precepte.
DOAMNE AJUTA
Răspunde
 14-02-2013
Vizitator
am 21 ani in grupa 1 de munca si 6 in grupa 2 si 52 de ani varsta nu mai am nici servici ce este de facut/
Răspunde
 14-02-2013
Vizitator
am 21 ani in grupa 1 de munca si 6 in grupa 2 si 52 de ani varsta nu mai am nici servici ce este de facut/
Răspunde
 15-02-2013
Vizitator
ASA TREBUIE!DREPTURI SI DESPAGUBIRI
Răspunde
 16-02-2013
Vizitator
Pentru abuzurile legate de varsta de pensionare la grupa I de munca vrea sa fac urmatoarele precizari:
- Nu trebuie aprobata in Parlamentul Romaniei PLx 717/2011 in forma propusa de Camera Deputatilor(care este o prostie), ci forma aprobata de catre Senat
- Dupa informatiile mele problema cu varsta de pensionare la grupa I de munca nu este la Parlamentul Romaniei care ne sprijina, ci la Ministerul Muncii, in special la doamna ministru Campeanu, care a impus PLx 717/2011, dar acum va respinge aceasta lege si probabil vrea sa faca una noua, iar timpul va trece si noi nu vom avea o noua lege corecta in curand.
Posibilitati de revenire la legea nr.19/2000, care ne ofera drepturi:
- Scrieti cat mai multe petitii pe facebook ministru Mariana Campeanu;
- Scrieti la Ministerul Muncii petitii;
- Scrieti si Primului Ministru aceasta problema;
- Unirea tuturor pentru a face un proces intern sau CEDO pentru rezolvarea acestei discriminari.
- Drepturi, si demostratii de strada;

Ma puteti contacta pe facebook la adresa : luciananghel441@yahoo.com
Răspunde
 17-02-2013
Vizitator
Multumesc doamneiMariana Cinpeanu care a recunoscut ca este o mare discriminare celor care li sa luat dreptul pentru gr 1 de munca , lucrati inainte de 2001, in emisiunea interes general de pe tvr1 din 10 01 2013si ca ar exista o propunerein parlament si ca se va rezolva in aceasta sesiune.Doresc sa-iajute Bunul Dumnezeu sa faca dreptate . Am lucrat 16 ani de zile la copsa mica ,cel mai poluat oras din europa iar acum trebuia sa fiu in pensie pt gr 1 din februarie 2012 ,imi vine sa urlu la cer ,cine doreste o mobilizare in acest sens sa ma contacteze la tel 0746600530.
Răspunde
 21-02-2013
Vizitator
Am lucrat 19 ani in grupa 1 de munca pe platformele de foraj marin.Acum printr-o jmecherie pd-lista, in Legea furata de Roberta Anastase,am fost abuziv retrogadati in grupa 2-a de munca.Daca pina mai ieri aveam o speranta de corectare prin adoptarea pl-x 717/2011 in plenul Camerei Deputatilor din data de 18,19 feb. 2013, acum ma indoesc ca in comisia de munca vom avea sustinere incit sa beneficiem de indreptarea lucrurilor .
Răspunde
 22-02-2013
Vizitator
sint deacord sa facem ceva cit mai ecsistam.Am muncit in conditii mai grele ca militari si nu avem drepturi nici pe jumatate.
Răspunde
 22-02-2013
Vizitator
intrati si pe :http://www.facebook.com/pages/Drepturi-pentru-fosta-grupa-1-de-munca/364801733626771?fref=ts
Răspunde
 22-02-2013
Vizitator
intrati si pe :http://www.facebook.com/pages/Drepturi-pentru-fosta-grupa-1-de-munca/364801733626771?fref=ts
Răspunde
 22-02-2013
Vizitator
Nu inteleg de ce din moment ce senatul a recunoscut nedreptatea din legea263/ 2010 si a aprobat o lege care ne repune in drepturi,camera deputatilor nu numai ca tergiverseaza aprobarea acelei legi ci mai vine si cu niste variante propuse de asa zisa comisie a munci care sint niste aberatii ,o bataie de joc fata de muncitorii care si-au subrezit sanatatea prin cele mai grele si dificile locuri de munca.Pina la urma ce stat reprezinta camera deputatilor ptr ca dupa parerea mea in nici un caz poporul roman. Oare cine ia ales?
Răspunde
 22-02-2013
Vizitator
Va astepam pe ,,drepturi pentru grupa 1 de munca/facebook,, sa ne mobilizam , sa scriem deputatilr din comisia de munca ,altor politicni, D-nei M Campeanu sa incercam sa -i sensibilizam ,informam pt drepturile noastre .Noi nu cerem favoruri ca altii ci doar un drept luat abuziv.Trebuie sa fim activi , acum se rediscuta probabil la cam dep (comisia de munca )si la ministrul muncii forma PLX717/2011 ca va revenii in 10-14 zile la parlament pt a fi discutat Fiti activi avem o buna sansa acum .Ce putem face acum in timpul scurt este sa scriem pe Facebook tuturor deputatlor sa ii informam de dreptul nostru sa le cerem sa respecte promisiunea ,sa -i facem sa inteleaga ce inseamna grupa 1 de munca,cu cat vom fi mai multi vom avea mai mult succes .daca nu vom reusi asa vom incerca sa ne organzam intr-o asociatie sa ne sustinem drepturile luate abuziv.Nimic nu se obtine fara lupta.
Răspunde
 23-02-2013
Vizitator
Eu ma chinui de 2 ani de zile de la aparitia legii nr.263/2010, pentru rezolvarea varstei de pensionare pentru asiguratii care au lucrat in grupa I de munca(art.158, alin.1 din lege), si totusi legea nu s-a modificat.
Ca atare, va propun urmatoarele:
1. Insistarea la Ministerul Muncii-Mariana Campeanu si Primul Ministru pentru modificarea legii 263/2010 art.158, alin.1 privind varsta de pensionare... pentru asiguratii care au lucrat in grupa I de munca.
2.Un proces intern si international(CEDO) pentru recuperarea drepturilor noastre. Propun urmatoarele:
- Trebuie sa ia cineva initiativa la care sa contribuie cei interesati;
- Eu am raspunsuri de la cele 4 institutii ale statului atat in scris si electronic care pot modifica legile.
- In justitie trebuie sa cerem pentru grupa I de munca, grupa speciala de munca asa cum au magistratii, armata etc.
Răspunde
 23-02-2013
Vizitator
Toti cei care am lucrat in conditii inumane in grupa 1 de munca mai ales dupa 1989 si am platit (INDIRECT) 43%CAS ar trebui sa avem aceleasi drepturi etern valabile indiferent cine se afla la guvernare.ART.167 INDICE 1 ALIN(1) DIN LEGEA NR.19/2000 CU REDUCEREA VIRSTEI STANDARD DE PENSIONARE CONFORM TABELULUI 4!Cu ratiune si vointa politica se poate rezolva pe loc!
Răspunde
 24-02-2013
Vizitator
haideti si aici: http://www.facebook.com/pages/Drepturi-pentru-fosta-grupa-1-de-munca/364801733626771?fref=ts

sa fim mai multi, sa fim mai uniti.
Răspunde
 27-02-2013
Vizitator
Abuz privind asimilarea grupei 1-a de munca la grupa 2-a de munca.RUSINE SA VA FIE.
Răspunde
 02-03-2013
Vizitator
Am lucrat 23 de ani in grupa 1 de munca trebuea sa fiu pensionar ca si colegi m ei care sunt mai in virsta ca mine cu 5 luni pentru 5 luni trebue sa mai muncesc 6-7 ani problema este ca sunt somer cine dracu ma mai angajeaza la virsta de 55 de aDni Astept sa crap .Cred ca se vor bucura dastepti care ne mint de ani de zile
Răspunde
 02-03-2013
Vizitator
Pe temeiul art. 6 alin. 2 C. civ. şi al art. 3 din Legea nr. 71/2011, legea în vigoare la data încheierii unui act juridic va reglementa atât efectele trecute, adică efectele care s-au produs sub imperiul ei (principiul neretroactivităţii), cât şi efectele viitoare, adică efectele care se vor produce după intrarea în vigoare a legii noi (ultraactivitatea legii vechi).”
In materie civila, legea veche supravietuieste pentru rezolvarea situatiilor juridice pendinte(care nu si-au gasit rezolvarea), care raman deci guvernate de legea sub imperiul careia s-au nascut.
Conform acestei legislatii se pot obtine 6 luni la an pentru grupa I-a/anterior 2001(ord.50/1990 s.a.m.d), in instanta.
Răspunde
Răspunde 2 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.