Forum întrebări juridice - Legea pensiilor |
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Daca art.55 alin.1 lit.a si lit.b din legea 263/2010 ar fi formulat astfel: - lit.a: gr.2 si/sau conditii deosebite de munca; - lit.b: gr.1 si/sau conditii speciale de munca; Si, un anumit loc de munca ar fi incadrat in gr.1 potrivit legislatiei anterioare datei de 01.04.2001 si in conditii deosebite de munca potrivit legislatiei ulterioare datei de 01.04.2001, Pensionarul avand realizat stagiul complet de cotizare prevazut de art.55 alin.1 din lege, 263/2010, Perioada lucrata de pensionar in gr.1 inainte de 01.04.2001 ar reduce varsta standard de pensionare conform art.55 alin.1 lit.b din legea 263/2010, iar perioada lucrata de pensionar in conditii deosebite de munca dupa 01.04.2001 ar reduce varsta standard de pensionare conform art.55 alin.1 lit.a din legea 263/2010, fara a mai fi nevoie de nicio asimilare, Cu conditia ca pensionarul sa se pensioneze sub incidenta legii 263/2010 dupa data de 01.01.2011, Deoarece, legile trebuie redactate in mod simplu si transparent: cunoscut, stiut. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Aveti dreptate.Eu nu pot purta discutii interminabile.Eu incerc sa lamuresc persoana, sau sa-i rezolv problema. M-am inscris pe un forum in 10/09/2010 si ia-ta urmarile: Un reputat jurist ce lucrase in sistemul public de pensii doar dupa cateva zile: 04:35, Miercuri, 6 Octombrie 2010 Buna dimineata! Domnule Carp, imi permit sa va deranjez cu acest mesaj pentru ca am vazut ca stiti foarte multe in domeniul pensiilor. Imi pare rau ca nu primiti raspunsuri si de la avocati sau de la alti colegi de forum, dar legislatia este greoaie. Personal n-am cunoscut decat un avocat care intelesese ceva despre pensii, in rest chiar nu cunosc avocati care sa stie ceva despre pensii. Iar cu grupele de munca este foarte greu. La ultima intrebare pe care ati pus-o in forum am avut impresia ca asteptati raspunsuri de la mai multe persoane. Imi pare sincer rau ca nu le primiti de la cei de la care le asteptati si va multumesc pentru implicare. O zi buna, xxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxx ADMINISTRATOR 16:19, Joi, 28 Aprilie 2011 propunere moderator Buna ziua, In urma propunerilor privind moderatorii noi, numele dvs. a fost amintit de multe ori. Prin urmare, va scriu cu propunerea sa deveniti moderator al Forumului Avocatnet.ro. Ce parere aveti? Daca acceptati propunerea, as avea rugamintea sa imi spuneti la care dintre forumurile siteului v-ar placea sa fiti moderator. Multumesc anticipat. O zi frumoasa. xxxx In conclzie: Eu stiu ceea ce pot face si nu am nevoie de nicio apreciere, de nici un martor. Oricum nu ma pot compara cu d-voasytra care stapanati toate domeniile pe acest forum: Dret Civil, Codul Muncii si litigii de munca, Relatii de familie, Drept penal, Litigii, Legea pensiilor, Alte acte normative, Codul fiscal-taxe si impozite, Jurisprudenta, spete, hotarari judecatoresti. Intradevar, sunteti un fenomen pe probleme juridice. Ma si mir cum nu sunteti in primii trei juristi ai Romaniei, ca si functie. Eu stiu ca juristii sunt specializati pe un anumit domeniu.Nu am auzit si nu cunosc juristi care sa stapaneasca toate domeniile.D-voastra sunteti un caz singular/particular.Din acest motiv aveti toate apreciierile mele. Astept modificarile la legislatia pensiilor iesite din laboratorul d-voastra de cercetari. Multumesc pentru intelegere. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Rog administratorul forumului sa stearga urgent numele forumului postat de mine din greseala. Am cazut in capcana intinsa de d-na jurist si am comis-o fara sa vreau. Din acest motiv trebuie sa inchei orice discutie cu dansa. Fiecare sa-si duca crucea in spate. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Problema e, ca dvs nu prea o duceti. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Problema e, ca dvs nu prea va duceti crucea in spate. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Observ ca pe d-voastra va deranjeaza foarte mult raspunsurile date de mine pe acest forum, mai ales cele date pe domeniul pensii. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Daca de ex. un loc de munca a fost incadrat in gr.2 de munca potrivit legislatiei anterioare datei de 01.04.2001 si in conditii speciale potrivit legislatiei ulterioare datei de 01.04.2001 - nu mai poate avea loc asimilarea anilor de gr.2 la anii de conditii speciale, astfel ca, pentru perioada de gr.2 in acelasi loc de munca varsta standard de pensionare trebuie redusa conform art.55 alin.1 lit.a din legea 263/2010, iar pentru perioada de conditii speciale in acelasi loc de munca varsta standard de pensionare trebuie redusa conform art.55 alin.1 lit.b din legea 263/2010. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Asimilarea anilor de gr.1 la conditii speciale, in acelasi loc de munca - este posibila. Asimilarea anilor de gr.2 la conditii deosebite, in acelasi loc de munca - este posibila. Asimilarea anilor de gr.2 la conditii speciale, in acelasi loc de munca, sau asimilarea anilor de gr.1 la conditii deosebite, in acelasi loc de munca - nu poate fi posibila, daca exista asemenea situatii in practica. Astfel, in vederea reducerii varstelor standard de pensionare, este gresit sa se aplice asimilarea in toate situatiile, fiind necesar ca reducerea sa se faca in conformitate cu incadrarea locurilor de munca in grupe si conditii de munca, potrivit legilor in vigoare la data exercitarii, indeplinirii, desfasurarii lor. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Asimilarea anilor de gr.1 la conditii speciale, in locuri de munca diferite - nu este posibila. Asimilarea anilor de gr.2 la conditii deosebite, in locuri de munca diferite - nu este posibila. Situatii, in care asimilarea nu este posibila. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Revizuire Asimilarea anilor de gr.1 la anii de conditii speciale, in acelasi loc de munca - este posibila. Asimilarea anilor de gr.2 la anii de conditii deosebite, in acelasi loc de munca - este posibila. Asimilarea anilor de gr.2 la anii de conditii speciale, in acelasi loc de munca, sau asimilarea anilor de gr.1 la conditii deosebite, in acelasi loc de munca - nu poate fi posibila, daca exista asemenea situatii in practica. Asimilarea anilor de gr.1 la anii de conditii speciale, in locuri de munca diferite - nu este posibila. Asimilarea anilor de gr.2 la anii de conditii deosebite, in locuri de munca diferite - nu este posibila. Situatii, in care asimilarea nu este posibila. Astfel, in vederea reducerii varstelor standard de pensionare, este gresit sa se aplice asimilarea in toate situatiile, fiind necesar ca reducerea sa se faca in conformitate cu incadrarea locurilor de munca in grupe si conditii de munca, potrivit legilor in vigoare la data exercitarii, indeplinirii, desfasurarii lor. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| (...) Asimilarea anilor de gr.2 la anii de conditii speciale, in acelasi loc de munca, sau asimilarea anilor de gr.1 la anii de conditii deosebite, in acelasi loc de munca - nu poate fi posibila, daca exista asemenea situatii in practica. (...) | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Revizuire Asimilarea anilor de gr.1 la anii de conditii speciale, in acelasi loc de munca - este posibila. Asimilarea anilor de gr.2 la anii de conditii deosebite, in acelasi loc de munca - este posibila. Asimilarea anilor de gr.2 la anii de conditii speciale, in acelasi loc de munca, sau asimilarea anilor de gr.1 la anii de conditii deosebite, in acelasi loc de munca - nu poate fi posibila, daca exista asemenea situatii in practica. Asimilarea anilor de gr.1 la anii de conditii speciale, in locuri de munca diferite - nu este posibila. Asimilarea anilor de gr.2 la anii de conditii deosebite, in locuri de munca diferite - nu este posibila. Situatii, in care asimilarea nu este posibila. Astfel, in vederea reducerii varstelor standard de pensionare, este gresit sa se aplice asimilarea in toate situatiile, fiind necesar ca reducerea sa se faca in conformitate cu incadrarea locurilor de munca in grupe si conditii de munca, potrivit legilor in vigoare la data exercitarii, indeplinirii, desfasurarii lor. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Asimilarea anilor de gr.1 la anii de conditii speciale, in locuri de munca diferite - ar fi posibila. Asimilarea anilor de gr.2 la anii de conditii deosebite, in locuri de munca diferite - ar fi posibila. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Asimilarea - lasa loc interpretarilor subiective. Reglementarea - are un caracter obiectiv si egal pentru toti. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Pentru reducerea varstei standard de pensionare, conform art.55 alin.1 lit.a si lit.b din Legea 263/2010: Daca un loc de munca incadrat in gr.1 potrivit legislatiei anterioare datei de 01.04.2001 - este incadrat in conditii speciale potrivit legislatiei ulterioare datei de 01.04.2001 - este posibila asimilarea anilor de gr.1 la anii de conditii speciale. Daca un loc de munca incadrat in gr.1 potrivit legislatiei anterioare datei de 01.04.2001 - este incadrat in conditii deosebite potrivit legislatiei ulterioare datei de 01.04.2001 - nu este posibila asimilarea anilor de gr.1 nici la anii de conditii deosebite, nici la anii de conditii speciale. Daca un loc de munca incadrat in gr.2 potrivit legislatiei anterioare datei de 01.04.2001 - este incadrat in conditii deosebite potrivit legislatiei ulterioare datei de 01.04.2001 - este posibila asimilarea anilor de gr.2 la anii de conditii deosebite. Daca un loc de munca incadrat in gr.2 potrivit legislatiei anterioare datei de 01.04.2001 - este incadrat in conditii speciale potrivit legislatiei ulterioare datei de 01.04.2001 - nu este posibila asimilarea anilor de gr.2 nici la anii de conditii speciale, nici la anii de conditii deosebite. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Pentru reducerea varstei standard de pensionare cu 13 ani conform art.56 alin.1 din Legea 221/2018, - nu are importanta grupa de munca 1 sau 2 si nici conditiile de munca speciale sau deosebite in care a fost desfasurata activitatea prevazuta la art.56 alin.1 lit.a, lit.b si lit.c, - fiind necesara desfasurarea activitatii pentru numarul de ani prevazut de art.56 alin.1 lit.a, lit.b si lit.c din Legea 221/2018, - deoarece acest articol se refera la perioada lucrata in activitatea respectiva si nu la incadrarea activitatii intr-o anumita grupa de munca sau in anumite conditii de munca. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| De exemplu, daca un loc de munca este incadrat in gr.1 potrivit legislatiei anterioare datei de 01.04.2001, apoi prin Legea 19/2000 este incadrat in conditii deosebite de munca in perioada 01.04.2001-01.01.2011, apoi prin Legea 263/2010 este incadrat in conditii speciale de munca in perioada 01.01.2011-01.09.2021, - asimilarea respectivului loc de munca nu se poate face nici la conditii speciale, nici la conditii deosebite, - astfel ca, pentru anii de gr.1 varsta standard de pensionare se reduce conform lit.b din art.55 alin.1, pentru anii de conditii deosebite varsta standard de pensionare se reduce conform lit.a din art.55 alin.1, iar pentru anii de conditii speciale varsta standard de pensionare se reduce conform lit.b din art.55 alin.1, din Legea 263/2010, - daca pensionarea are loc sub incidenta acestei legi. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Pe modelul de mai sus - pot fi date mai multe exemple, cand asimilarea este inaplicabila. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Este posibil ca nu toate locurile de munca incadrate in gr.1 potrivit legislatiei anterioare datei de 01.04.2001 sa fie incadrate in conditii speciale dupa data de 01.04.2001 prin Legea 19/2000, Hotararea 1025/2003 si Legea 226/2006, si nu toate locurile de munca incadrate in conditii speciale prin aceste ultime 3 acte normative sa ramana incadrate tot in conditii speciale dupa data de 01.01.2011 prin Legea 236/2010. Locurile de munca incadrate in conditii speciale sunt prevazute, enumerate in cadrul unor anexe la legile care le reglementeaza. | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Vizitator Vizitator |
| Deci este posibil, sa existe locuri de munca incadrate in gr.1 potrivit legislatiei anterioare datei de 01.04.2001, care sa fie incadrate in conditii deosebite potrivit legislatiei ulterioare datei de 01.04.2001 sau sa ramana incadrate in conditii normale de munca dupa data de 01.04.2001. Astfel, asimilarea este inaplicabila, iar reducerea varstelor standard de pensionare trebuie sa ia in considerare incadrarea locurilor de munca in grupe si conditii de munca, potrivit legislatiei in vigoare la data indeplinirii lor. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |