Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Re:Re:anulare contract vanzare-cumparare

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 10
 05-06-2023
Vizitator
Deoarece ati constatat ca balconul este construit in mod ilegal si nu va puteti folosi de el aveti castig de cauza in instanta.
Răspunde
 05-06-2023
Vizitator

Taxa judiciara de timbru o va stabili instanta si daca considerati ca are un cuantum prea mare aveti dreptul sa renuntati la cererea de cgemare in judecata (la proces).
Răspunde
 05-06-2023
Vizitator
Taxa judiciara de timbru o va stabili instanta si daca considerati ca are un cuantum prea mare aveti dreptul sa renuntati la cererea de chemare in judecata (la proces).
Răspunde
 05-06-2023
Vizitator
Instanta va stabili valoarea taxei de timbru si termenul in care trebuie achitata iar daca dvs nu o platiti in acest termen instanta va anula cererea dvs de chemare in judecata.
Răspunde
 05-06-2023
Vizitator
Instanta va stabili valoarea taxei de timbru si termenul in care trebuie achitata iar daca dvs nu o platiti in acest termen (renuntati la cererea de chemare in judecata, la proces) instanta va anula cererea dvs de chemare in judecata.
Răspunde
 05-06-2023
Vizitator
Dupa anularea cererii de chemare in judecata de catre instanta pentru netimbrare sau timbrare insuficienta aveti dreptul sa depuneti o noua cerere cand veti avea banii necesari si cand va veti decide sa va judecati.

O noua cerere de chemare in judecata se poate depune si in cazul in care procesul a inceput si inceteaza prin renuntarea dvs la cererea de chemare in judecata, (la proces).

In ambele situatii rezultatul va fi inceperea unui alt proces in cauza.
Răspunde
 05-06-2023
Vizitator
Ar mai putea fi o cale de atac sa depun plangere penala conf art 215 cod penal impotriva fiului vânzătorilor care mi-a prezentat apartamentul și m-a indus in eroare cu privire la balcon ,in cazul câștigului de cauza ar afecta asta și contractul ( rezolutionarea acestuia ) bănuiesc ca atunci taxa ar fi mai mica referindu-se la o fapta penala
Răspunde
 05-06-2023
Vizitator
Aveti acest drept si il puteti exercita.
Răspunde
 05-06-2023
Vizitator
Dupa primul termen de judecata reclamantul poate renunta la cererea de chemare in judecata doar cu acordul paratului.
Răspunde
 06-06-2023
Vizitator
Care este sfatul dumneavoastră sa contest c-v sau sa depun plangere de înșelătorie
Răspunde
 06-06-2023
Vizitator
Va rog un răspuns sincer nu mai dispun de bani ..bani dat pe apartament au fost strânși pentru un vis car între timp devine coșmar
Răspunde
 07-06-2023
Vizitator
Mergeti pe cale penala pentru ca nu trebuie sa platiti taxa de timbru si va constituiti parte civila in dosarul penal pentru despagubiri.
Răspunde
 07-06-2023
Vizitator
Daca nu se deschide dosar penal atunci mergeti pe cale civila si contestati v-c la instanta civila.
Răspunde
 07-06-2023
Vizitator
Mai intai mergeti pe cale penala cu plangere penala la parchet si constituire de parte civila pentru despagubiri si daca nu rezolvati pe aceasta cale atunci mergeti pe cale civila cu actiune civila in anulare (nulitate) sau rezolutiune contract de v-c la instanta civila.
Răspunde
 07-06-2023
Vizitator
Am inteles cred ca asa o sa fac dar ar fi o problema în momentul în care o sa fac plangere penala probabil politia comunitara o sa ia cunostinta de ilegalitatea balconului si o sa ma oblige sa îl daram sau în fericitul caz sa întru în legalitate ,pot imputa costurile fiecare din variante paratului sau raman în seama mea ...am nevoie și de avocat ? Mulțumesc
Răspunde
 08-06-2023
Vizitator
Îmi puteți spune va rog ce se intamlla dacă după introducerea acțiuni civile de rezolutiune a contractul unul din proprietari in speță sotul decedează..in momentul acesta este internat în spital .multumesc
Răspunde
 08-06-2023
Vizitator
Buna ziua se poate pierde tot procesul dacă intervine decesul paratului ?
Răspunde
 09-06-2023
Vizitator
In penal procesul inceteaza prin decesul paratului.

In civil daca doriti sa va judecati trebuie sa chemati in judecata mostenitorii paratului.
Răspunde
 22-06-2023
Vizitator
Bună ziua în cazul în care se vinde un imobil cumparat anul acesta și platit de către vânzător impozit de 3 la suta ...acel impozit se plătește iarasi fiind vorba de același imobil la a doua vanzare/ an
Răspunde
 25-06-2023
Vizitator
Bună ziua ,eu si sotia mea am vândut fiicei mele casa fără clauza în contract nea spus doar verbal ca ne va întreține pana murim acum după 5 luni de la vânzare îmi zice sa părăsesc casa ,ce este de făcut în situația asta mulțumesc mult pentru raspuns
Răspunde
RăspundeStart 10
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.