Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Re:anulare contract vanzare-cumparare

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart  7  9 Final
 03-06-2023
Vizitator
Pentru construirea ilegala a balconului dvs aveti de ales uns dintre urmatoarele actiuni:

- actiunea in garantie a vanzatorului pentru vicii ascunse - desfiintarea, rezolutiunea contractului de v-c;

- actiunea in garantie pentru evictiune - desfiintarea, rezolutiunea contractului de v-c;

- actiunea in anularea contractului de v-c pentru eroare viciu de consimtamant cu privire la obiectul contractului de v-c;

Desfiintarea contractului pentru rezolutiune intervine atunci cand o parte nu isi executa obligatia sa contractuala.

Anularea contractului (nulitate relativa) si nulitatea contractului (nulitate absoluta) intervin atunci cand consimtamantul unei parti a fost viciat la momentul incheierii contractului pentru eroare, dol sau violenta.
Răspunde
 03-06-2023
Vizitator

Din cele spuse de dvs nu reiese ca ati cunoscut faptul ca balconul a fost construit in mod ilegal - deci ati fost in eroare cu privire la legalitatea construirii balconului.
Răspunde
 03-06-2023
Vizitator
Daca ati fi stiut la momentul incheierii si semnarii contractului de v-c ca balconul este construit in mod ilegal nu ati mai fi cumparat apartamentul, de aici reiese si eroarea viciu de consimtamant care determina anularea contractului (nulitatea relativa in termenul de prescriptie de 3 ani).
Răspunde
 03-06-2023
Vizitator
Daca balconul este construit in mod ilegal presupun ca va fi distrus, demolat - si daca dvs doriti apartamentul fara balcon atunci lasati contractul in fiinta nu-l desfiintati, iar daca balconul conteaza pentru dvs si nu doriti apartamentul fara balcon - atunci cereti in instanta desfiintarea contractului de v-c prin rezolutiune (vicii ascunse, evictiune) sau prin eroare viciu de consimtamant - cand prin ambele actiuni dvs va trebui sa restituiti vanzatorului apartamentul iar vanzatorul va trebui sa va restituie banii, pretul pe care l-ati platit pe apartament.
Răspunde
 03-06-2023
AvatarFlorianflorin1985@yahoo.com
Vizitator
Am inteles.Din discuțiile avute ulterior cu vânzătorul afirma ca el mi-a vandut apartamentul ( reiese din contract)nu balconul deși în vizionare am fost fizic și cu martor în balcon ( prezentat de altfel de vânzător ca parte a apartamentului)...mentionez faptul ca la momentul acesta am acces neîngrădit in balcon ,v-as ruga dacă se poate sa imi spuneți ce trebuie urmat am citit articolul 215 cod penal face referire la problema mea,pot depune plângere la politie sau adresare la notarul care a încheiat...credeți ca as avea câștig de cauza .multumesc
Răspunde
 03-06-2023
Vizitator
Anuntul de prezentare spre vânzare avea poze exterior bacon poza dreapta interior balcon poza stanga interior balcon poze camere( detin printschrean) multumesc.
Răspunde
 03-06-2023
Vizitator
Credeți ca ar trebui sa urmez calea legala de a face proiect etc sau pe calea instantelor ,ambele variante ce procent de reusita au ? Mulțumesc
Răspunde
 03-06-2023
Vizitator
In cazul in care doriti sa mentineti contractul si apartamentul fara balcon atunci vanzatorul trebuie sa va restituie o parte din bani contravaloarea balconului demolat - dar in acest scop dvs trebuie sa introduceti o actiune in instanta pentru garantie contra viciilor ascunse sau garantie pentru evictiune a vanzatorului fata de dvs care sunteti cumparator.
Răspunde
 03-06-2023
Vizitator
In cazul in care nu doriti apartamentul fara balcon depuneti in instanta o actiune in anulare contract pentru eroare viciu de consimtamant - actiune prin care dvs trebuie sa restituiti apartamentul iar vanzatorul trebuie sa va restituie pretul.
Răspunde
 04-06-2023
Vizitator
Daca nu doriti apartamentul fara balcon puteti intenta si o actiune in rezolutiunea (desfiintarea) contractului pentru neexecutarea de catre cealalta parte contractanta a obligatiei sale in integralitate (fara predarea balconului catre dvs) ci doar in mod partial (predarea doar a apartamentului catre dvs).
Răspunde
 04-06-2023
Vizitator
In concluzie, dvs aveti de ales intre una din aceste trei posibilitati (actiuni):

1. In cazul in care doriti sa mentineti contractul si apartamentul fara balcon atunci vanzatorul trebuie sa va restituie o parte din bani contravaloarea balconului demolat - dar in acest scop dvs trebuie sa introduceti o actiune in instanta pentru garantie contra viciilor ascunse sau garantie pentru evictiune a vanzatorului fata de dvs care sunteti cumparator.

2. In cazul in care nu doriti apartamentul fara balcon depuneti in instanta o actiune in anulare contract pentru eroare viciu de consimtamant - actiune prin care dvs trebuie sa restituiti apartamentul iar vanzatorul trebuie sa va restituie pretul.

3. Daca nu doriti apartamentul fara balcon puteti intenta si o actiune in rezolutiunea (desfiintarea) contractului pentru neexecutarea de catre cealalta parte contractanta a obligatiei sale in integralitate (fara predarea balconului catre dvs) ci doar in mod partial (predarea doar a apartamentului catre dvs).
Răspunde
 04-06-2023
Vizitator
Am inteles ,dacă ma adresez instantei pentru rezolutiune contract vanzare cumparare valoare 209000 lei cat ar fi taxa de timbru , se percepe la valoarea bunului cumprat ?mulțumesc
Răspunde
 04-06-2023
Vizitator
Taxa judiciara de timbru pentru actiunea in rezolutiune va fi stabilita de instanta de judecata in prima instanta.
Răspunde
 04-06-2023
Vizitator
Am inteles aveti cunostinta de cuantumul aproximativ al acestea se calculeza la valoarea plătită in contract sau se calculeaza altfel fiind vorba de c-v
Răspunde
 04-06-2023
Vizitator
Îmi cer scuze dacă tot insist pe subiect am încercat și calea amiabila dar fără succes , astazi am măsurat interioarele nu corespund ca dimensiuni cu releveul 4.15m rlv 4.06 masurat 5.45 rlv 5.22 măsurat per total suprafata utila mai mica decât în rlv .ce șanse am de castig sa stiu la ce sa ma astept
Răspunde
 04-06-2023
Vizitator
Dvs puteti invoca ca nu ati cunoscut aceste nereguli la momentul incheierii si semnarii contractului de v-c, dar partea adversa se poate apara aratand ca dvs trebuia sa fi facut aceste masuratori inainte de a cumpara bunul imobil pentru a sti ce cumparati.

Deci trebuia sa fiti un cumparator diligent.

Depinde cui da dreptate instanta de judecata.
Răspunde
 05-06-2023
Vizitator
Am inteles apartamentul este configurat altfel lipsește o usa si un perete baia este mai mica cu aproximativ 1m decât în rlv si holul din fata plus acel 1 mp per total masurat ar fi diferenta de minus 1.5 mp decât indica rlv-ul in plus problema cu balconul fara acte ..credeți ca am castig de cauza dacă actionez in instanta la ce costuri sa ma aștept in mare
Răspunde
 05-06-2023
Vizitator
Costurile cuprind taxa de timbru si onorariu avocat daca va angajati unul si castig de cauza ati avea pentru diferentele descoperite la imobil.
Răspunde
 05-06-2023
Vizitator
Cat este taxa de timbru la 209000lei valoarea tranzacționata sau este calculata referitor la contract
Răspunde
 05-06-2023
Vizitator
La valoarea tranzactionata.
Răspunde
RăspundeStart  7  9 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.