Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Re:Re:Succesiune dupa moartea ambilor parinti

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart  4  6 Final
 19-01-2021
Vizitator
Buna ziua! Mama mea treieste in concubinaj cu un barbat (tata vitreg) de mai bine 10 ani. Tata vitreg are copii dintr-o casatorie anterioara. Daca ei se casatoresc, fratii vitregi vor mostenii si din averea mamei pe care o are de la parintii ei?
Daca nu se casatoresc fratii vitregi vor mostenii ceva din averea mamei avand in vedere ca ei au trait in concubinaj atatia ani?
Răspunde
 09-03-2021
Vizitator

Buna ziua as dori sa fac succesiunea dupa ambi parinti morti in 1989si 2017 suntem 4 frati in viata si 2 morti cat mar costa succesiunea si ce acte am nevoie multumesc
Răspunde
 09-03-2021
Vizitator
Buna ziua as dori sa fac succesiunea dupa ambi parinti morti in 1989 si 2017 suntem 4 frati in viata si 2 morti cat mar costa succesiunea si ce acte am nevoie multumesc
Răspunde
 14-05-2021
Vizitator
Bună ziua!vrem sa facem actele la casa și sa o trec pe numele meu. Bunicii mei au murit amandoi! Bunicul în 1998 și bunica în 2019!trebuie sa dezbatem succesiunea pentru amândoi? Ei au 2 copii: o fata și un băiat(tata).sora tatălui meu nu are pretentii
Răspunde
 14-05-2021
Vizitator
DELIA MIRUNA a scris pe 14-05-2021:
Bună ziua!vrem sa facem actele la casa și sa o trec pe numele meu. Bunicii mei au murit amandoi! Bunicul în 1998 și bunica în 2019!trebuie sa dezbatem succesiunea pentru amândoi? Ei au 2 copii: o fata și un băiat(tata).sora tatălui meu nu are pretentii
Cum trebuie sa procedam?
Răspunde
 19-08-2021
Vizitator
Parintii mei sunt decedati. De mai mult de. 18 ani inca nu. Sa facut succesiunea Ei sunt din. Com. Dolhasca..suntem 5 frati unul dintre frati sa mutat in casa a facut modificari constructii farà sa intreb e pe nimeni.. C'è putem face ptr. A face succesiunea ptr. Ca El nu vrea... Multumesc
Răspunde
 07-09-2021
Vizitator
Buna ziua,

Bunica mea a decedat acum 5 ani,bunicul acum 2 ani. Casa de la tara este pe numele bunicii mele (primita mostenire prin succesiune de la strabunica mea). Mama mea este singurul lor copil impreuna. Bunicul meu mai are copil dintr-o alta relatie. Intrebarea mea este,daca,casa este mostenire primita de bunica mea si este pe numele ei, dreptul la proprietate la succesiune il are doar mama mea sau si copilul bunicului? Multumesc anticipat!
Răspunde
 14-11-2021
Vizitator
1)buna ziua AM NEVOIE DE AJUTOR dvs ! daca ambi parinti au decedat dintre care suntem 6 frati daca cel mic a decedat find baiat sa casatorit legal cu nevcasta lui (cununat) are drepturi la mostenire la casa parintilor decedati find mostenitorul a decedat . va rog ajutati-ma !!
Răspunde
 16-11-2021
Vizitator
Buna ziua , am incheiat un antecontrct v-c prin ag.imobiliara acum noi vrem sa renuntam , deoarece nu am gasit finantare pt toata suma care tb sa o platim . Intrebare :trebuie sa platesc comision ag .imobiliar de vreme ce nu am incheiat c-v ? (AVANSUL care l-am dat stiu ca il pierd ,dar nu vreau sa platesc in plus ag.imobiliar daca nu am incheiat tranzactia )
Răspunde
 18-11-2021
Vizitator
Alina, ii datorati ceva agentiei imobiliare doar daca se incheie tranzactia. Ati incheiat cu agentia un contract de vizionare, nu antecontract. Antecontractul se poate incheia doar cu vanzatorul.
Răspunde
 19-11-2021
Vizitator
am parinti decedați,cu domicilii diferite,unde trebuie sa fac succesiunea
Răspunde
 15-01-2022
Vizitator
Bună ziua, as avea o intrebare:
Am acte de donație pe o clădire veche și 1000mpfacute de mama mea contra asigurare intretinere la bătrânețe.
După decesul acesteia pot participa la dezbaterea moștenirii, în speță fiind vorba de 17000mp teren arabil?
Vă multumesc
Răspunde
 15-01-2022
Vizitator
Acum zece ani mamă mea mi-a făcut acte pe casă și 1000 mp de teren ,cu obligația că eu să o întrețin la bătrânețe.Cu casă și terenul de1000 mp lucrurile sunt clare,dar după decesul mamei mele a mai rămas că mostenire17 000mp teren arabil.
Având în vedere că suntem trei frați,eu particip la impartirea(am parte)celor 17000 mp?
Vă multumesc
Răspunde
 17-01-2022

Frunza Stefan a scris pe 15-01-2022:
Acum zece ani mamă mea mi-a făcut acte pe casă și 1000 mp de teren ,cu obligația că eu să o întrețin la bătrânețe.Cu casă și terenul de1000 mp lucrurile sunt clare,dar după decesul mamei mele a mai rămas că mostenire17 000mp teren arabil.
Având în vedere că suntem trei frați,eu particip la impartirea(am parte)celor 17000 mp?
Vă multumesc

Da, participați și dv.
Răspunde
 18-04-2022
Vizitator
Buna am si eu o intrebare. ...Suntem 2 surori mama a decedat anul acesta.avea bani la CAR.depusi de ea suma e de 4000lei....dar sora mea nu are pretenti la aceasta suma.CUM As PUTEA SA II IAU?Se poate face o declaratie ca ea renunta la acea suma de bani...si nu are pretenti...sa pot sa ii ridic eu?
Răspunde
 29-04-2022
Vizitator
Buna ziua.as vrea sa fac succesiune pentru casa părintească, tata a decedat in 1975 iar mama nu a facut succesiune dupa decesul tatei,mama a decedat in 2021.fratele meu renunță la drept in favoare mea,mama s-a recasatorit si as vrea sa stiu daca sotul ei are dreptul la mostenire
Răspunde
 29-04-2022
Vizitator
Buna ziua.as vrea sa fac succesiune pentru casa părintească, tata a decedat in 1975 iar mama nu a facut succesiune dupa decesul tatei,mama a decedat in 2021.fratele meu renunță la drept in favoare mea,mama s-a recasatorit si as vrea sa stiu daca sotul ei are dreptul la mostenire
Răspunde
 22-06-2022
Vizitator
Buna ziua!
Am si eu o intrebar,ambi parinti sunt decedati un frate de al meu a avut grija de ei si a ramas in casa parinteasca.
Daca fratele meu se casatoreste acuma viitoarea sotie poate sa ramâna cu casa lui.
Precizez ca pe respectiva casa nu exista nici un act valabil doar o hârtie facuta de mâna ca fratele meu sa poata sta linistit in acea casa.
Răspunde
 12-07-2022
Vizitator
Sora A decedata in anul 2000 propietara a unui teren ,fara copii si necasatorita
Sora B decedata in anul 2020 , mentionez ca pana in prezent nu s-a deschis succesiunea dupa Sora A . Eu fiind Sora C singura mostenitoare.unde trebuie sa depun actele pt succesiune? In localitatea unde a avut domiciliu defunctul propietar sau in localitatea Surorii B ultima decedata?
Răspunde
 12-08-2022
Vizitator
Cod Civil

Partajul

Art. 684

Desfiinţarea partajului

(1) Partajul prin bună învoială poate fi desfiinţat pentru aceleaşi cauze ca şi contractele.

(2) Partajul făcut fără participarea tuturor coproprietarilor este lovit de nulitate absolută.

(3) Partajul este însă valabil chiar dacă nu cuprinde toate bunurile comune; pentru bunurile omise se poate face oricând un partaj suplimentar.
Răspunde
RăspundeStart  4  6 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.