Ești aici > Forum > Drept civil

Re:anulare contract vanzare-cumparare

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 8 Final
 09-08-2022
Vizitator
Buna ziua ,am faxut un contract de vanzare cumparare dar nu am primit nici un ban pot anula conractul?multumesc
Răspunde
 11-08-2022
Vizitator

Da : rezolutiunea contractului pentru neplata pretului.
Răspunde
 11-08-2022
Vizitator
In speta se aplica Art.1459 Cod civil : rezolutiunea contractului de vanzare cumparare.

Sau executarea silita a contractului de vanzare cumparare conform Art.665 Cod civil.
Răspunde
 11-08-2022
Vizitator
Corectare:

In speta se aplica Art.1549 Cod civil : rezolutiunea contractului de vanzare cumparare.

Sau executarea silita a contractului de vanzare cumparare conform Art.665 Cod civil.
Răspunde
 11-08-2022
Vizitator
Articolele sunt luate din legislatia de pe internet. S-ar putea sa nu fie cele corecte.

Dar din punct de vedere legal este vorba de doua cai civile: rezolutiunea contractului de vanzare cumparare cu daune interese sau executarea silita la alegerea partii contractante.
Răspunde
 11-08-2022
Vizitator
Rezolutiunea unui contract : are loc cu restituirea prestatiilor si plata de daune interese de catre partea vinovata (care are o vina, o culpa) pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale.

Executarea silita : are loc cu obligarea prin executor judecatoresc la executarea obligatiilor contractuale de catre partea vinovata, aflata in culpa, daca aceasta executare silita este posibila din punct de vedere practic.

Sesizarea ANPC : intervine in cazul raporturilor dintre comercianti si consumatori.
Răspunde
 03-03-2023
Vizitator
Wow, după atât de fericit după atâtea încercări de a-mi vinde rinichiul, mulțumesc Dr. Venkata de la spitalul de specialitate Venkata India, care mi-a cumpărat rinichiul la rata de 800.000 USD, contactați-i prin DR.VENKATAINDIA@PROTONMAIL.COM.
binecuvântat și fericit sunt din Achara Bangkok
daca esti serios contactati-i
Răspunde
 03-03-2023
Vizitator
Wow, după atât de fericit după atâtea încercări de a-mi vinde rinichiul, mulțumesc Dr. Venkata de la spitalul de specialitate Venkata India, care mi-a cumpărat rinichiul la rata de 800.000 USD, contactați-i prin DR.VENKATAINDIA@PROTONMAIL.COM.
binecuvântat și fericit sunt din Achara Bangkok
daca esti serios contactati-i
Răspunde
 23-04-2023
Vizitator
Bună ziua, maică mea adoptivă vrea să mă dea în judecată precum că nu iam mai dat bani, până acum doi ani am avut grijă de ea mi am respectat obligațiile din contract acum numai pot să am grijă de ea (deși are pensie mare), deoarece am probleme de sănătate și în casă este doar venitul soțului, precizez caapartamentul este renovat nou cap coadă de mn după moartea tatălui meu și tot odată apartamentul este moștenire, ea vrea să lase la niște nepoți care nu au contribuit cu nimic la îngrijirea ei și la renovare motivul este că m am recăsătorit și nu-l suportă pe actualul meu soț, menționez că am înregistrări din discuțiile avute cu mama adoptivă, în cazul aceste se poate sparge actul fără acordul meu, sau îmi pot cere banii pe investiția făcută în casă, vă mulțumesc frumos.
Răspunde
 01-06-2023

Buna ziua ,pe scurt am cumparat recent un apartament 2 camere am fost la vizionare de doua ori cu martor am semnat contractul și platit suma integral ,problema este ca apartamentul are balcon construit ilegal care nu apare in contract si nici în releveu. Pot cere reziliere contractului pe motiv ca in momentul de dinaintea încheieri contractului apartamentul mi sa prezenta t cu balcon fara acte ? Mulțumesc anticipat
Răspunde
 01-06-2023
Vizitator
Daca nu ati stiut in momentul vizionarii si cumpararii apartamentului ca acesta nu are acte legale pe balcon sau mai precis ca vanzatorul nu v-a spus acest lucru sau ca a ascuns aceasta ilegalitate fata de dvs, atunci dvs puteti cere anularea (nulitatea) contractului de vanzare cumparare pentru vicii ascunse ale bunului achizitionat sau pentru eroare viciu de consimtamant - consimtamantul dvs a fost viciat prin eroare la momentul vizionarii si cumpararii apartamentului (cand ati semnat actul la notar) - deoarece dvs ati crezut ca cumparati un apartament cu un balcon construit legal cand in realitate balconul este construit in mod ilegal, fara acte.
Răspunde
 01-06-2023
Vizitator
Eroare viciu de consimtamant cu privire la obiectul contractului, care determina anularea (nulitatea) contractului de vanzare cumparare.
Răspunde
 01-06-2023
Vizitator
Este vorba in speta de anularea (nulitatea) contractului de vanzare cumparare pentru eroare viciu de consimtamant asupra obiectului contractului si nu de rezolutiune (reziliere) care intervine atunci cand o parte contractanta nu isi executa obligatia sa prevazuta in contract.

Ori partea adversa si-a executat obligatia fata de dvs adica v-a predat apartamentul cu tot cu balcon, chiar daca acesta este construit in mod ilegal.
Răspunde
 01-06-2023
Vizitator
Mai aveti la indemana si garantia pentru evictiune cand dvs fiind evins puteti cere desfiintarea contractului.

Art. 1695

Condiţiile garanţiei contra evicţiunii

(1) Vânzătorul este de drept obligat să îl garanteze pe cumpărător împotriva evicţiunii care l-ar împiedica total sau parţial în stăpânirea netulburată a bunului vândut.

(2) Garanţia este datorată împotriva evicţiunii ce rezultă din pretenţiile unui terţ numai dacă acestea sunt întemeiate pe un drept născut anterior datei vânzării şi care nu a fost adus la cunoştinţa cumpărătorului până la acea dată.

(3) De asemenea, garanţia este datorată împotriva evicţiunii ce provine din fapte imputabile vânzătorului, chiar dacă acestea s-au ivit ulterior vânzării.
Răspunde
 01-06-2023
Vizitator
Daca dvs considerati ca ati platit pretul pe balcon si partea adversa nu si-a indeplinit obligatia de predare a balconului catre dvs acesta fiind construit in mod ilegal atunci puteti cere si rezolutiunea contractului pentru neexecutarea obligatiei de catre partea adversa (garantia pentru evictiune si garantia pentru vicii ascunse).
Răspunde
 01-06-2023
Vizitator
Puteti alege intre actiunea in anularea (nulitatea) contractului pentru eroare viciu de consimtamant cu privire la obiectul contractului si intre actiunea in rezolutiunea contractului pentru neexecutarea obligatiei de catre partea adversa (garantia vanzatorului pentru vicii ascunse si garantia vanzatorului pentru evictiune), balconul fiind construit in mod ilegal.
Răspunde
 01-06-2023
Vizitator
Puteti alege intre actiunea in anularea (nulitatea) contractului pentru eroare viciu de consimtamant cu privire la obiectul contractului si intre actiunea in rezolutiunea contractului pentru neexecutarea obligatiei de catre partea adversa (garantia vanzatorului pentru vicii ascunse si garantia vanzatorului pentru evictiune), obligatie constand in nepredarea balconului catre dvs de catre partea adversa, balconul fiind construit in mod ilegal.
Răspunde
 01-06-2023
Vizitator
Rezolutiune contract de vanzare cumparare pentru faptul ca dvs ati platit banii, pretul pe balcon si nu ati primit balconul de la vanzator, acesta nu si-a executat prestatia fata de dvs, dvs fiind evins, deoarece balconul este construit in mod ilegal sau apartamentul a fost vandut cu vicii ascunse, din acelasi motiv ca apartamentul a fost construit in mod ilegal.
Răspunde
 01-06-2023
Vizitator
Puteti alege intre aceste doua actiuni: anulare (nulitate) contract de vanzare cumparare sau rezolutiune (reziliere) contract de vanzare cumparare, fiecare actiune cu motivele prezentate mai sus.
Răspunde
 03-06-2023
Vizitator
Mulțumesc din suflet pentru răspunsuri ,tot ce am cunoscut la momentul vanzari a fost faptul citez ,,balconul a fost construit în plus de constructorul blocului în momentul finalizări construcției ulterior inchis cu termopan de către noi(vanzatori) ,se poate interpreta ca am fost în cunostinta de cauza văzând releveul fara balcon inclus .Dacă ar mai putea fi ceva de făcut pentru rezolvarea problemei ma puteți indruma care sunt pasi de urmat .Mulțumesc
Răspunde
RăspundeStart 8 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.