Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Re:Re:Re:Re:Re:anulare contract vanzare-cumparare

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 7  9  Final
 06-08-2020
Vizitator
Este posibil orice in societatea de azi.
Răspunde
 14-08-2020
Vizitator

Bună ziua, dacă aveți amabilitatea, îmi puteți spune cum as putea renunță cât mai simplu la un contract de vânzare cumpărare încheiat între mine și bunicii mei anul trecut ? Precizez ca are ca și memtiune trecut faptul ca atât bunicii cât și tatăl meu, pot locui în casa pana la sfârșitul vieții lor. Mulțumesc
Răspunde
 14-08-2020
Vizitator
Desfiintarea unui contract de vanzare-cumparare se poate realiza cel mai simplu de comun acord intre partile contractante, prin incheierea unui act aditional la contract.

In speta, partile contractante sunteti dvs si bunicii dvs, si trebuie sa ajungeti la o intelegere, la un acord de desfiintare a contractului incheiat anul trecut.
Răspunde
 16-08-2020
Vizitator
Mulțumesc pentru răspuns.
sau in loc de anularea contractului, as putea renunța la el în favoarea tatălui meu? tatăl meu fiind deja trecut în contract ca și clauza cum ca poate locui in continuare acolo pana când va muri. În momentul ăsta bunicul meu este căzut la pat și nu se mai poate misca, asta dacă contează în vreun fel. Mulțumesc in avans.
Răspunde
 12-09-2020
Vizitator
Buna ziua, pot anula un contract de vanzare cumparare pt un auto second hand daca aceasta nu este conform descrierii vanzatorului.(are defecte desi acesta m.a convins ca nu area.este platit cu contract credit pt achizitie auto incheiat la distanta.
Bineinteles ca firma nu doreste acest lucru.
Am trimis notificare la banca pt retragerea din contract in primele 14 zile si mi.au spus ca este nevoie de factura storno de la comerciant.ce pot face?

Va muĺtumesc!
Răspunde
 14-10-2020
Vizitator
Buna ziua!
In urma cu o saptamana am comparat un apartament la parter. In ziua dupa incheierea contractului, au inceput sa apara niste pete de umezeala pe peretii bucatariei. Mi-am luat oare teapa? Si daca da, se poate ceva in sensul recuperarii banilor?
In ordine cronologica:
Am cautat apartament, am fost la o agentie imobiliara, iar aceasta ne-a prezentat acest apartament, la jumatatea lunii septembrie. Am hotarat sa il iau si am facut antecontract, urmand ca dupa 5 octombrie sa achit restul sumei.
Pe 7 octombrie am achitat restul banilor, am primit cheile si am facut o vizita in apartament, arata ca atunci cand l-am vizionat, cu 2 saptamani in urma.
A doua zi, seara, am fost la apartament din nou si am descoperit pe petetele despartitor dintre bucatarie si dormitor, DOAR pe partea cu bucataria, niste pete ce par umezeala infiltrata prin pereti.
A doua zi, seara, am mers din nou si se vede din ce in ce mai tare, petele devin din ce in ce mai mari.
In prima seara in care am observat petele am sunat agentul imobiliar, i-am descris problema si i-am trimis poze. Acesta a zis ca va lua legatura cu proprietarul anterior si il va intreba daca a avut probleme similare. Proprietarul a zis ca renovase cu o luna in urma.
Intrebarea este: credeti ca exista vreo posibilitate de a se anula contractul si de a primi banii inapoi? De exemplu, in baza faptului ca se poate presupune ca au mintit in legatura cu valoarea si calitatea apartamentului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si imi cer scuze daca nu am nimerit topicul site-ulu.
Răspunde
 26-10-2020
Vizitator
Am o intrebare am avut grija de ofemeie in virsta si bolnava la pat inpreuna cu cu fosta concubina mea dupa care bayrina ne lasat casa si pamintil prin contract de vinzare in part egale la amindoi intrebarea mea este daca cocubina mea poate vinde fara mine su daca poate sparge acest act fara acordul meu mentionez ca este singura care se foloseste de aceste bunuri in prezent
Răspunde
 26-10-2020
Vizitator
Am o intrebare am avut grija de ofemeie in virsta si bolnava la pat inpreuna cu cu fosta concubina mea dupa care bayrina ne lasat casa si pamintil prin contract de vinzare in part egale la amindoi intrebarea mea este daca cocubina mea poate vinde fara mine su daca poate sparge acest act fara acordul meu mentionez ca este singura care se foloseste de aceste bunuri in prezent
Răspunde
 27-10-2020
Vizitator
Avocat Alexandru Surdescu a scris pe 09-01-2013:
Florin, ghişeele băncilor şi instituţiilor financiare sunt supravegheate cu camere de luat vederi. Dacă aţi făcut operaţiunea de returnare a banilor, aceasta se va putea regăsi pe camerele respective. Astfel, se va putea dovedi dacă angajatul a primit într-adevăr banii, dar nu i-a depus în cont.
Răspunde
 14-11-2020
Vizitator
Se poate anula un contract de vănzare cumpărare a unei proprietăți?unui cuplu căsătorit părinții ei le-au văndut pe pe un preț fictiv de 5000 ron o casă ca apoi într-un an ei au divorțat el plecănd din acea casa cu altă femeie.acum e și el trecut în contractul casei și își vrea partea cu toate că acea casă a fost a părinților ei .precizez că au și un copil minor împreună și în urma divorțului el trebuie să plăteasca pensie alimentara și un an nu a plătit.
Răspunde
 07-02-2021
Vizitator
Bună ziua. Am o întrebare se poate ataca un contract de vânzare-cumpărare dacă vânzătoarea este bolnavă.. Mătușa prietenului ne face noua acte pe apartamentul ei.. ea fiind bolnava.. Dar ea are doi copii care nu se ocupa de ea... Cum ma sfătuiți sa procedez ca să nu poată copii ataca contractul.. Mulțumesc
Răspunde
 05-03-2021
Vizitator
Buna ziua, am urmatoarea intrebare. E vorba de o vanzare de apartament, unde proprietarul - persoana in varsta de 68 ani, doreste anularea contractului. Cumparatorul nu este de acord. Motivul proprietarului este acela ca nu se mai poate muta in alta parte, asa cum considera initial, si doreste sa despagubeasca cumparatorul cu intreaga suma, plus eventuale costuri.
Altfel, proprietarul ramane in strada.

Care ar fi calea legala de urmat? Multumesc
Răspunde
 01-04-2021
Vizitator
Am vândut o casă în 2015 la prețul de 48000 lei pentru a nu fi execută silit de bancă. Vânzarea a fost între mine și fratele meu cu condiția că după achitarea creditului să îmi vândă casa înapoi . Fratele este de acord dar cumnata mea nu mai vrea .Ce pot face în această situație ?
Răspunde
 04-05-2021
Vizitator
Buna seara.In luna martie am cumparat o garsoniera eu fiind titularul si eu am facut imprumutl bancar.Din omenie am trecut pe actul de vanzare cumparare un prieten ca a 2 a persoana .Din unele motive acum bine intemeiate va intreb daca pot sa il scot de pe act pe care
l-am incheiat la notar. Astept un raspuns .Va multumesc
Răspunde
 09-07-2021
Vizitator
Buna!la vârsta de 11 ani am rămas fără ambi parinti eu si fratele meu el având 13 ani,una dintre surorile mamei ne a luat în tutela..după câteva luni nea vandut apartamentu care la vandut în 1992 si au făcut actele doar în 1996 cand fratele meu avea 18 ani..era moștenirea noastră..Putem acționa în judecata pentru a anula contractu vanzare cumparare?va mulțumesc!
Răspunde
 09-07-2021
Vizitator
Buna!la vârsta de 11 ani am rămas fără ambi parinti eu si fratele meu el având 13 ani,una dintre surorile mamei ne a luat în tutela..după câteva luni nea vandut apartamentu care la vandut în 1992 si au făcut actele doar în 1996 cand fratele meu avea 18 ani..era moștenirea noastră..Putem acționa în judecata pentru a anula contractu vanzare cumparare?va mulțumesc!
Răspunde
 09-07-2021
Vizitator
Răspunde
 09-07-2021
Vizitator
Răspunde
 28-08-2021
Vizitator
Am cumpărat un apartament cu dreptul de proprietate după achitarea ratelor 60 de rate și suma de 34000 de euro ultima rată soțul meu împreună cu firma care deține apartamentul au vândut apartamentul cu preluare de la noi cu dreptul de proprietate dar eu am fost mințită de soțul meu și cei care au preluat ratele care au rămas au spus că îl dau în chirie soțul meu și firma pot să dau în judecată firma și pe soțul meu
Răspunde
 04-08-2022
Vizitator
Buna ziua !
As avea și eu nevoie de îndrumări sfaturi pemtru situația de mai jos.
Cum putem anula un contract de V C făcut de mama mea, unor persoane care au profitat de ea și de situația in care se afla la acel moment. ( noi copii neștiind nimic ) Contractul este făcut in 2014 ( casa bunicilor și pământ ) este vreo posibilitate sa îl putem anula și recupera acel loc .
Mulțumesc pentru orice sfat
Răspunde
RăspundeStart 7  9  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.