| Forum întrebări juridice - Legea pensiilor |
|
|
| 30-03-2023 |
 | Carp Mircea Vizitator |
| |
|
|
| 31-03-2023 |
 | Tudor Viorel Vizitator |
| Am contract de întreținere cu mătușa mea(84ani),dacă moare,pot primi ultima pensie? | |
|
|
|
| 31-03-2023 |
 | Onel Vizitator |
| | Bună ziua soacra mea a murit pe 14 noiemndrie 2022 ,soțul,copilul e drcedat ,cine poate sa ii radice ultima pensie ,mentionez ca a mai rămas in viata ,nepotul si eu Nora, si cum se procedeaza ,mulțumesc aștept raspuns | |
|
|
|
| 31-03-2023 |
 | Onel Vizitator |
| | Bună ziua soacra mea a murit pe 14 noiemndrie 2022 ,soțul,copilul e drcedat ,cine poate sa ii radice ultima pensie ,mentionez ca a mai rămas in viata ,nepotul si eu Nora, si cum se procedeaza ,mulțumesc aștept raspuns | |
|
|
|
| 31-03-2023 |
 | TUDOR VIOREL Vizitator |
| | Dacă eu o îngrijesc pe mătușa,am și Contrac de Întreținere,mai sunt necesare acte notariale pt.ai ridica pensia pe luna în curs?Adică Certificat de Moștenitor sau altceva?Mulțumesc! | |
|
|
|
| 07-04-2023 |
 | Ana C Vizitator |
| | Bună ziua!Ne aflam intr-o situație mai aparte!Mama mea trăia în concubinaj si in data de 02.04.2023,persoana a decedat!Astăzi i-a întrat pe card pensia.Intrebarea este ,putem scoate pensia,fără a avea probleme ulterior? | |
|
|
|
| 11-04-2023 |
 | Lex Vizitator |
| Persoanele care au dreptul la pensie sunt mostenitorii celui decedat. Fiind vorba de concubinaj mama dvs nu este sot supravietuitor si nici mostenitor. Daca va intelegeti cu mostenitorii celui decedat (cu rudele in viata ale acestuia) atunci puteti scoate banii de pe card fara sa aveti probleme ulterior. Asta deoarece doar rudele in calitate de mostenitori mai pot revendica pensia persoanei decedate si daca ele nu au pretentii ajungand la o intelegere cu dvs atunci puteti ridica banii de pe card fara probleme. Ca motiv pentru a intra in posesia banilor puteti invoca faptul ca ati asigurat intretinerea celui decedat si ca v-ati ocupat de spitalizarea si de inmormantarea acestuia conform regulilor crestinesti. | |
|
|
|
| 11-04-2023 |
 | Lex Vizitator |
| Pentru Tudor Viorel Atat timp cat matusa dvs traieste nu aveti nevoie de certificat de mostenitor pentru luarea pensiei acesteia. Certificatul de mostenitor se elibereaza numai la decesul unei persoane. Dar daca cei de la casa de pensii refuza sa va dea dvs pensia matusii dvs atunci aveti nevoie de o procura autentica notariala intocmita la notar de matusa dvs pentru dvs in scopul luarii de catre dvs a pensiei sale. | |
|
|
|
| 12-04-2023 |
 | Lex Vizitator |
| | In baza procurii autentice notariale dvs aveti dreptul sa ridicati pensia in numele matusii dvs si pentru ea in cazul in care cei de la casa de pensii sau de la banca refuza sa va dea dvs pensia matusii dvs. | |
|
|
|
| 11-05-2023 |
 | Mariana.prasti@libero.it Vizitator |
| | Buna ziua tatal meu a decedat pe 8 mai am facut procura de rodicare a pensiei pe luna aprile mai are deptul si pe luna mai la o pensie? Multumesc | |
|
|
|
| 11-05-2023 |
| | Daca a decedat in 8 mai 2023 inseamna ca pensia pe Aprilie 2023 a primit-o, iar ultima pensie la care are dreptul este cea de pe luna mai 2023. | |
|
|
|
| 09-06-2023 |
 | Ligia Vizitator |
| | Daca sotul a decedat pe 7.05 ,mai pot incasa pensia pe acea luna? | |
|
|
|
| 09-06-2023 |
 | Ligia Vizitator |
| | Daca am 38,6 ani de casatorie pot lua pensie de urmas si dupa cele 6 luni( pana ajung la pensia mea de varsta)? | |
|
|
|
| 09-06-2023 |
| Avatar Ligia Pe luna mai 2023 este ultima pensie la care avea dreptul decedatul. | |
|
|
|
| 09-06-2023 |
| Ligia La implinirea varstei standard puteti opta intre: -Pensia proprie -Pensia de urmas de 50% din ceea ce i s-ar cuveni decedatului(sustinatorului). | |
|
|
|
| 10-06-2023 |
 | Cristina Popescu Vizitator |
| | Buna ziua. Unchiul meu a decedat pe data de 1 mai. Are dreptul la pensie pe luna intreaga sau doar pentru o zi? Mentionez ca pensia pe luna mai nu a fost ridicata. Multumesc. | |
|
|
|
| 10-06-2023 |
| |
|
|
| 03-07-2023 |
 | Raluca Vizitator |
| | Buna ziua. Mama mea a decedat pe data de 19.06.2022, deci dupa jumatatea lunii iunie. Incasase pensia pe 1 sau 2 iunie. Mai are ceva de incasat? Va multumesc anticipat pentru raspuns! | |
|
|
|
| 04-07-2023 |
| | Ajutorul de înmormântare in sumă de 6789 lei/ net. | |
|
|
|
| 06-07-2023 |
 | Ion Vizitator |
| Bună ziua Tata a decedat pe data de 28.06.2023 de la casa de pensii a zis ca nu mai primesc banii de pensie pe luna Iunie, poate sa ma lămurească și pe mine cineva de ce pentru ca a decedat cu două zile mai repede de 1 iulie nu mai primesc banii. Mulțumesc | |
|
|
|
|
|
| Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |