Forum întrebări juridice - Legea pensiilor |
|
|
04-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| Clasele cu profil real din liceu sunt: matematica-informatica, matematica-fizica, fizica-chimie si chimie-biologie. | |
|
|
|
04-02-2020 |
| Eu după părerea mea cred ca domnul Carp are dreptate.Este clar,precis,la obiect. În schimb domna jurista din Vaslui, mai mult te încurcă! Multi dintre noi n-avem pregătire în legislație, de aceea nu ne trebuie multe formule ipotetice,că așa ar fi normal,că așa s-ar întâmpla dacă... n-ar fi așa!!!! D-voastra trebuie să fiți mai clară fără o mie de formule.Asta este părerea mea. | |
|
|
|
05-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| Am spus, ceea ce am avut de spus referitor la indicele de corectie. Si, ar mai fi de spus, dar sunt prea multe formule. | |
|
|
|
05-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| Clasele cu profil uman din liceu sunt sau ar trebui sa fie: romana-istorie, romana-geografie si romana-limbi straine. | |
|
|
|
05-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| 1.Clasele cu profil real din liceu sunt sau ar trebui sa fie: matematica-informatica, matematica-fizica, fizica-chimie si chimie-biologie. 2.Clasele cu profil uman din liceu sunt sau ar trebui sa fie: romana-istorie, romana-geografie si romana-limbi straine. | |
|
|
|
05-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| Intr-o clasa ar trebui sa fie inscrisi maxim 15 elevi, intr-un an scolar. | |
|
|
|
05-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| Daca in total sunt 30 de elevi, ar trebui formate doua clase a cate 15 elevi fiecare; Daca in total sunt 20 de elevi, ar trebui formate doua clase a cate 10 elevi fiecare; Daca in total sunt 16 elevi, ar trebui formate doua clase a cate 8 elevi fiecare. Daca in total sunt 15 elevi, trebuie formata o singura clasa de 15 elevi. Aplicatie: Daca in total sunt 40 de elevi, ar trebui formate: -doua clase a cate 15 elevi fiecare si o clasa de 10 elevi sau -doua clase a cate 14 elevi fiecare si o clasa de 12 elevi sau -doua clase a cate 13 elevi fiecare si o clasa de 14 elevi, si atat. Daca prin Legea invatamantului s-ar prevedea un numar maxim de 15 elevi intr-o clasa, intr-un an scolar, atunci acest numar maxim de 15 elevi intr-o clasa, trebuie respectat in mod obligatoriu, atat timp cat exista prevedere legala in acest sens. Jurist: Maria Floricel, Piatra Neamt | |
|
|
|
05-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| Alte aplicatii: Daca in total sunt 26 de elevi, ar trebui formate doua clase a cate 13 elevi fiecare; Daca in total sunt 24 de elevi, ar trebui formate doua clase a cate 12 elevi fiecare; Daca in total sunt 22 de elevi, ar trebui formate doua clase a cate 11 elevi fiecare; Daca in total sunt 18 elevi, ar trebui formate doua clase a cate 9 elevi fiecare. | |
|
|
|
05-02-2020 |
 | Luana BUCURESTI
|
| Consultant, nu înțeleg ce doriți să transmitețicu această aplicație cu elevii pe subiectul despre indicele de corecție, vă rog să clarificați. | |
|
|
|
05-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| D-nul Carp pe aceasta adresa a facut o analogie intre postarile mele si disciplina "chimie-organica", iar eu i-am atras atentie ca nu stapaneste destul de bine algoritmii matematici. Ca urmare a acestor discutii, eu am vrut sa il lamuresc pe d-nul Carp ca toate disciplinele sunt importante, si doar i-am explicat modul in care aceste discipline sunt studiate in liceu pe profile: real si uman. Si daca tot a fost deschisa discutia cu studiul acestor materii in liceu, am venit cu propria mea parere cum ar fi mai bine sa se desfasoare procesul educational, prin stabilirea legala a unui numar de maxim 15 elevi intr-o clasa, intr-un an scolar, astfel incat elevii sa fie capabili sa obtina rezultate scolare bune, sau chiar foarte bune, pentru a ajunge mai tarziu sa fie buni profesionisti in meseria lor. Am venit cu aceste pareri, in speranta, ca pot contribui si eu atat cat pot la schimbarea in bine a sistemului de invatamant din Romania, care vrea sa incurajeze performanta in toate domeniile. Ma bucur sa am aceasta posibilitate, pe acest forum. | |
|
|
|
07-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Din motive tehnice, eu nu pot deschide un topic. Alte persoane deschid topicuri/posteaza fara nicio limita(cu nemiluita). Pe acest forum nu mai poate comunica nimeni. A fost ACAPARAT de o singura persoana, pe motiv(cred) ca, ADMINISTRATORUL nu ia nicio masura, nu face ordine, nu impune reguli stricte. Mai ;précis, a simtit ca nu are STAPAN. Nu mai stii cine a postat, nu mai stii unde ai postat, nu mai stii unde sa dai un raspuns. Nu mai ai nici-un control. Asa cum am mai spus, este un haos generalizat. Din aceasta cauza dau un“ANUNT” pe alte cateva topicuri, poate, va fi citit de ADMINISTRATOR. Ma retrag provizoriu de pe acest forum, pana se va face ORDINE, dar ordine care sa fie respectata, nu provizorie/de moment. Multumesc pentru intelegere. | |
|
|
|
07-02-2020 |
| Mi-e imi pare rău, după părerea mea,a-ți dat cele mai precise detalii și corecte la problemele oamenilor.Unde mai putem lua legătura cu d-voastra? | |
|
|
|
07-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| |
|
|
07-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| V-am spus d-le Carp, mesajele postate de mine pe acest forum va sunt de folos si dvs, sunt de folos tuturor. Fiti bucuros de acest lucru, fiti bucuros ca aveti de la cine invata lucruri corecte. | |
|
|
|
07-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Nu am ce invata de la d-voastra. Pentru mine, pe domeniul legislatiei pensiilor publice in special latura de aplicatii sunteti, zero barat. Daca mai invatati inca 20 de ani, nu puteti sa ajungeti la nivelul meu. 'La revedere" | |
|
|
|
07-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| |
|
|
08-02-2020 |
 | Carp Vizitator |
| Luati exemplu de pe acest forum si faceti ordine: @ Regulament Forum Avocatnet.ro 3.3. Nu deschide acelaşi topic de mai multe ori sau pe secţiuni diferite ale forumului. Topicurile în plus vor fi șterse de administratori sau moderatori. | |
|
|
|
16-02-2020 |
 | Ecateriu ion Vizitator |
| Am fost pensionat pe caz de boala in a 11 2005 .in 2014 am iesit la pensie la limita de virsta,.pînă în prezent nu am beneficiat de nicio modificare a punctajului mediu cu indicele de corectie.co form deciziei cc am inteles ca si persoanele care au trecut de la pensia de invaliditate la pensia ptr limita de vîrstă li Se vor recalcula pensiile cu indicele de corectie.cum trebuie sa procedam . | |
|
|
|
16-02-2020 |
 | Ecateriu ion Vizitator |
| Am fost pensionat pe caz de boala in a 11 2005 .in 2014 am iesit la pensie la limita de virsta,.pînă în prezent nu am beneficiat de nicio modificare a punctajului mediu cu indicele de corectie.co form deciziei cc am inteles ca si persoanele care au trecut de la pensia de invaliditate la pensia ptr limita de vîrstă li Se vor recalcula pensiile cu indicele de corectie.cum trebuie sa procedam . | |
|
|
|
16-02-2020 |
 | Consultant Vizitator |
| 1.In cazul mai multor pensionari succesive: pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala, pensionare pentru invaliditate, pensionare pentru limita de varsta, 2.TREBUIE respectata Legea veche a pensiilor nr.263/2010 si Legea noua a pensiilor nr.127/2019 in legatura cu valoarea indicelui de corectie, 3.in sensul ca trebuie sa se aplice fiecarui pensionar, o singura data, primul INDICE DE CORECTIE, de care pensionarul respectiv a beneficiat la INSCRIEREA INITIALA LA PENSIE, 4.cu conditia ca cererea initiala de pensionare (prima cerere de pensionare) sa ii fie ADMISA de Casa de Pensii prin emiterea unei decizii de admitere a cererii de pensionare, adica aceasta cerere initiala de pensionare: -sa nu ii fie respinsa de Casa de Pensii, prin emiterea unei decizii de respingere a cererii de pensionare initiale; -sa nu fie retrasa de pensionar pana la emiterea unei decizii de pensionare in baza ei, de catre Casa de Pensii; -sa nu fie anulata (sa nu devina caduca) prin anularea la cererea pensionarului a deciziei de admitere a cererii de pensionare initiale, in termen de 30 de zile de la comunicarea acestei decizii. Jurist: Maria Floricel, Piatra Neamt | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |