Art. 145 Cod penal Public REABILITAREA

Capitolul IV
REABILITAREA

Art. 145

Public

Prin termenul public se înţelege tot ce priveşte autorităţile publice, instituţiile publice, instituţiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publică, serviciile de interes public, precum şi bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public.

Vezi şi alte articole din aceeaşi lege:

Comentarii despre Art. 145 Cod penal Public REABILITAREA
# Dobre marius 17-Mai-2016
Am fost codndamnat in.lipsa la 3luni si 10 zile di care am efectuat 3 luni din pedeapsa ,pt ca am beneficiat de eliberare conditionata ....condamnarea a fost pt amenitare (fosta nevasta a facut plangere)
Va rog sa imi spuneti cei cu articolul 145 .....in cazier scrie nu poate parasi tara coform.art 145.
Si am fost eliberat conditionat pe data de 27-12-2015.
Ce trebuie sa fac ca sa pot pleca din tara in concediu ce procedura trebuie urmata ?
Răspunde
 
# defara 03-Februarie-2014
Corespondența cu noul Cod Penal (Legea nr. 286/2009):

► Art. 176 "Prin termenul public se înţelege tot ce priveşte autorităţile publice, instituţiile publice sau alte persoane juridice care administrează sau exploatează bunurile proprietate publică."
Răspunde
 
# diana 16-Iulie-2012
Măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, prevăzută în art. 145 C. proc. pen., constă în îndatorirea impusă învinuitului sau inculpatului, de procuror sau de instanţa de judecată, de a nu părăsi localitatea în care locuieşte fără încuviinţarea organului care a dispus această măsură.

Când domiciliul inculpatului este în altă localitate decât aceea unde se judecă procesul, procurorul sau, după caz, instanţa este obligată să-i încuviinţeze părăsirea localităţii de domiciliu spre a se prezenta la proces. Sintagma "fără încuviinţare" folosită în cuprinsul art. 145 C. pen. semnifică - per â contrario - că în anumite situaţii, cum este şi cea mai sus-menţionată, se poate permite învinuitului sau inculpatului să părăsească localitatea.
C. Apel Bucureşti, s. a II-a pen., dec. nr. 37/1998
Răspunde