Art. 305 Cod penal Abandonul de familie INFRACŢIUNI CONTRA FAMILIEI

Capitolul I
INFRACŢIUNI CONTRA FAMILIEI

Art. 305

Abandonul de familie

Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;

b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;

c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,

se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Dacă părţile nu s-au împăcat, dar în cursul judecăţii inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa, în cazul când stabileşte vinovăţia, pronunţă împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 81.

Revocarea suspendării condiţionate nu are loc decât în cazul când, în cursul termenului de încercare, condamnatul săvârşeşte din nou infracţiunea de abandon de familie.

Cod penal actualizat prin:

Lege nr. 197/2000 - pentru modificarea şi completarea unor dispoziţii din Codul penal din 13 noiembrie 2000, Monitorul Oficial 568/2000;

Vezi şi alte articole din aceeaşi lege:

Comentarii despre Art. 305 Cod penal Abandonul de familie INFRACŢIUNI CONTRA FAMILIEI
# ileana ciobanu 25-Septembrie-2011
super..cred ca este corect,ca cei ce sunt de rea credinta fata de proprii copii sa isi primeasca pedeapsa cuvenita,,,
Răspunde
 
# paulaserban 13-Iulie-2012
Nu se poate reţine existenţa infracţiunii de abandon de familie prevăzută în art. 305 lit. c C. pen. - lipsind elementul relei-credinţe - atâta vreme cât, după pronunţarea hotărârii prin care a fost obligat să plătească o pensie de întreţinere fostei sale soţii, în folosul copiilor rezultaţi din căsătorie, inculpatul a luat copiii la domiciliul său, acordându-le îngrijire şi întreţinere fără contribuţia mamei, deoarece, în această situaţie, el a fost încredinţat că nu mai trebuie să plătească acesteia vreo sumă de bani.

C. Apel Bucureşti, s. I pen., dec. nr. 153/1998
Răspunde
 
# paulaserban 13-Iulie-2012
Prin sentinţa pronunţată de judecătorie, menţinută în apel, inculpatul a fost condamnat la 7 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie prevăzută în art. 305 lit. c C. pen. în fapt s-a reţinut că, deşi printr-o sentinţă civilă pronunţată în anul 1992, a fost obligat să plătească părţii vătămate pentru copilul lor minor o pensie de întreţinere de 20% din venitul lui lunar, inculpatul nu şi-a îndeplinit, cu rea-credinţă, această obligaţie.

Recursul declarat de inculpat, care susţine că, în speţă, nu sunt întrunite elementele infracţiunii pentru care a fost condamnat - respectiv, reaua-credinţă - este fondat.

Pentru existenţa infracţiunii de abandon de familie prevăzută în art. 305 lit. c C. pen. este necesar ca neplata timp de 2 luni a pensiei de întreţinere să aibă ia bază reaua-credinţă a inculpatului.

Stabilirea pe cale judecătorească, în pofida dispoziţiilor Codului familiei, a unei contribuţii de 20% din venitul lunar al inculpatului, adică a unei creanţe incerte atât pentru acesta, cât şi pentru partea vătămată, nu permite a se constata existenţa relei-credinţe.

De altfel, inculpatul a trimis minorului o sumă de bani - calculată în conformitate cu veniturile sale -, însă partea vătămată a considerat suma incorect stabilită şi, ulterior, a refuzat sistematic să primească pensia de întreţinere. împrejurarea invocată de partea vătămată - că moneda naţională s-a devalorizat şi că ar fi corect să primească o sumă mai mare -nu este de natură a servi la stabilirea vinovăţiei inculpatului, ci ar putea justifica doar introducerea unei acţiuni civile de restabilire a pensiei de întreţinere într-un cuantum precizat de instanţă, şi nu într-o contribuţie procentuală.

C. Apel Bucureşti, s. a Il-a pen., dec. nr. 700/1998
Răspunde
 
# erol arif 07-August-2012
ce se intampla cand imi da 1 an cu suspendare? mai pot sa ma angajez? imi poate creea probleme la angajare? va rog sami raspundeti urgent. va multumesc anticipat.
Răspunde
 
# Apostol Melinda 06-Septembrie-2012
Depinde unde doriti sa va angajati. Daca este o functie nu aveti mari responsabilitati, nu o sa aveti probleme.
Răspunde
 
# adrian 13-Septembrie-2012
nu stiu ce sa mai fac am 2 copii unu de un an jumate unu de 3 luni sotia nea abandonat stau in chirie am mai facut plangere la primul copil ca la 2 luni jumate a plecat ne am impacat si dupa ce la facut pe al doilea la 3 luni a plecat iara ce pot face va rog nu vreau sa imi pierd copii sant viata mea pe ia nu o intereseaza de ei sant disperat va rog da timi un sfat multiumesc
Răspunde
 
# luminita dinu 31-Octombrie-2012
buna ziua, fiica mea, studenta, nu a primit pensie alimentara de 4 luni consecutive; tatal ei este rezident in italia; ce demersuri poate face pentru a demara actiunea de abandon; actiunea trebuie depusa la organele judecatoresti de care apartine cu domiciliul sau poate inainta actiunea si in orasul in care invata in prezent? ce documente trebuie sa prezinte si in ce termeni trebuie conceputa actiunea sau cererea prealabila? nu ne permitem un avocat
multumim
Răspunde
 
# nichitoi gheorghe 21-Decembrie-2012
sotia a plecat dupa proces in Italia, nu a mai interesato de copil ia ficsat pensie alimentara si nu a platit nimic,din 1,06,2011 , Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac.
Va multumesc
Răspunde
 
# Culcer Marciana 06-Februarie-2014
Poti incepe facand o plangere la politie si va plati pensie alimentara pentru copil !
Răspunde
 
# nick 31-Decembrie-2012
daca nu am un loc de munca si nu am nici un venit care sa aami asigure posibilitateta achitarii pensiei alimentare .si sant chemat in instanta pt asa ceva se poate sa fiu condamnat la inchisoare
desi cand am avut posibilitati banesti am mai platin din pensia restanta . a multumesc si astept un raspuns
Răspunde
 
# Culcer Marciana 06-Februarie-2014
Da poti fi condamnat.
Răspunde
 
# geo 21-Ianuarie-2013
Buna ziua ! As dori sa-mi spuneti daca ma puteti ajuta cu un sfat in ceeace il priveste pe fratele meu care a trait o perioada cu o persoana de etnie roma dar nu au fost cununati . In perioada lor de concubinaj ea l-a inselat cu un alt barbat . In urma acestei relatii a ramas insarcinata si a nascut o fetita pe care fratele meu a recunoscut-o ca fiind a lui desi ea a spus ca tatal este celalat barbat dar ca vrea doar ca copilul sa aiba un tata in acte fara nici o obligatie ce ar decurge de aici . Cert este ca relatia si asa subreda nu a mers ,ea parasindu-l pe fratele meu ptr celalalalt. S-au mutat impreuna in alt oras fara nici o explicatie . e atunci au trecut 6 ani si ceva ,cei doi au mai facut un copil si acum ea il da in judecata pe fratele meu ptr pensie alimentara . El este plecat in Italia de citiva ani .are o relatie cu o alta femeie si nu stim ce ar putea face in situatia data . Ca sa se intoarca in Romania ca sa se prezinte la judecata ar fi prea costisitor caci acolo cistiga f putini bani . Daca nu se prezinta nu stim ce se poate intimpla ! a rog sa ma ajutati cu un sfat ! Multumesc anticipat.
Răspunde
 
# Nico 08-Februarie-2013
Buna ziua! Dintr-o relatie anterioara am o presupusa fiica, in urma unei judecati am fost obligat la plata pensiei alimentare. Am platit timp de 18 ani , continuandu-si studiile m-a obligat sa platesc in continuare. Timp de 2 ani am platit dupa asta ea s-a casatorit. Am incetat cu plata considerand ca numai are dreptul schimbadu-si numele in urma casatoriei. de atunci au trecut 3 luni si ma cheama iar in instanta cerandu-mi iar penise. va rog lamuriti-ma, mai are drepuri. Vreau sa precizez ca face studiile la fara frecventa. Astept raspuns. Multumesc!
Răspunde
 
# dan 14-Martie-2013
Buna ziua.
Am un baiat de 25 de ani. Acum 3 ani a terminat facultatea. De 3 ani nu l-am mai vazut pentru ca am divortat de mama sa. Acum ma trezesc cu o citatie de la politie precum ca sunt chemat pentru Abandon de familie, art. 305 CP. E posibil asa ceva? M-a dat in judecat sa-i platesc pensie de intretinere. As vrea ca cineva sa imi spuna daca are dreptul sa faca asta avand in vedere ca a terminat studiile, are diploma de inginer, deci este capabil de munca samd. Sunt eu responsabil in continuare de el? Va rog da-ti un sfat care sunteti in masura. Multumesc!
Răspunde
 
# maria 15-Mai-2013
Este o greseala.Pensia alimentara se plateste pana la terminarea studiilor si varsta 25 ani.
Răspunde
 
# flory 21-Martie-2013
buna ziua.sunt divortata din 2003.am avut impreuna cu fostul sot o fetita care in urma divortului a ramas la mine.acum avand 11 anisori.tatal acesteia nu a binevoit sa ii trimita pensia alimenttara pt care l-am chemat in instanta in anul 2008 proces la care a luat singur hotararea de a-i trimite lunar 100 euro .acesta locuind de aprox. 8-9 ani in italia.nu l-am deranjat.nu i-am cerut nimic insa acest copil si reaua lui vointa de a se implica in cresterea acestui copil.m-a determinat sa il contactez.insa m-a jignit si mi-a aruncat cuvinte urate pe langa faptul ca timp de 5 ani nu l-am deranjat.am nevoie de un sfat,am depus plangere penala .EU AM CRESCUT ACEST COPIL SINGURA insa considerand ca tatal ar trebui implicat obligatoriu in cresterea acestuia as vrea sa stiu daca poate fi obligat la plata pensiei alimentare daca acesta locuieste in italia??va multumesc si astept totusi un raspuns in caz ca o persoana ma poate sfatui legal vorbind
Răspunde
 
# CUCU EMILIA-DANIELA 29-Aprilie-2013
bUNA ZIUA ,SUNT DIVORTATA DIN 2011 ,AM AVUT IMPREUNA CI FOSTU SOT OFETITA DE 5 ANI, PANA ACUM MI-A PLATIT PENSIA ALIMENTARA DE 200 LEI ,DAR DE 3 LUNI ,NU MI-A MAI PLATIT ,CE POT SA FAC SA-L DAU IN JUDECATA ,CU TOATE CA SE ASCUNDE DE NOI ,NU STIM ADRESA LUI ,UNDE LUCREAZA ,STIU DOAR CA LUCREAZA IN TIMISOARA ,VA ROG TARE MULT SA M-A SFATUITI CUM SA PROCEDEZ ,NU IMI PERMIT SA ANGAJEZ AVOCAT.
Răspunde
 
# monica vieru 19-Iunie-2013
neplata pensiei alimentare timp de zece luni cum se pedepseste?
Răspunde
 
# crystyna 06-Septembrie-2013
cat timp nu trebuie sa plareasca pensie alimentara2 sau 3 luni
Răspunde
 
# crystyna 06-Septembrie-2013
ce pot sa fac sa il oblig sa plateasca lunar pensia alimentara
Răspunde
 
# marius ionut 09-Octombrie-2013
da faci plangere la pol
Răspunde
 
# ionela 15-Septembrie-2013
Da, dar daca ,,inculpatul'' nu are resurse financiare ptr plata pensiei de intretinere? Ce se intampla?
Răspunde
 
# Culcer Marciana 06-Februarie-2014
In cazul in care nu are venituri, tot se actiozeaza la politie. Asa am patit si eu !
Răspunde
 
# marius ionut 09-Octombrie-2013
ne-am impacat anul trecut in luna iulie ,anul asta ,la sfarsitul lunii iulie ne-am certat si m-a dat afara din casa ,am plecat la parintii mei ,cat timp am fost impreuna am intretinut familia .saptamana trecuta am fost citat sa ma prezint la pol pt art 305 lit c ,dar nu i-am trimis pens alim pt copil,fiindca nu am avut timp si luam banii saptamanal,iar acum am termen de la dl pol 2 sapt sa achit pens alim NU ESTE CORECT conf art 305 lit c eu cred k nu am fost cu rea credinta de a nu plati
Răspunde
 
# oana 08-Ianuarie-2014
BUNAsunt derutata fostul sot nu a platit pensia de22 de luni pe motiv ca nu poate sa se angajeze cea e bonlav dar nu sa pensionat dosarul e in judecatorie va fii condamnat ? el sustine ca nu e rea credinta atunci de ce sa stabilit pensie la divort?
Răspunde
 
# sarghie laurentiu 22-Ianuarie-2014
sotia mea a plecat in it ma lasat cu 2 copii minori se ocupa de prostitutie virtuala 'chat si reala am dovezii de aceasta natura ce drepturi am din acest chat in vederea pensiei de intretinere
Răspunde
 
# Culcer Marciana 06-Februarie-2014
Este abandon de familie, poti merge sa depui o declaratie la sectia de politie din orasul tau.
Răspunde
 
# CRISTI 01-Februarie-2014
daca sotia m.a parasit fara avertisment pentru un alt barbat se poate incadra la abandon de familie?mentionez ca nu am copii nu a fost agresata nici fizic si nici verbal.as vrea daca se poate sa primesc un raspuns.va multumesc anticipat
Răspunde
 
# Culcer Marciana 06-Februarie-2014
Este abandon de familie atat timp cat nu mai tine legatura si nu trimite nimic. Asta depinde de perioada de cand a plecat.
Răspunde
 
# defara 04-Februarie-2014
Corespondența cu noul Cod Penal (Legea nr. 286/2009):
► Art. 305 "(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) Fapta nu se pedepseşte dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile.
(5) Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta."

Detalii: legeaz.net/noul-cod-penal/art-378
Răspunde
 
# Culcer Marciana 06-Februarie-2014
Sunt divortata de aproximativ 11 ani, fostul sot nu mi-a platit pensia alimentara pentru copilul rezultat din casatorie in toata aceasta perioada. Mi-a dat doar de 3-4 ori cate 150 RON, nu mai stiu de el din 2004, am fost si la politie Adjud Jud. Vrancea unde sunt recasatorita si nu pot face nimic deoarece nu ii stiu adresa.
Prin surse nu figureaza nici in evidenta publica, tot la politie dand declaratia suma restanta ar fi de 5-6000 RON, pana in prezent. Va rog dati-mi si mie un raspuns ce as putea sa fac in acest caz. Va multumesc!
Răspunde
 
# george 13-Martie-2014
buna seara. am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. mi-a plecat sotia in germania acum un an si jumatate si dupa noua luni cind a venit acasa a bagat divortul. avem o fetita de sase ani si a mers cu mine la notar si am facut o conventie in care era deacord ca fata sa locuiasca si sa ramina in grija mea si ea sa trimita bani pt fata si jumate din datorii. la primul termen al divortului si-a retras cererea de divort si acum incearca iar sa divorteze prin mediere dar m-a chemat la mediator la 500km. acum refuza sa trimita bani pt fata si pt datorii si ma pune intr-o situatie dificila pt a ingriji cum trebuie fata si cu asta ne santajeaza desi de un an jumate nu isi indeplineste nici indatoririle de parinte si nici de sotie. poate fi acuzata de abandon familiar?
Răspunde
 
# LAZAROVICI NICOLAIE 24-Martie-2014
AM 64 DE ANI SOTIA 60ANI SANTEM PENSIONARI COPII CASATORITI LA CASELE LOR ASI DORI RASPUNS DACA SOTIA PARASESTE DOMICILIU IN MOD REPETAT FARA SA ANUNTE RESPECTIV 6-9 ORE PE ZI APROXIMATIV 40 50 ZILE INTRABATA FIIND RASPUNDE CA NU TE INTERESEAZA CA ARE VIATA EI PARTICULARA SI A CAZUT LEGEA CU PARASIREA DOM ARE LIBERA CIRCULATIE SE ICADREAZA IN LEGEA 305 CA PARASIRE DE DOMICILIU INMOD REPETAT SI A INAINTAT DIVORT
Răspunde
 
# LAZAROVICI NICOLAIE 29-Martie-2014
daca pleaca de acasa sotia inultimila 40-50 zilecate 6-8 ore zilnic fara sa anunte invocand libera circulatie iar cand este intrebata unde a fost raspunde ca ,,nu te intereseaza ,,caci daca ma atingi anunt politia si spun ca vrei sa ma omori aceasta se pedepseste???
Răspunde
 
# vali 10-Aprilie-2014
buna ziua ,varog sa ma lamuriti ,fostul sot este plecat in uk din 2010 ,m-a lasat cu 2 copii minori ,am inaintat divort eu cerind custodia copiilor dar instanta a hotarit custodie comuna cu toate ca el nu s-a prezentat in instanta si nu stim nimik de el
nu trimite pensie copiilor ,nu se intereseaza de copii pensia este de 200lei pentru doi copii
ce sa fac nu e de gasit ,am fost la pol ,am trimis la interpol nimeni nu stie nimik legea 305 nu stiu daca e in vigoare
ce sa fac sa pot primi pensia alimentara ,unde sa ma duc sa rezolv acest caz?
Răspunde
 
# david 11-Aprilie-2014
am 6 copiii incredintati mie..avem o casa cumparata in preuna...trebuie sa fac partajiu ...ce trebuie sa fac ..avand la mine toti minori ea nu imi plateste pensie alimentara ...si vrea jumatate din casa ...
Răspunde
 
# cosmin 09-August-2014
Buna.daca eu plec la munca in alta tara timp de cateva luni iar sotia ma denunta, este abandon de familie? Ms
Răspunde
 
# florin carabus 23-August-2014
cind femeia te inseala , odata iarta omu da iarasi te intorci cu spatele , mai intervine si soacra si sora dupa care paraseste copilu
Răspunde
 
# Damoc lucica 23-Septembrie-2014
buna ziua ... am o intrebare: prin hotarire judecatoreasca s-a stabilit ca fostul sot sa plateasca o pensie de intetinere pentru doi minori de 178 RON , iar el a platit numai 130 Ron si asta de doi ani si jumatate ,, pot recupera diferenta dindu-l in judecata? va multumesc.
Răspunde
 
# claudiu 03-Octombrie-2014
As dorii så må ajutati cu un sfat.Pe scurt am tråit in concubinaj 10ani cu o femeie si avem si 2copii de8,6ani.Toate bune si frumoase pinå acum 2luni cand a fugit in italia cu un bårbat cu 17ani mai in varstå ca ea pe care il cunoscuse doar de 2såptpmani.Problema eca in momentul plecårii a låsat copii la sora ei fårå så anunte pe nimeni ce are de gand eu fiind plecat din localitate cu serviciul.Acum copii sunt la mine si as vrea ca asa så råmanå pt totdeauna.O pot decådea din drepturi?Ce altceva mai pot face?
Răspunde
 
# Mihaela Iorgulescu 06-Octombrie-2014
Buna ziua. Am si eu o mica problema privind un abandon de familie.... De fapt nu sunt sigura ca ii spune asa. Mama si-a lasat cei trei copii minori, in varsta de 8 (o fetita cu probleme medicale), 7 si 4 ani (amandoi baietei) in grija bunicilor de 3 luni, iar de cca 2 luni nici macar nu suna sa vada ce fac. Bunicii nu au conditii sa intretina acesti copii, iar mamica nu trimite nici macar alocatia.De curand a inceput si scoala si bunicii nu se pot ocupa sa ii inscrie odata ce nu au nici macar certificatele acestor copii. As vrea sa imi spuneti unde ma pot adresa, protectia copilului, politie? mentinez ca bunicii sunt destul de in varsta, desi inca in putere, dar au ei insasi nevoie de ajutor, nu se pot ingriji de 3 copii mici. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspunde
 
# caraboian 26-Octombrie-2014
as dori sa va intreb cum pot sa aflu daca tatal copilului lucreaza din moment ce acesta sa mutat in alt oras,este vorba de pensia alimentara
Răspunde
 
# ovidiulazurca 28-Noiembrie-2014
am fost parasit de sotie de 2 ani, aceasta se afla in germania in concubinaj cu un altul. Avem impreuna trei copii, care locuiesc cu mine, in apartamentul proprietate personala.ea tot face presiuni ca rea sa duca copii in germania, nu suntem diortati. reau sa intreb in situatia in care diortam, daca are sanse sa duca copii in afara fara acordul meu. copii au arsta de 16 sii 11 ani gwmenii
Răspunde
 
# ionescu marioara 12-Februarie-2015
fica mea a nascut un bebelus prematur de 1,600 cu o gramada de prob de sanatate tatal copilului a stat cu ia pina aproape de nastere dupa o pauza de 2 luni cit a stat ia cu bebe la timisoara la prematuri a venit acasa si sa trecut ca tata doar acum spune ca nui copilu lui si ca i pare rau ca sa trecut in acte si vrea sai faca un adn la copil noi am vrea sa stim dac il dam in judecata ne costa pe noi paternitatea si daca renuntam sal mai chemam in judecata pt pensie se poate sal scoatem depe certificatul de nastere din moment ce el nu mai doreste acest lucru multumesc frumos
Răspunde
 
# matei anca 14-Aprilie-2015
sotul meu a primit 2 ani cu executare ptr amandon de familie , l-au arestat, acum eu mai pot face ceva sa-l ajut sa fie liber ? cred ca l-am speriat suficiet de mult...
Răspunde
 
# Frandes Ionela Alexandra 17-Octombrie-2015
Buna...am intentat divortul in urma cu aproape 2 ani...am divortat...motivul principal era infidelitatea sotului...dar au fost mai multe motive p care nu le-am spus....unul fiind abandonul familiei...as putea face ceva acum?in plus avem un copil impreuna...de 2 luni a incetat sa plateasca pensia....ce ma sfatuiti?astept rasp cat mai repede...multumesc
Răspunde
 
# dana 17-Octombrie-2015
poti face plangere la politie pentru abandon de familie
Răspunde
 
# nica teodora 22-Octombrie-2015
Buna ziua. Am divortat in 2009 cand copilul meu avea 1 an. Fostul sot nu si-a dorit copilul dovada ca niciodata nu a platit pensie alimentara si nici nu a contribuit ca cheltuielile de crestere si educatiei conform sentintei judecatoresti. Nu ia pasat niciodata de copil. Care sunt pasii ca sa il pot decadea din drepturile parintesti ? El oricum nu ii pasa de copil .
Răspunde