Art. 193 Cod penal Ameninţarea INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI

Capitolul II
INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI

Art. 193

Ameninţarea

Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Cod penal actualizat prin:

Lege nr. 278/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi din 4 iulie 2006, Monitorul Oficial 601/2006;

Vezi şi alte articole din aceeaşi lege:

Comentarii despre Art. 193 Cod penal Ameninţarea INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI
# Popa Marius 18-Decembrie-2012
Am fost amentintat deseori ca mi se va "spala un cutit in burta" si mi se vor distruge niste bunuri si am fost convins astzi ca va fi asa, rasturnandu-mi in mod brutal o masina de spalat.
Persoana respectiva este un nepot (aproximativ 150 Kg) care sta la parintii mei si care deseori are comportamente indecente fata de ei, cateodata amenintandu-i si pe ei cu diferite fapte pe care le-ar comite (de natura mai mult sau mai putin penala).
Mentionez ca in casa parintilor mei, care sunt batrani, locuieste de cateva luni si tatal sau (fratele meu), iar din momentul venirii lui in casa parinteasca, vorbele si faptele reprobabile ale nepotului s-au inmultit.
Am vorbit cu fratele meu despre comportamentul fiului sau fata de parintii nostrii, iar din momentul acela au inceput amenintarile si asupra mea.
Fratele meu se pare ca nu are nici un mod de a-l aduce pe calea cea buna, ba chiar la unele probleme dezbatute, tinandu-i partea, fapt care il insufleteste mai tare pe nepot in comportamentul sau.
Faptele aratate mai sus (amenintare si distrugere) sunt prevazute de legea penala, dar faptuitorul este ruda si nu as vrea sa intre in puscarie din cauza teribilismului, decat daca alta solutie nu exista, iar apoi sa nu-si puna in fapt amenintarile
Mentionez ca nu am martori decat parintii mei si nici dovezi indubitabile, drept pentru care as dori un sfat competent asupra actiunilor pe care ar trebui sa le fac.
Cu respect si consideratie,
Marius Popa
Răspunde
 
# Ninel 27-Octombrie-2013
Mai traiti d-nu Marius Popa ? Daca da,atunci mergeti foarte frumos la politie si faceti-i reclamatie ca ala nu va e nepot la 150 kg e un porc. Cum sa se dea la bunici lui sa-i ameninte ? E strigator la cer,animalu naibi
Răspunde
 
# Benny 05-Decembrie-2013
Buna. Sunt minor si merg la liceu in alta localitate,cu transport comun. de un timp cateva persoane(si baieti si fete) care vin din alta localitate, ma ameninta si chiar ma lovesc in momentul in care eu cobor in fata liceului la care sunt. Pana acum nu ii prea luam in seama(deoarece abia ii cunosc),dar de cateva zile,coboara in fata la liceul la care sunt eu, si sar la bataie si daca suntem raspanditi de trecatori/vecini, ei striga dupa mine si ma ameninta ca ma vor bate,etc... Am incercat sa vorbesc cu respectivii insa ei nu vorsa inteleaga ca eu nu le-am gresit cu nimic.ei au pica pe mine,si cineva din grupul lor mia spus ca ei nu se lasa pana nu voi fi batut,batut si sa ma faca de rusine... nu ma pot deplasa la liceu cu alt transport... ce pot sa fac?? Multumesc!
Răspunde
 
# patrickkk 22-Mai-2014
iati parintii de mana si mergi la politie ;)
Răspunde
 
# Andrei 05-Decembrie-2013
Daca nepotul dumneavoastra este minor, puteti face o plangere sa fie dus intr-un centru de reeducare, in cazul in care este major, sunati la politie si depuneti o plangere pentru distrugere iar daca v-a amenintat parintii de ex. cu lovituri etc, poate fi cercetat pentru vatamare in cazul in care i-a vatamat sau in cel mai rau caz tentativa de omor. Documentati-va din art. 180 - 181 Cod penal, face referire la vatamare. Indicat ar fi in prim plan un control psihologic, dar daca nu da roade, cu parere de rau, 112.
Răspunde
 
# CONSTANTIN 29-Decembrie-2013
Domnule Popa, desigur poti depune plangere pentru fapta de amenintare, sunteti amenintati ca va recurge la o infractiune, asa cum ai spus tu distrugere. Indiferent ce pedeapsa o va primii "NEPOTUL" , fie o amenda administrativa aplicata de procuror, cu acea solutie parintii tai pot obtine si un ordin de restrictie, care sa-l impiedice pe nepot sa se mai aproprie de bunici sau de tine. Ordinul de restrictie se poate aplica chiar daca nepotul are drept de folosinta sau proprietate asupra imobilului unde locuiesc parintii.

Mai jos e descrisa aceasta infractiune de amenintare

"
AMENINŢAREA (art. 193 C. pen.)


1. Conţinutul legal:
"Fapta de a ameninţa o persoana cu savârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depaşi sancţiunea prevazuta de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţarii.
Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea parţilor înlatura raspunderea penela."
2. Condiţii preexistente:
2A. Obiectul infracţiunii:
- obiectul juridic generic - este identic ca la celelalte infracţiuni contra persoanei;
- obiectul juridic special - este format din totalitatea relaţiilor sociale care ocrotesc libertatea psihica oricarei persoane. Faptele de ameninţare creaza o stare de temere, de nelinişte a persoanei ameninţate.
- obiectul material - nu exista.
2B. Subiecţii infracţiunii:
- subiectul activ - orice persoana. Participaţia este posibila în toate formele sale.
- subiectul pasiv - este persoana ameninţata. În doctrina juridica s-a apreciat ca noul-nascut, bolnavul în stare de coma, ori alienatul mintal sau cel aflat în stare de beţie completa nu pot fi sub. pasivi ai infracţiunii de ameninţare deoarece nu au capacitatea de a conştientiza acest lucru.

3. Conţinutul constitutiv:
3A. Latura obiectiva:
- elementul material - consta într-o acţiune de ameninţare a unei persoane de insuflare a temerii ca victima va fi supusa unui pericol sau ca soţul ori ruda apropiata vor suferii un rau. Aceasta acţiune poate fi savârşita direct, prin orice milloace de comunicare: cuvinte, gesturi, fapte sau indirect, adica printr-o terţa persoana. În orice caz aceastea trebuie sa aiba o relevanţa penala, sa aiba ca obiect savârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pagubitoare indiferent de gravitate. Daca din atitudinea faptuitorului rezulta ca nu va trece la savârşirea faptei , nu va fi incident acest articol. Daca ameninţarea se refera la savârşirea unei infracţiuni şi apoi se trece la savârşirea acesteia, atunci infracţiunea de ameninţare este absorbita în infracţiunea care s-a savârşit. În cazul în care faptuitorul ameninta victima cu moartea, aratându-i un cuţit şi spunându-i ca o va omorî, fara a trece însa la executarea acestei fapte - fapta se încadreaza în acest art. În situaţia în care acesta trece la savârşirea faptei, fara a se produce moartea persoanei, fapta va constitui tentativa de omor.

- urmarea imediata - consta în crearea unei stari de alarmare a victimei.
3B. Latura subiectiva:
- forma de vinovaţie - intenţia directa sau indirecta. Exprimarea unor cuvinte din culpa susceptibile de a fi interpretate de o persoana ca alarmante pentru ea nu constituie infracţiune.

4. Forme. Sancţiuni.
FORME:
1. actele preparatorii - sunt posibile dar nu se pedepsesc;
2. tentativa - nu se pedepseşte;
3. fapt consumat - fapta se consuma atunci când se produce rezultatul periculos cerut de norma de incriminare şi anume insuflarea unei temeri persoanei ameninţate
SANCŢIUNI:închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depaşi sacţiunea prevazuta de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţarii."
Răspunde
 
# CONSTANTIN 29-Decembrie-2013
Ninel
fa o reclamatie scrisa la Postul de Politie de unde sunt acei copii rai, sau la secoristul-politistul de proximitate din zona unde este liceul tau. In cazul in care agresiunile escaladeaza, poti suna la 112.
Răspunde
 
# defara 03-Februarie-2014
Corespondența cu noul Cod Penal (Legea nr. 286/2009):
► Art. 206 "(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

Detalii: legeaz.net/.../art-206
Răspunde
 
# necunoscut 06-Februarie-2014
buna ziua ..am o stie bomba tare . dar nu sunt politist ,, dar stau si gandesc ca un politist si stau sub acoperie ...acu 3 saptamini am primit un loc de munca in elvetia . fara sa stiu despre ce... UN AUSTRALIAN : MA PACALIT; MA AMENINTAT; MA INSELAT; MA SANTAJAT : SI MAI MAI MA PUNE SI LA PROSTITUTIE CU ACELASI SEX
ADICA BARBAT CU BARBAU IN SCHIMBU UNEI SUME DE BANI : AM 2 3 SAPTAMINI DECAND SUNT AICEA:: SI AM VAZUT CUM LEGEA DIN ROMANIA E SANTAJATA SI SPAGA E PE PRIMU LOC LA ORCE INSTITUTIE SAU POLITIE MAI EXACT LA SECTOTU 3 DIN BUCURESTI: AM VAZUT CUM PENTRU BANII LUMEA SE VINDE :: CUM PERSOANELE CU CARE STU IN APARTAMENT SUNT PUSE LA PERVESIUNI SEXUALE SI LA RUSINE SI OBLIGATE LA MULTE LUCRURI ILEGALE:: MOMENTAN ASTEPT SA DOVEDESC MAI MULTE DOVEZII ACESTUI OM SI PE URMA VOI FACE PLANGERE LA PROCURATURA FIIND LA POLITIA IN ZIUA DE AZI NU MAI FACE NIMIC CINE CITESTE ANUNTU ASTA SA STITI CAA NU ESTE O GLUMA ESTE ADEVARAT VAD TOT FELU DE OAMENII CARE PACALESC COPII SA PLECE DE ACASA SI SA VN LA EL CA SI SE PROMITE MULTE LUCRURI ------ ACEASTA ORGANIZATIE ESTE IN SECTORU 1 DIN BUCURESTI
NUMELE MEU NU POT SA FIU AFISAT PE O PAGINA DE NET DAR AM 21 DE ANI SI SUNT DIN VASLUI
Răspunde
 
# Mihaela 06-Februarie-2014
Am fost insultata f grav de catre un vecin baut, doar ca l-am chemat pe sot in casa pt ca incerca sa l desparta pe respectivul vecin sa nu se bata cu altul. M-a scuipat, m-a insultat fff grav prin mai multe cuvinte urate , m-a injurat si pe mine si pe sot.Am chemat politia si din cate am inteles i-a dat amenda. Dupa plecarea politiei ne a transmis prin fratele lui sa avem grija pe strada atat sotul cat si familia. Nu vreau sa las lucrurile asa , daca este cazul vreau sa l actionez si in instanta. Va rog sa mi spuneti ce am de facut si daca poate fi tras la raspundere. Va multumesc anticipat.
Răspunde
 
# surd stefana 16-Februarie-2014
Am fost amenintata de fostul meu prieten k ma omoara si imi da foc la casa.inca nu s-a intamplat nimic,dar imi este foarte frica de el.a stat si in fata portii mele si s-a plimbat la mine pe strada cateva ore bune.am primit mesaje de amenintare pe care inca le mai am.oare ce pot sa fac sa scap de el sa nu il mai vad.ma simt terorizata .
Răspunde
 
# claudyu 08-Martie-2014
buna ziu ma puteti ajuta si pe mn cu niste raspunsuri despre ce as putea patii sunt minor am 17 ani
..acum 2 saptamani iam dat un pumn la un baiat ptr ca se tot lua de vara mea la skoala ..el a mers la politie si a facut o plangere inpotriva mea cu 2 martori si in trun timp am fost chemat la polietie si eu iam cerut sa ne inpacam ca i dau ce suma vrea el si nu a vrut..akm el ma bagat in tribunal si nust ce vrea sa castigee..eu as fii curios ce pedeapsa primesc...va rog sa ma ajutatii daca stiti ce pedeapsa pot primi...va multumesc..
Răspunde
 
# TYTUS ANTONIKA 12-Martie-2014
CAM MICA PEDEAPSA
Răspunde
 
# Nu conteaza 28-Martie-2014
salut,de vreo 2 luni aproximativ,vorbesc cu o fata,care are un copil,iar fostul ei iubit,a trecut direct la amenintari,cu moartea chiar,si pe ea si pe mine,ba chiar a trecut si la fapte,mi-a smuls numerele la masini (la amandoua),mi-a rupt usa la Aprozar,mi-a amenintat angajatul ca ii va da foc,mi-a amenintat familia,si multe alte amenintari,pe baza ca acest individ are in spate pe cineva care produce bani multi!I-a pus interdictie iubitei mele actuale sa se intalneasca cu mine,amenintand-o ca ne omoara pe amandoi daca ne vede impreuna,o suna si o deranjeaza mereu,la orice ora vrea el,ba chiar o obliga sa se intalneasca cu el,etc!As dori un sfat bun asupra actiunilor pe care ar trebui sa le fac!Va multumesc!
Răspunde
 
# Tytus -BOGDAN ANTONIKA Primaru 28-Martie-2014
BUNA SEARA....DECLARATIE LA POLITIE EXISTA,AM APELAT SERVICIUL 112,INDIVIDUL DE 120 KG SI-A LUAT AMENDA PT TULBURAREA LINISTII PUBLICE...CHIAR TIPA MA MINE IN FATZA AGENTILOR DE POLITIE SI MA AMENINTA :"CA MA PRINDE EL,PUNE EL MANA PE MINE" SI MAI ZICEA CA :"O SA PUNA TIGANII SA-MI RUPA PICIOARELE" ,EU FIIND LA FEREASTRA APARTAMENTULUI MEU,SITUAT LA ETAJ...VECINII SIGUR AU AUZIT ZGOMOTELE FACUTE SI URLETELE SI-NJURATURILE FACUTE DE PERSOANA RESPECTIVA,PRECUM SI CLIENTII SI ANGAJATII BARULUI SITUAT LANGA BLOCUL MEU(ASTA O FACEA IN FATA POLITISTILOR),INJURATURILE,SI BATAILE IN USA METALICA PE CARE MI-A STRAMBAT-O BINISOR,SE OBSERVA,AICI INTRA INFRACTIUNEA DE DISTRUGERE SI CLANTA USII E CAM SUBREDA...EL INSISTAND SA INTRE PESTE MINE PE PROPRIETATEA MEA,EU NU I-AM DESCHIS....SE POATE ADAUGA SI INFRACTIUNEA DE TENTATIVA DE VIOLARE DE DOMICILIU?!!.ASTA NU E TOT,INDIVIDUL IMI DATOREAZA MIE ,PERSOANA LEZATA, O SUMA DE BANI(MAI MULT DE JUMATATE DIN SALARIUL MINIM NET PE ECONOMIE) ,NEGAND SI -NJUARAND,CA AU AFLAT PARINTII LUI.FIIND TURBAT DE FURIE SI NERVI PRMA DATA S-A DUS LA DOMICILUIL PARINTILOR MEI SUNAND LA INTERFON,DERAJAND-O SI PE MAMA CARE E BOLNAVA,VRAND SA INTRE SA VB CU EA,CARE NU I-A DESCHIS USA SCARII SPUNANDU-I CA NU ARE CE DISCUTA CU EL STIIND CEHRAM POARTA
DUPA A VENIT ..LA MINE..FACAND SCANDALUL SI DERANJUL PE SCARA,CU CELE MENTINATE MAI SUS(DISTRUGEREA USII METALICE A APARTAMENTULUI MEU)..SI EU FIIND SUFERIND DE O ALERGIE DESTUL DE SEVERA CARE SE CAM VINDECA,A RECIDIVAT DIN CAUZA STRESULUI SI DERANJULUI,SI A INJURATURILOR SI AMENINTARILOR FACUTE DE INDIVID,AM SUNAT DE URGENTA LA 112,CHEMAND POLITIA SA -SI FACA TREABA SI DATORIA,AGENTLUI CU GRAD MAI MARE FIINDU-I PUTIN TEAMA DE INDIVID AFLANDU-I IDENTITATEA,L-A SANNCTIONANDU-L DOAR CU AMENDA CONTRAVENTIONALA MINIMA DE 200 DE LEI,INDIVIDU-L PLECAND CATRE ZONA OPUSA CU UNA DIN MASINILE TATALUI SAU,CATRE LOCUL DE MUNCA AL PARINTILOR MEI,ACOLO FIIND TATAL MEU,CARE I-A AUZIT REPROSURILE SI AMENINTARILE FACUTE SI ADRESATE MIE,TOT AICI AVAND LOC UN SCHIMB DE REPLICI DURE,DUPA CARE PARASIND SEDIUL FIRMEI NOARTE,S-A REINTORS LA DOMICILIUL MEU TURBAT SI AVAND TULBURARI GRAVE DE COMPORTAMENT,AMENINTUDU-MA SICU URLETE IN FATZA AGENTILOR DE POLITIE CARE I-AU SPUS SA TACA SI INVITANDU-L CU EI,SA-I DEA AMENDA RESPECTIVA
CE AM OMIS CA IN DIMINEATA ACELEI ZILE DUPA ORA 8 AM PRIMIT APELURI PE MOBIL DE PE NUMERE NECUNOSCUTE MIE,TOT DE LA EL....LA CARE NU I-AM RASPUNS INTRANDI MESAGERIA VOCALA SI DIN CARE MAI AM SALVATE CRED DECAT 2....SE MAI POATE INCADRA SI LA ALTE INFRACTIUNI?VA MULTUMESC,CU STIMA.BOGDAN.
Răspunde
 
# Andrei 21-Aprilie-2014
Salut. Am o problema, mare - mica, nu stiu exact unde sa o plasez, dar pentru ca aceste amenintari devin din ce in ce mai insistente, incep sa imi provoace o stare nu de frica, ca frica nu imi e, ci de neliniste pentru ce s-ar putea intampla, nu mie, in cazul unui conflict cu urmari grave. Obisnuiesc sa merg cu produse alimentare intr-o anumita comuna unde se tine saptamana de saptamana un targ/ o piata pentru toate tipurile de marfa ce poate fi comercializata in mod legal, mai mult sau mai putin din partea unora (produse alimentare, haine, lemn, animale etc.). Toate bune si frumoase pana cand viceprimarul acelei comune a deschis un magazin mixt. De la o perioada a inceput sa interzica comerciantilor sa expuna spre vanzare si chiar mai mult a interzis aducerea diferitor produse in piata din N motive care sunt deloc justificate decat de faptul ca magazinul dansalui nu avea randament, nu sunt la curent daca aceasta initiativa a fost luata in mod legal in cosiliul primariei, dar cu toate acestea viceprimarul respectiv face din ce in ce mai mult exces de functie prin "controale" fara nici un fel de documente, prezentari etc tot mai vrednice si chiar indrazneste sa caute in masini, ceea ce ma indoiesc ca este legal. Chestia deranjanta este ca imparte amenitari in stanga si in dreapta, cu batai, si instiga la violenta fara motiv, pur si simplu sa o zic romaneste, cauta bataie, dar bataia ar fi solutia cea mai nepotrivita sau privita ca un ultim resort. Respectivul vice inventeaza evenimente si nascoceste miniciuni mai mari decat comuna in sine. In ultima saptamana din inaintea Pastelui, dansul a aruncat niste amenitari cum ca o sa aduca oameni sa ma bata pe motiv ca am sarit la el la bataie, dar eu nici macar nu m-am apropiat mai mult de 2 metri de el, din contra el se napusteste asupra mea, chiar mai avea putin si dadea cu masina peste mine. Este un "domn" in varsta si nici nu doresc macar sa ridic tonul la el, dar rabdarea are limite. Daca l-as inregistra in timp ce se manifesta in felul in care o face, ce ar putea sa se intample in cele din urma tinand cont ca sotia dansului este primar in comuna (da, au divortat doar ca sa poata sa isi mentina funtiile, dar din cate stiu locuiesc inca impreuna), iar majoritatea consilierilor ii sustin activitatile deoarece cativa dintre ei detin de asemenea magazine in aceasta comuna. Deci chestia este ca primesc amenintari din partea unui viceprimar si nu sunt deloc justificate.
Răspunde
 
# Cosmina 24-Aprilie-2014
Buna,vecini mei dau muzica foarte tare eu stau la tara ,bunicul meu rugandui sa dea muzica mai incet a primit o lovitura in fata si multe amenintari ,la randul meu am primit un telefon la 5 min de la incident de la fiul agresorului spunanad ca o sa vina si o sai dea foc buicului meu in fata mea,am chemat politia ambele parti dar tot bunicul meu a iesit vinovat cum trebuie sa procedez ca pe viitor sa nu se mai intample asa saau sa se faca dreptate,multumesc
Răspunde
 
# Popa 30-Iulie-2014
Cineva a proferat un blestem la adresa primarului. I/a urat sa isi vada copii in sicriu de plumb. Aceasta este o amenințare? Se știe ca sicriul de plumb este folosit pentru cei care mor de boli extrem de contagioase in zone indepartate. cum se poate incadra asa ceva
Răspunde
 
# dede96 01-August-2014
Ieri eram in parc cu prietenul meu si la un moment dat au venit doi baieti, s-au luat de el pe mine m-au injurat apoi s-a lasat cu lovituri. Am fost la politie insa acest prieten e minor si nu poate depune plangere. Parintii lui sunt plecati din tara, ei lucreaza acolo. Su bunica la care sta in grija n-a primit nici o semnatura din partea mamei lui cum ca l-ar avea in grija. Ce sa faca??? E normal in ziua de azi sa iesi in strada cu frica ca nu stii in ce moment apare un nebun care se ia de tine fara motiv??
Răspunde
 
# rata constantin 03-Octombrie-2014
salut tuturor am si eu o mica problema daca se poate spune asa si nu stiu ce urmare are rezolvarea ?
ma aflam in timpul serviciului si un client m-a agresat verbal cat si amenitat etc apoi el a ridicat mana la mine si l-am pocnit el a chemat polita etc si salvarea la dus la spital i-am spart buza
am primit si o amenda de 200ron si o recomandata de la posta care scrie k
in urma sesizari 112 etc la data etc va aducem la cunostinta faptul ca procesul verbal intocmit asa de sectie
a fost inregistrata la evidenta dosarelor penale cu nr 284210 urmand a se efectua cercetari su aspectul savarsiri infractiune de lovire sau alte violente fapta prevazuta si pedepsita de art 193 cod penal
Astept raspuns sau raspunsuri va multumes
Răspunde
 
# rata constantin 03-Octombrie-2014
cine poate oferi raspunsuri sau cine a trecut prin asa ceva poate sa posteze :D
Răspunde
 
# aurelia muraru 22-Octombrie-2014
buna vreau sa divortez de barbatul meu si ma amenita cami ia fata si ma anjura ma face an tot felul si nu stiu ce sa fac ca spune ca ieu nu lucru si iel lucra fetita are numai un an da la barbatul meu ai place bautura si are un vocabular urat si nu stiu ce sa fac ca mi teama cand osa depuna iel divortul osami ia fata ca ieu nu lucru anca nicaieri si ai o persoana violenta ma si batut cand eram cu fata ansarcinata ca trebuia sa ma machiez sa nu se vada ami puteti da o andrumare ce sa fac
Răspunde
 
# luminita 10-Ianuarie-2015
sotul a fost batut de un ofiter si de fisu pe mine ma trantit cu copil de 1 an in brate si celalalt copil de 7 ani urla continu legal ii pot face ceva fie la serviciu fie daune am si certificat iml sotului si referat psihologic copilului
Răspunde
 
# covaci loredana 17-Ianuarie-2015
Am și eu o problemă părinții mei locuiesc în lupeni județul Hunedoara anul trecut ei au avut un mânz ce a scăpat din grajd ajungând pe strada principala fiind călcat de mașină părinții mei au plătit 5 00 euro pentru reparații la masina în urma cu 2 zile au fost contactați de către respectivul amenințând că dacă nu va primi 1500euro I va pune în genunchi sa i ceară iertare am fost suna tă de către mama mea kovacs edit ea având domiciliu în lupeni județul Hunedoara strada cerbului nr8 eu momentan sunt în germania și voi ajunge numai în data de ianuarie 2015 am contactat persoana respectiva cerând explicații la rândul meu fiind înjurată de către domnul respectiv mă tem de viața părinților mei și a fetițelor mele ce locuiesc cu părinții mei Vă rog luați masuri
Răspunde